LORD OF EVIL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
LORD OF EVIL
Jako, że faszyzm no pasaran na tym forum, w związku z tym rozmawiać możemy tylko o LORD OF EVIL, a nie WAR88. Bardzo proszę się do tego dostosować, w przeciwnym wypadku zostaniecie hipokrytami na wieczność, a Wasze prawice uschną.
Ale pomijając, ostatnio yabssor cult odradza się i słuchanie Blasphemy przestało być faux pas. W związku z tym nie należy zapominać o tym, że polacy nie gęsi i mieli swojego godnego reprezentanta w tej stylistyce. W sumie jest to chyba jedna kapela, której po latach idzie słuchać, a reszta, tj. Infernum, Kataxu, ABS Conditus, etc. raczej pozostaje już ciekawostką, niż obiektem kultu. No chyba, że ja czegoś nie wiem i nie chcę wiedzieć.
No to zaczynamy.
Ale pomijając, ostatnio yabssor cult odradza się i słuchanie Blasphemy przestało być faux pas. W związku z tym nie należy zapominać o tym, że polacy nie gęsi i mieli swojego godnego reprezentanta w tej stylistyce. W sumie jest to chyba jedna kapela, której po latach idzie słuchać, a reszta, tj. Infernum, Kataxu, ABS Conditus, etc. raczej pozostaje już ciekawostką, niż obiektem kultu. No chyba, że ja czegoś nie wiem i nie chcę wiedzieć.
No to zaczynamy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: LORD OF EVIL
PolacyLykantrop pisze:... W związku z tym nie należy zapominać o tym, że polacy nie gęsi....
- Lykantrop
O... pierwszy faszysta już jest. Polacy z dużej by pisał. Pieknie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Ja tam uważam, że Hodur i Kohort całkiem nieźle się po latach bronią. Co do bohaterów tematu, to jakoś nigdy się w ich twórczość zbyt mocno wsłuchiwałem, ale generalnie rzecz biorąc nie było to złe.Lykantrop pisze:W sumie jest to chyba jedna kapela, której po latach idzie słuchać, a reszta, tj. Infernum, Kataxu, ABS Conditus, etc. raczej pozostaje już ciekawostką, niż obiektem kultu..
- Lykantrop
Kohort szczególnie, do dzisiaj poluję na wydanie CD "Christian Masquerade". Raz się tylko to pojawiło na alledrogo i ktoś mnie przebił. Stąd apel - jakby komuś się taki faszystowski ochłap kurzył w kolekcji to proszony jest o kontakt.
Według mnie obok Graveland to czołówka polskiej sceny BM tamtych czasów. Trochę nie na poważnie co prawda ich traktowano i nadal traktuje, ale gdyby pominąć te sesje zdjęciowe to żaden niesmak by nie pozostał. :-)
Według mnie obok Graveland to czołówka polskiej sceny BM tamtych czasów. Trochę nie na poważnie co prawda ich traktowano i nadal traktuje, ale gdyby pominąć te sesje zdjęciowe to żaden niesmak by nie pozostał. :-)
Lord Of Evil burzy miasta, pali wsie i zarzyna niemowlęta. Szkoda, że demosy wydane na CD są źle zgrane i taśma brzmi lepiej niż CD. Ja akurat mam pierwsze wydanie, ale ta reedka podobno jest taka sama. Jedne z najlepszych materiałów BM jakie kiedykolwiek nagrano w tym kraju.
PS. Jak ktoś ma w domu Ostatnie Tchnienie z tekstami LoE to niech zeskanuje.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
O proszę, akurat wczoraj do tego wróciłem i cały dzień katowałem. LORD OF EVIL miażdży, tak jak wspomniano - czołówka polskiego BM.
- Lykantrop
Hmm... ale o której reedycji demosów na CD mówisz? Zdaje się, że były minimum dwie. Ta druga, ostatnia reedycja, nie jest taka zła, jeśli idzie o jakość nagrania.Conflagrator pisze:Lord Of Evil burzy miasta, pali wsie i zarzyna niemowlęta. Szkoda, że demosy wydane na CD są źle zgrane i taśma brzmi lepiej niż CD. Ja akurat mam pierwsze wydanie, ale ta reedka podobno jest taka sama. Jedne z najlepszych materiałów BM jakie kiedykolwiek nagrano w tym kraju.
Taśmę "Ostatnie Tchnienie" mam gdzieś, ale przegrywkę z kserowaną wkładką. Jeśli będą tam teksty to zeskanuję wieczorem i wrzucę tutaj.
Berzerker Records. Brzmi jak zgrane z naprawdę zjechanej taśmy - więcej szumu niż z kasety DCC, którą miałem. Podobno reedka taka sama. Co do Ostatniego Tchnienia to miałem na myśli zine'a ;)Lykantrop pisze: Hmm... ale o której reedycji demosów na CD mówisz?
- Lykantrop
Pamiętam, że był taki label Ostatnie Tchnienie. Nie wiedziałem, że wydawali zine'a :-)
W każdym razie ja się nie podejmę publikowania tutaj takiej wrogiej propagandy, bo jeszcze wegetarianie chodzący na kompromisy mnie norkami poszczują.
EDIT: Reedycja z Berzerker to faktycznie szrot. Aż dziw, że za takie sumy to chodzi. Zakup sobie reedkę The Ritual - jest dużo lepiej :-)
W każdym razie ja się nie podejmę publikowania tutaj takiej wrogiej propagandy, bo jeszcze wegetarianie chodzący na kompromisy mnie norkami poszczują.
EDIT: Reedycja z Berzerker to faktycznie szrot. Aż dziw, że za takie sumy to chodzi. Zakup sobie reedkę The Ritual - jest dużo lepiej :-)
- Maleficio
- Kontakt:
Ktos powinien wydac Lord of Evil na winylu... w ogole mi sie marzy taka seria historia polskiego NSBM na winylach
- Lykantrop
Trochę ryzykowne, bo jest spora konkurencja w osobie ABW productions. :D
Wystarczy dobry rip, najpierwsze wydanie na półce jest, więc do samego słuchania może być CD-r. aaaaaa...za jakie sumy chodzi to wydanie? :DLykantrop pisze:Reedycja z Berzerker to faktycznie szrot. Aż dziw, że za takie sumy to chodzi. Zakup sobie reedkę The Ritual - jest dużo lepiej :-)
- Lykantrop
Na ebayu za jakieś 50 ojro poszło, ale to było parę lat temu. Puść na alledrogo to się obada. :-) Skoro reedka schodzi po 70-80 zeta, to z 1 biciem może być tylko lepiej. :-)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Kohort koniecznie muszę odświeżyć, bo mnie wysmagał kiedyś tam jak miałem pożyczoną kasetę.Lykantrop pisze:Kohort szczególnie, do dzisiaj poluję na wydanie CD "Christian Masquerade". Raz się tylko to pojawiło na alledrogo i ktoś mnie przebił. Stąd apel - jakby komuś się taki faszystowski ochłap kurzył w kolekcji to proszony jest o kontakt.Lykantrop pisze:W sumie jest to chyba jedna kapela, której po latach idzie słuchać, a reszta, tj. Infernum, Kataxu, ABS Conditus, etc. raczej pozostaje już ciekawostką, niż obiektem kultu..
Infernum mi się nie zdezaktualizowało, "Taur-Nu Fuin" robi mi porównywalnie albo wręcz lepiej od symultanicznych wydawnictw Graveland.
W temacie, Lord Of Evil znam praktycznie tylko z nazwy, gdzieś coś zasłyszałem, ale nie pamiętam totalnie nic związanego z tym zespołem pomijając zdjęcie z miną ":P".
Nie sprzedaje płyt, szczególnie takich :) a z kupnem Kohort bywa różnie. Ja swój kupiłem na allegro za jakieś 31zł i nikt o niego specjalnie nie walczył.
- maciek z klanu
obok Mysteries i Galgenberg to chyba moj ulubiony polski BM z "NSBM czasów"
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie kult - muzycznie LORD OF EVIL łączył niemal wszystko co w blackmetalu uważam za najlepsze, inspiracje konkretnymi kapelami było słychać nadwyraz dobrze, ale z drugiej strony nie było to odtwórcze.
Jak ktoś będzie robił reedkę demos na winylu to proszę bez zdjęć uśmiechniętych skinów we wkładce, bo mi koncept rozpierdala.
Jak ktoś będzie robił reedkę demos na winylu to proszę bez zdjęć uśmiechniętych skinów we wkładce, bo mi koncept rozpierdala.
-
- weteran forumowych bitew
Z tego co wiem to chyba wykrakałeś. ;)Czesław pisze:Jak ktoś będzie robił reedkę demos na winylu to proszę bez zdjęć uśmiechniętych skinów we wkładce, bo mi koncept rozpierdala.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Kto robi reedycję demosów LoE na vinylu?