ALTAR OF PLAGUES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
ALTAR OF PLAGUES
Przykład na to, jak może wyglądać spotkanie klimatów a'la Isis i BM. Irlandczycy. Wydali póki co dwie EPki. Debiutanckiej boję się tykać, bo okładka nie zachęca (zalatuje jakąś pogańską tandetą), ale tegoroczny wypiek wydaje się być interesujący. To coś dla tych, których bawi na przykład Wolves In The Throne Room. Dużo przestrzeni, świetna praca gitar. Zastanawiam się, czy bliżej temu w istocie do Isis czy do blacku, ale kładę na szufladki. Niezłe granie, przewiduję że mogą w przyszłym roku wydać naprawdę niezłą rzecz.
http://www.myspace.com/altarofplagues
http://www.myspace.com/altarofplagues
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: ALTAR OF PLAGUES
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że te klimaty nie powinny się spotykać :wink: Jak dla mnie jedno nie pasuje do drugiego i jest odpowiednikiem tego, co dziesięć lat temu robiły kapele z nurtu pagan black wrzucając do tej muzyki różne fujarki, fleciki, skrzypki, śpiewające niewiasty itp. Tak sobie chciałem pomarudzić. :wink:Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Przykład na to, jak może wyglądać spotkanie klimatów a'la Isis i BM.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Sludge & Post Rock/Drone >>>>>>>>>>>>> fujarki, fleciki, skrzypki, śpiewajace niewiasty itpultravox pisze:Szczerze mówiąc wydaje mi się, że te klimaty nie powinny się spotykaćWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Przykład na to, jak może wyglądać spotkanie klimatów a'la Isis i BM.Jak dla mnie jedno nie pasuje do drugiego i jest odpowiednikiem tego, co dziesięć lat temu robiły kapele z nurtu pagan black wrzucając do tej muzyki różne fujarki, fleciki, skrzypki, śpiewajace niewiasty itp. Tak sobie chciałem pomarudzić.

Na zachętę jeszcze dodam, że supportowali Mayhem na ostatniej trasie

I dream of colour music,
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mam uprzedzenia do tych wszystkich 'post' rockow, metali itp. moze niesluszne ale jakos zle mi sie to kojarzy 

this is a land of wolves now
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Neurosis łapiesz, to i cała reszta powinna Ci wchodzić bez problemówRiven pisze:mam uprzedzenia do tych wszystkich 'post' rockow, metali itp. moze niesluszne ale jakos zle mi sie to kojarzy

I dream of colour music,
- Scaarph
widziałem na żywca kilka razy, nawet dali mi kiedyś któryś tam ich materiał. mało pamiętam i z tego i z tego. niedługo znów grają w pobliżu, będzie okazja sobie przypomnieć.
ja jestem uprzedzony do tych wszystich Sigur Rosow, Cultów Luny itd. bo taka muzyka jest porażająco nudna.
- Scaarph
mam podobnie, ale altar of plagues mam wrażenie gra nieco inną muzykę.
- zekke
- weteran forumowych bitew
te kawalki na myspace sa tak sztampowe ze az boli, nic dzieje sie tam nic co by przyciagnelo moja uwage.
- Scaarph
no ja też tą kapelą bym się za bardzo nie podniecał.
- Riven
- Kontakt:
slucham probki z myspace.
na razie brzmi tak: niczym niewyrozniajacy sie blackowy napierdol - ckliwa melodyjka na crunchu - niczym niewyrozniajacy sie blackowy napierdol*
styknie mi ; )
*sredniej mocy oczywiscie
na razie brzmi tak: niczym niewyrozniajacy sie blackowy napierdol - ckliwa melodyjka na crunchu - niczym niewyrozniajacy sie blackowy napierdol*
styknie mi ; )
*sredniej mocy oczywiscie
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
A ja sądzę, że mają potencjał i że jeszcze udowodnią, że potrafiązekke pisze:te kawalki na myspace sa tak sztampowe ze az boli, nic dzieje sie tam nic co by przyciagnelo moja uwage.

I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
na razie wyglada mi to raczej na jakies pretensjonalne gowno, wlasnie tak mi sie kojarzy post-rock 

- Scaarph
ja jakoś strasznie sceptycznie podchodzę do całej irlandzkiej sceny. uogólniam teraz oczywiście. ale, poza dwoma - max trzema kapelami cała reszta ssie i to strasznie.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:A ja sądzę, że mają potencjał i że jeszcze udowodnią, że potrafiązekke pisze:te kawalki na myspace sa tak sztampowe ze az boli, nic dzieje sie tam nic co by przyciagnelo moja uwage.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wiesz, ja nawet nie rozpatruję, że oni są z Irlandii....Scaarph pisze:ja jakoś strasznie sceptycznie podchodzę do całej irlandzkiej sceny. uogólniam teraz oczywiście. ale, poza dwoma - max trzema kapelami cała reszta ssie i to strasznie.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:A ja sądzę, że mają potencjał i że jeszcze udowodnią, że potrafiązekke pisze:te kawalki na myspace sa tak sztampowe ze az boli, nic dzieje sie tam nic co by przyciagnelo moja uwage.
Weź Ty porządnie liźnij post-rocka najpierwRiven pisze:na razie wyglada mi to raczej na jakies pretensjonalne gowno, wlasnie tak mi sie kojarzy post-rock

I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
jesli te tandetne lajtowe fragmenty sa w jakis sposob reprezentatywne dla tego gatunku to pozwole sobie to odpuscic, na razie mam piec ton ciekawszej muzyki do poznania.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Altar of Plagues - White Tomb [2009]
Altar of Plagues - White Tomb [2009]

Tym razem krótko i rzeczowo.
Tagi: post metal, black metal, Isis, Wolves in the Throne Room.
Świetna płyta

Świetna płyta
Coś tam było! Człowiek!
- Adrian696
Re: Altar of Plagues - White Tomb [2009]
tak sobie słucham drugi raz i całkiem, całkiem....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
masz to na CD czy z netu sciągleś?Skaut_Kwatermaster pisze:Altar of Plagues - White Tomb [2009]
Świetna płyta
- Lucek
- weteran forumowych bitew
hmm... to w Irlandji też grajom metal ?