GRAND BELIAL'S KEY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
GRAND BELIAL'S KEY
Tak słucham sobie właśnie Kosherat i mnie naszło - jaki jest status tej kultowej hordy u masterfulowej braci ;)?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Loathe
- postuje jak opętany!
Re: GRAND BELIAL'S KEY
89 ...wygralem :)
A tak serio, to nie znam twórczości tych panów. Warto?
A tak serio, to nie znam twórczości tych panów. Warto?
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Gore_Obsessed
Dwie pierwsze płyty uwielbiam. "Kosherat" mi się nie podoba, z wyjątkiem "On a Mule Rides the Swindler" (wyjebany kawałek). Najlepszy jest debiut z takimi genialnymi kompozycjami jak: "Shemhamforash", "Reflections of the Coffin Lid", "Castrate the Redeemer" czy "The Holocaust Trumpeter". Obłęd. Płyta u nas niedoceniona. Frelik w Thrash'em All pisał o niej dobrze, ale wystarczy zajrzeć do Morbid Noizz...
"Judeobeast Assassination" niewiele ustępuje.
Gelal to K... ompozytor nie z tej ziemi.
"Judeobeast Assassination" niewiele ustępuje.
Gelal to K... ompozytor nie z tej ziemi.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Maleficio
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Wlasciwie moge sie podpisac pod tym co napisal Maniek. Pierwsze co mi przychodzi do glowy po uslyszeniu nazwy tej kapeli to wlasnie "on mule rides the swindler" - genialny utwor. GBK to dla mnie muzyka typowo gitarowa, masa swietnych riffow, bez ich przesytu jak w Arghoslent. Te wszytkie Watainy, Blejzy of perdiszjony, powinny posluchac i nauczy sie jak mozna stworzyc klimat, bez uciekania sie do kadzidel, kart tarota i tym podobnych zabawek.
KVLT lizania CZASZKI
-
- weteran forumowych bitew
trzeba mieć nie po kolei głowie żeby postawić GBK wyżej niż watain:D nie, żeby szwedzi byli jakimś wyznacznikiem, ale GBK przy Watain to jak Motor Lublin przy Barcy:)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty to lepiej uważaj na takie sformułowania :)))))Vitriol pisze:trzeba mieć nie po kolei głowie żeby postawić GBK wyżej niż watain:D
GBK rządzi od początku do końca. "Kosherat" mam słabo osłuchany, ale "Mocking..." i "Judeobeast..." niszczą obiekty. EPki i splity podobnie. No i fajne covery nagrywają (GG Allin czy Chaos 88). Chciałbym żeby nagrali nową płytę, a skoro ich ostatni wokalista, Grimnir Wotansvolk, odszedł do Drughalli rządam powrotu Cazza Granta :)
-
Eee tam, napisałem że to żaden wyznacznik. Jedno mi się podoba o wiele bardziej od drugiego, ot co. A Kosherat jest spoko.Conflagrator pisze:Ty to lepiej uważaj na takie sformułowania :)))))Vitriol pisze:trzeba mieć nie po kolei głowie żeby postawić GBK wyżej niż watain:D
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Duvelor
Bardzo dobra grupa! Podoba mi się i "Mocking...", i "Judeobeast...", i "Kosherat", i splity, haha. Lubię taki chaotyczny black metal.
Ostatnio zmieniony 19-10-2011, 10:58 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- ultravox
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Kaszaniasty jest ten zespolik, nawet pomimo Waldusia Kiepskiego w składzie.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- zaczyna szaleć
demówki są wspaniałe, słucham regularnie, ale płyty to wg mnie tragedia. nawet kawałki z demosów w wersjach płytowych to kupa hehe
- Gore_Obsessed
A myślałem, że z tekstu do "Shemhamforash" wziąłeś nick.So_It_Is_Done pisze:Kaszaniasty jest ten zespolik, nawet pomimo Waldusia Kiepskiego w składzie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie, z so-it-is-done productions is completely loyal to the church of satan hehe.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Widzę, że pisałem, że GBK to kaszana. Teraz już mam inne zdanie, trzeba się przyzwyczaić do nietypowej muzy, podobnie jak do Arghoslent. Czy ktoś w PL będzie miał tę szmatę? 

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Konkretnie wygląda. Zamawia ktoś z WTC? Dołożyłbym się.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
digibook w agonii:
https://www.agoniarecords.com/index.php ... le&id=4079" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.agoniarecords.com/index.php ... le&id=4079" onclick="window.open(this.href);return false;
PLASTIK NIE JEST METALEM