OPPROBRIUM (INCUBUS)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
INCUBUS
Ten z Luizjany :+). Mówią wam coś takie tytuły jak "Beyond the Unknown"( 1990 ) lub "Serpent Temptation"( 1988 )? Kiedyś grali koncert w Polsce. Moim zdaniem to całkiem niezły death/thrash, a "Massacre of the Unborn" i "On the burial ground" to prawdziwe hity.
-
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Incubus o ktorym piszecie akurat nie jest z Florydy (ale skąd konkretnie akurat nie pamietam). To primo a secundo goście są z Brazylii tyle że wyemigrowali do Usa, dlatego nie do końca słusznie nazywa sie ich amerykańskim zespolem. A ultimo Incubus z florydy to ten, co w nim Mike Browning grał (i taki typu co ma jakies dziwne nazwisko), skądinąd też dobry stary zespół, taki troche pre-Morbid Angel.
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- ultravox
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Incubus o ktorym piszecie akurat nie jest z Florydy (ale skąd konkretnie akurat nie pamietam). To primo a secundo goście są z Brazylii tyle że wyemigrowali do Usa, dlatego nie do końca słusznie nazywa sie ich amerykańskim zespolem. A ultimo Incubus z florydy to ten, co w nim Mike Browning grał (i taki typu co ma jakies dziwne nazwisko), skądinąd też dobry stary zespół, taki troche pre-Morbid Angel. [/quote]
Racja Bonny. Ten Incubus jest z Luizjany.
Incubus o ktorym piszecie akurat nie jest z Florydy (ale skąd konkretnie akurat nie pamietam). To primo a secundo goście są z Brazylii tyle że wyemigrowali do Usa, dlatego nie do końca słusznie nazywa sie ich amerykańskim zespolem. A ultimo Incubus z florydy to ten, co w nim Mike Browning grał (i taki typu co ma jakies dziwne nazwisko), skądinąd też dobry stary zespół, taki troche pre-Morbid Angel. [/quote]
Racja Bonny. Ten Incubus jest z Luizjany.
-
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
OPPROBRIUM według mnie strasznie nędzne. Tylko tytułowy utwór trzymał jako taki poziom. Naprawdę byłem pod ogromnym wrażeniem... miernoty tego albumu (znając i ceniąc dwa pierwsze), kiedy go słuchałem w Media Markt (leżał przeceniony do 15 złotych). Odradzam wszystkim serdecznie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Lubię. "Serpent's Temptation" jest dobre, "Beyond the Unknown" znakomite. Tego Opprocośtam nie słyszałem, ale widzę że niewiele straciłem:)
ST ciężko dorwać w normalnych cenach, natomiast jestem dumnym posiadaczem BtU na picLP. Nie odtwarzam, bo znam na pamięć - jak wyszło na piracie to katowałem kilka dobrych miesięcy.
Re-edycja dwa w jednym ponoć badziewiasta, tytuły utworów są ponoć pozmieniana a wokale nagrane ponownie.
ST ciężko dorwać w normalnych cenach, natomiast jestem dumnym posiadaczem BtU na picLP. Nie odtwarzam, bo znam na pamięć - jak wyszło na piracie to katowałem kilka dobrych miesięcy.
Re-edycja dwa w jednym ponoć badziewiasta, tytuły utworów są ponoć pozmieniana a wokale nagrane ponownie.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
To mi się podoba!Wysłane przez boroowa
Znam na pamięć - jak wyszło na piracie to katowałem kilka dobrych miesięcy.
Ja akurat tak maglowałem "Serpent Temptation". Przy takim "Battle Of Armageddon", "Sadistic Sinner" czy "Hunger For Power" dostawałem niebezpiecznie czerwonych wypieków. :)
Później ten album wyszedł na kasecie licencyjnej w Morbid Noizz ze zmienioną i strasznie obciachową okładką, a'la jak obrazek z Biblii dla dzieci. Ktoś to jeszcze ma?
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Dlatego juz nic wiecej nie nagrali...Wysłane przez Gore_Obsessed
OPPROBRIUM według mnie strasznie nędzne. Tylko tytułowy utwór trzymał jako taki poziom. Naprawdę byłem pod ogromnym wrażeniem... miernoty tego albumu (znając i ceniąc dwa pierwsze), kiedy go słuchałem w Media Markt (leżał przeceniony do 15 złotych). Odradzam wszystkim serdecznie.
- roman
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
OPPROBRIUM (INCUBUS)
Nawet jeśli tylko niewielu uważa, że zespół po zmianie nazwy nie obniżył specjalnie poziomu i dalej oferuje wspaniały materiał to warto założyć temat. Mnie osobiście taki "Mandatory Evac" pasuje bez zastrzeżeń. Świetna kapela, bez której death metal byłby nieco uboższy. Świeżutki komunikat głosi, że: "all the material for the new album complete along with the pre-production demo with the new songs".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: OPPROBRIUM (INCUBUS)
w sensie ze nagrali nowy krazek jako opp?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- rasowy masterfulowicz
Re: OPPROBRIUM (INCUBUS)
Chyba był temat, ale mandatory evac jest w sumie w porządku, najbardziej mi się brzmienie podoba na tej płycie, przytłumione, płaskie i zbasowane.
HAILSA!!!!!