SUPURATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
SUPURATION
Kiedyś ktoś tu się zachwycał tymi żabojadami. KIlka dni temu w ciemno zakupiłem kilka ich materiałów. Dobre to?
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: SUPURATION
Bardzo - ale - nie kazdemu przypasuje, jako Supuration powinno Ci sie podobac, a potem zmienili nazwe na SUP i to juz moze Ci nie podejsc, bo łagodniej, wiecej eksperymentów i czasami az za lightowo, choc nie jest to muzyka komercyjna.
Ale jesli zakupiles The Cube to bedziesz zadowolony z wydanej kasy.
Ale jesli zakupiles The Cube to bedziesz zadowolony z wydanej kasy.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Kupiłem "The Cube" (już chyba kiedys słuchałem) i tę nową kompilację. Tego co nagrali jako SUP w życiu nie słyszałem, ale jesli są to jakieś ciekawe eksperymenty to chętnie sprawdzę.
- Adrian696
a to bedziesz zadowolony - kompilacja to reha oraz pierwsze Mini, potem materiał pre-supuration
a co do SUP - zacznij od najwczesniejszych, bo oni fajnie sie rozkrecali, choc i wpadki były ;)
a co do SUP - zacznij od najwczesniejszych, bo oni fajnie sie rozkrecali, choc i wpadki były ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Debiut bardzo fajny, bardzo lubię. Momentami solidny nakurw ale nie brak tej płycie więcej przestrzeni i odrobiny kombinowania z kompozycjami, także trochę bardziej technicznego grania, niemało jest też tutaj cytatów (chociażby Pink Floyd w The Cube). Ogólnie polecam.
Drugiej płyty ani tego całego "SUP" nie słyszałem.
Drugiej płyty ani tego całego "SUP" nie słyszałem.
Ostatnio zmieniony 26-10-2011, 13:21 przez Kurt, łącznie zmieniany 1 raz.
The madness and the damage done.
- aginsiak
- w mackach Zła
The Cube znakomita płyta zwiastujaca kolejne udane experymenta - Incubation .SUP to kontynuacja w niebezpiecznym fajansiarskim kierunku.Można posłuchać ,ale można sie także przestraszyc ,szczególnie tymi ostatnimi materiałami "Imago" na przykład."Anomaly" dawno nie słuchalem,ale wokale dość chujowe,żeby przekreslić całość.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No dupy nie urywa ten nowy kawałek...
... ale nową płytę pewnie i tak sprawdzę, bo mi się poprzednie podobały :D
... ale nową płytę pewnie i tak sprawdzę, bo mi się poprzednie podobały :D
The madness and the damage done.
Niestety nowa płyta nie powala. Tzn. nie jest to jakiś koszmar, pojawiają się jaśniejsze momenty, ale mam wrażenie, że ta muzyka trochę na siłę i bez pomysłu została nagrana. Te wszystkie progresywne elementy to jakieś wrażenie mogłyby zrobić na mnie na początku lat 90-tych, ale zdecydowanie nie dziś. Powiedziałbym nawet, że w 2013 roku ta płyta brzmi nieco archaicznie. Old school progresive death metal? Ja tego nie kupuję. Nie podobają się mi się wokale - te bardziej death metalowe to pozbawione emocji porykiwanie jak w Theatre of Tragedy, a te dodatkowe mające urozmaicać miejscami irytują.
- zawlekacz
- w mackach Zła
troche nudnawa ta nowa plyta... spodziewalem sie kontynuacji Cube a tu...
nie ma to tamto
Chętnie odkupię "Incubation" na CD za rozsądne pieniądze. Nie jest to żaden wielki rar, ale nie chce mi się w zagranicznych aukcjach gmerać.
- Najprzewielebniejszy
SUPURATION (Fra) The Cube - Official Reissue LP Coming from the CRYPT.
The Crypt is proud to announce our partnering with French avant garde death metal legends, SUPURATION, to unleash on vinyl their debut full length concept album "The Cube". 21 years after it's original release, and having been out of print for almost as long, we offer this amazing gem on vinyl once again.
Often compared to a fusion of early Voivod and Carcass, this obscure death metal classic will be mastered for vinyl from the original 1993 DAT tape and presented in a 350 gram sturdy jacket with the original cover artwork from the 1993 LP, complete with lyrics, unpublished classic band photos and new liner notes from the band. Limited to 500 copies, 200 will be on classic black vinyl and 300 on colored vinyl!
Coming in 2015
The Crypt is proud to announce our partnering with French avant garde death metal legends, SUPURATION, to unleash on vinyl their debut full length concept album "The Cube". 21 years after it's original release, and having been out of print for almost as long, we offer this amazing gem on vinyl once again.
Often compared to a fusion of early Voivod and Carcass, this obscure death metal classic will be mastered for vinyl from the original 1993 DAT tape and presented in a 350 gram sturdy jacket with the original cover artwork from the 1993 LP, complete with lyrics, unpublished classic band photos and new liner notes from the band. Limited to 500 copies, 200 will be on classic black vinyl and 300 on colored vinyl!
Coming in 2015
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
-
Chyba mieli nagrać na tę płytę stare utwory, które nie weszły na żaden wcześniejszy pełny album.Kilgore pisze:eeee myślałem że nowy materiał
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- manieczki
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... -asphyxia/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Wkrótce nowa płyta:

-
[youtube][/youtube]
-
- weteran forumowych bitew
ekhm, acha, ten, no......
Ten utwór ma zachęcić o wysłuchania całej płyty?
Zespół postawił poprzeczkę bardzo wysoko.....żeby tego nie robić. Chyba tylko z przekory posłucham całości. "Świnka morska" z tego numeru wyszła im pierwszorzędna.
Od dawna tak kombinują na granicy przerostu formy nad treścią?
Ten utwór ma zachęcić o wysłuchania całej płyty?
Zespół postawił poprzeczkę bardzo wysoko.....żeby tego nie robić. Chyba tylko z przekory posłucham całości. "Świnka morska" z tego numeru wyszła im pierwszorzędna.
Od dawna tak kombinują na granicy przerostu formy nad treścią?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie wyszedł im ewidentnie ten numer. Znani są z kombinowania lecz nie tym razem.
Jebać żuli.