DER STÜRMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
DER STÜRMER
Der Stürmer to ci co nienawidzą w sposób zabroniony. Pierwszy album udany, drugi ma skopane brzmienie które gryzie w uszy, trzeciego nie słyszałem jeszcze, w tym miesiącu miał wyjść.

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Der Stürmer
Nienawidzą w sposób zabroniony, kochający inaczej... ta political correct nomenklatura mnie dobija.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Realista
- weteran forumowych bitew
Re: DER STÜRMER
Mi sie podoba ten nowy album, oczekiwałem rozwinięcia pomysłów z Banner.. i taki materiał otrzymałem. Bardzo fajna płytka.
- megawat
A mi się pojebało i myślałem, że to temat o Sturmast i dlatego tu wlazłem. A jak wlazłem, to już napiszę. Pogadamy o Sturmast?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Bezdech
Nie, ale mogę wspomnieć o projekcie panów ze Szturmowca, o groźnej nazwie Wodulf. Udało mi się w miarę bezboleśnie przesłuchać parę razy jedyny album tej dwuosobowej hordy, więc przypuszczam, że jest to rzecz wybitna w swej niszy i szczerze polecam ją wszystkim miłośnikom hitlerszatana.
Nie znaczy to, że mam zamiar ryzykować przesłuchanie choćby utworu tych nienawidzących inaczej.
Nie znaczy to, że mam zamiar ryzykować przesłuchanie choćby utworu tych nienawidzących inaczej.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Lykantrop
Ja rozumiem, hejlowanie, te sprawy, ale już zakładanie tematów o 3cio ligowych kapelach NSBM, gdzie wypowie się kilku gości i niekoniecznie w samych superlatywach to już zbyt bolesne przegięcie prącia.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
rotfl :DWolfkhan pisze:Der Stürmer to ci co nienawidzą w sposób zabroniony.
beczka smiechu juz na pierwszy rzut oka
"Der Stürmer appears on the following samplers:
- Anti-Geldof Compilation"
hahaha :D
- Bezdech
Nabijanie się z tej kompilacji jest niestosowne bez znajomości okładki

- Scaarph
- zahartowany metalizator
jest tam też choćby thesyre.0ms pisze:rotfl :DWolfkhan pisze:Der Stürmer to ci co nienawidzą w sposób zabroniony.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
nabijanie sie wynika wlasnie ze znajomosci okladki ;)Bezdech pisze:Nabijanie się z tej kompilacji jest niestosowne bez znajomości okładki
- Bezdech
To dobrze, ale pamiętaj o dalszym krzewieniu idei anty-owsiakowego black metalu.
Jak na nsbm to oni grają wręcz zajebiście ;) Słyszałem tylko pierwsze demo i debiutancki album i w sumie nawet mi się to podobało. Co prawda dla mnie nie ma to kompletnie nic wspólnego z black metalem, a ich teksty typu "ostatnim tchnieniem krzyknął: Heil Hitler!" przekonują mnie tak samo jak piosenki Gehennah o Mikołaju, który zostawił gówno pod choinką. No, ale oni uważają, że wujek Adolf został zesłany przez bogów by zjednoczyć wszystkie białe narody w walce z syjonizmem ;)Lykantrop pisze:Ja rozumiem, hejlowanie, te sprawy, ale już zakładanie tematów o 3cio ligowych kapelach NSBM
- Maleficio
- Kontakt:
Ja się zgadzam z dwoma znanymi muzykami, że był pierwszą gwiazdą rocka, a przy okazji wrażliwym gościem.
Miałem pierwszy album, straszne rzeczy. Jeśli black metal ma być przerażający to oni są jednymi z niewielu, którym się udało.
- Realista
Ale czy ja bym nazwał muzykę Der Sturmer black metalem? Raczej nie, poza tym oni sami nigdy tego terminu nie używali, raczej NS War metal cokolwiek to oznacza...
Dla mnie to zawsze był ćwierćmelodic skinmetal, chociaż późniejsze płyty szły ostro w stronę półmelodic. Cokolwiek to oznacza.
- Lykantrop
No c'mon, tak jak jeszcze mogę mieć sentyment do Lord of Evil/ War88, tak Der Sturmer to zawsze były jakieś marne żarty. Przesłuchanie debiutu, a raczej próbę w tym kierunku do dzisiaj uważam za jedną z największych porażek w moim życiu.Conflagrator pisze:Jak na nsbm to oni grają wręcz zajebiście ;) Słyszałem tylko pierwsze demo i debiutancki album i w sumie nawet mi się to podobało.Lykantrop pisze:Ja rozumiem, hejlowanie, te sprawy, ale już zakładanie tematów o 3cio ligowych kapelach NSBM
Nie świadczy to o nich (a właściwie o nim) najlepiej.Scaarph pisze:jest tam też choćby thesyre.0ms pisze:rotfl :DWolfkhan pisze:Der Stürmer to ci co nienawidzą w sposób zabroniony.
- Scaarph
dokładnie to chciałem napisać! nieważne, że kawałek zajebisty, byli na anti-geldof comp, więc grają chujowo.