MIASMAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
MIASMAL
Podjarany wrocławskim gigiem MIASMAL po którym to zespół sporo podskoczył w moim prywatnym rankingu zakładam ten temacik. Jak większość z Was zapewne już wie - chłopaki po współpracy z podziemymi potęgami jak Nuclear War Now! Productions, Me Saco Un Ojo, Detest Records, Dark Descent Records i AgiPunk podpisali (podobnie jak ich ziomale z MORBUS CHRON) kontrakcik z Century Media. Zacieramy łapska w oczekiwaniu na drugi album! DODS METALL!!!

- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MIASMAL
jedna z najlepszych plyt metalu smierci ostatnich lat. swietna rzecz i czekam na wiecej !!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
- Bolt
Najbardziej ciekawi mnie jak nazwą dwójkę, bo czwarty raz "Miasmal" nie przjedzie ;)
Bardzo lubię zarówno mniejsze materiały (swoją drogą fajnie, że to wszystko jest w ramach bonusu dodane), jak i pełniaka, jak wyszło to całkiem sporo tego słuchałem.
Bardzo lubię zarówno mniejsze materiały (swoją drogą fajnie, że to wszystko jest w ramach bonusu dodane), jak i pełniaka, jak wyszło to całkiem sporo tego słuchałem.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- H-K44
Tak jest!maciek z klanu pisze:jedna z najlepszych plyt metalu smierci ostatnich lat.
EPa i pierwszy długograj są bardzo dobre. Nie wiedziałem, że podpisali papierki z Century Media.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
podobnie jak Necrowretch
- Mol
- zahartowany metalizator
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Century Media wróci do łask z takimi załogami:)
- boroowa
Century Media również znani byli z tego, że lubili "sugerować" kapelom co mają nagrać...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Tylko dlaczego napisałes to w czasie przeszłym? Do dzis odchodzace kapele z CM o tym mowia.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- H-K44
No właśnie od razu o tym pomyślałem.boroowa pisze:Century Media również znani byli z tego, że lubili "sugerować" kapelom co mają nagrać...
I nie wiem czy to dobrze, że takie zespoły jak Miasmal czy Morbus Chron są w CM.
- Morbid Marcin
na gigu funebrarum w berlinie gadalismy z jerrym z detest na ten temat i mowil, ze tamto nastawienie, bo tez w trwoga nawiazalismy do tamtych czasow, jest long-gone. teraz znow jest moda na retro granie, wiec CM mogliby co najwyzej naciskac na wiekszy gruz ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- H-K44
Nie bardzo wierzę, że pod naciskami wytwórni kapele takie jak Miasmal albo Morbus Chron, zaczęłyby grać deathcore czy coś w podobie.
Ale myślę, że np. takie Pulverised, profilowo o wiele lepiej pasuje do tych kapel. ;-)
Zresztą, na razie nie ma co pierdolić. Zobaczymy co chłopaki wysmażą na swoich drugich długograjach.
I wtedy ocenimy czy były naciski, naciski (by Tadeusz C.). ;-)
Ale myślę, że np. takie Pulverised, profilowo o wiele lepiej pasuje do tych kapel. ;-)
Zresztą, na razie nie ma co pierdolić. Zobaczymy co chłopaki wysmażą na swoich drugich długograjach.
I wtedy ocenimy czy były naciski, naciski (by Tadeusz C.). ;-)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drugi album MIASMAL "Cursed Redeemer" wyjdzie 21 kwietnia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Zaskoczony jestem tytułem nowego longa ;)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drugie przesłuchanie i trzeba zastanowić się nad zakupem. Album jakiego oczekiwałem. Zdecydowanie bardziej urozmaicony od debiutu. Są dziarskie szwedzkie przytupańce, rock'n'rollowy luz, a solówka kończąca płytę gra mi cały czas w głowie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
[youtube][/youtube]
-
i następne cudo:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Tak, tak, tak. Ostatni motyw jest świetny. Długi, ale idealnie podsumowuje płytę. Chociaż cały czas mam wrażenie, że gdzieś już słyszałem coś bardzo, ale to bardzo podobnego.Pacjent pisze:Drugie przesłuchanie i trzeba zastanowić się nad zakupem. Album jakiego oczekiwałem. Zdecydowanie bardziej urozmaicony od debiutu. Są dziarskie szwedzkie przytupańce, rock'n'rollowy luz, a solówka kończąca płytę gra mi cały czas w głowie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Bardzo podoba mi się hardcore'owy sznyt tego albumu, zarówno jeśli chodzi o motorykę, jak i wokale. Biorąc pod uwagę moją przeciętną znajomość tematu uważam, że to czołówka w gronie death metalowych albumów tego roku. Ależ żałuję tej nieobecności w Krakowie... :(