Zdecydowanie najlepsze dzieło tej kapeli. Z robotników z młotami pneumatycznymi zmienili się w inteligentnych morderców z wypalonym kozłem na czołach. Przy tej odsłonie dźwiękowa masa zawiera już dużo chorych melodii, które w taki sposób mistrzowsko wplata np. IMMOLATION. Wreszcie też więcej zwolnień, których tak się "obawiali" do tej pory, a których brakowało tej muzie. Moja nominacja do albumu roku nagranego w Polsce w kategorii death metal, obok Chaostream i Determination oczywiście.
DISSENTER (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kingu
- weteran forumowych bitew
DISSENTER - Furor Arma Ministrat
DISSENTER - Furor Arma Ministrat, kupiłem za piwo
Zdecydowanie najlepsze dzieło tej kapeli. Z robotników z młotami pneumatycznymi zmienili się w inteligentnych morderców z wypalonym kozłem na czołach. Przy tej odsłonie dźwiękowa masa zawiera już dużo chorych melodii, które w taki sposób mistrzowsko wplata np. IMMOLATION. Wreszcie też więcej zwolnień, których tak się "obawiali" do tej pory, a których brakowało tej muzie. Moja nominacja do albumu roku nagranego w Polsce w kategorii death metal, obok Chaostream i Determination oczywiście.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- longinus696
Temat już był.
Wiadomo, że płytka wreszcie na poziomie.
Porównania do Immolation jak najbardziej wskazane, ale tylko w kwestii wplatania chorych melodii do całej nawałnicy. Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I.
Porównania do Immolation jak najbardziej wskazane, ale tylko w kwestii wplatania chorych melodii do całej nawałnicy. Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- BadBlood
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I. [/quote]
Twoja ocena jest chyba podyktowana siłą tradycji (i w ogóle zamiłowamiem do starszych rzeczy). No i nie przedstawiaj jej jako fakt obiektywny.
Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I. [/quote]
Twoja ocena jest chyba podyktowana siłą tradycji (i w ogóle zamiłowamiem do starszych rzeczy). No i nie przedstawiaj jej jako fakt obiektywny.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
-
Bastard
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Kingu
Temat już był.
[/quote]
Tak? Nie znalazłem, dlatego założyłem. Płyta warta tego by o niej parę słów napisać.
Podobno już nie są w Empire (?) Mam nadzieję, że będą silnie działać do przodu, zwłaszcza po takiej płycie.
Ktoś wie czy wyszły koszulki/bluzy do Furor...?
Temat już był.
[/quote]
Tak? Nie znalazłem, dlatego założyłem. Płyta warta tego by o niej parę słów napisać.
Podobno już nie są w Empire (?) Mam nadzieję, że będą silnie działać do przodu, zwłaszcza po takiej płycie.
Ktoś wie czy wyszły koszulki/bluzy do Furor...?
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
[quote][i]Wysłane przez Maleficio[/i]
Okładka tez tym razem udana [/quote]Dobrze, że wspominasz o najważniejszym [/quote]
Pierdolenie. Sodom zawsze miał chujowe okładki, a z płyty na płytę jestem coraz bardziej nimi zachwycony.
[quote][i]Wysłane przez Maleficio[/i]
Okładka tez tym razem udana [/quote]Dobrze, że wspominasz o najważniejszym [/quote]
Pierdolenie. Sodom zawsze miał chujowe okładki, a z płyty na płytę jestem coraz bardziej nimi zachwycony.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
-
Brutalize666
- zaczyna szaleć
Temat już był.
Porównania do Immolation jak najbardziej wskazane, ale tylko w kwestii wplatania chorych melodii do całej nawałnicy. Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I. [/quote]
Nowy Dissenter powala na łopatki ostatni Immolation.
Temat już był.
Porównania do Immolation jak najbardziej wskazane, ale tylko w kwestii wplatania chorych melodii do całej nawałnicy. Umiejętnościami i klasą chłopcy z D. nie mogą się równać z panami z I. [/quote]
Nowy Dissenter powala na łopatki ostatni Immolation.
- Kingu
[quote][i]Wysłane przez Brutalize666[/i]
Nowy Dissenter powala na łopatki ostatni Immolation. [/quote]
Mi akurat o wiele bardziej podchodzi Furor arma ministrat niż ostatni Immolation. Poza tym Amerykanie bardzo wysokiej poprzeczki Close To A World Below jak dotąd nie przeskoczyli. Dissenter jak na razie z każdą kolejną płytą idzie wyżej.
Nowy Dissenter powala na łopatki ostatni Immolation. [/quote]
Mi akurat o wiele bardziej podchodzi Furor arma ministrat niż ostatni Immolation. Poza tym Amerykanie bardzo wysokiej poprzeczki Close To A World Below jak dotąd nie przeskoczyli. Dissenter jak na razie z każdą kolejną płytą idzie wyżej.
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Świetna płytka. Już wcześniejsze Contamination dawało nadzieję. Słuchałem tego zdecydowanie więcej niż 10 razy i nawet teraz gdy tego słucham, zdarza mi się nie usiedzieć w miejscu i mimo swojego dojrzałego wieku, ponaśladować grę perkusisty i porobić złowieszcze grymasy na twarzy:)
Furor Arma Ministrat aarrrrggghhh!!!
Furor Arma Ministrat aarrrrggghhh!!!
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
-
MacieX
- zaczyna szaleć
Mnie tez bardzo podeszła ta płyta, zdecydowanie najlepsza w ich disco. Jeszcze przed ukazaniem sie zauwazyłem ze ta płytka byla juz krytykowana, tymczasem chłopaki dali rade i swego ogona na pewno nie pożarli jeszcze...
[quote][i]Wysłane przez knaar[/i]
Słuchałem tego zdecydowanie więcej niż 10 razy i nawet teraz gdy tego słucham, zdarza mi się nieusiedzieć w miejscu i mimo swojego dojrzałego wieku, ponaśladować grę perkusisty i porobić złowieszcze grymasy na twarzy:)
[/quote]
mnie tez zdarzają sie podobne 'zachowania' i czuje ze niebawem będę musiał stosowac krem antyzmarszczkowy na gębe
[quote][i]Wysłane przez knaar[/i]
Słuchałem tego zdecydowanie więcej niż 10 razy i nawet teraz gdy tego słucham, zdarza mi się nieusiedzieć w miejscu i mimo swojego dojrzałego wieku, ponaśladować grę perkusisty i porobić złowieszcze grymasy na twarzy:)
[/quote]
mnie tez zdarzają sie podobne 'zachowania' i czuje ze niebawem będę musiał stosowac krem antyzmarszczkowy na gębe
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Block69
- Block69
- Najprzewielebniejszy
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt: