HOLODOMOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
HOLODOMOR
Słucham sobie właśnie ubiegłorocznego MCD "Témoignages de la Gnose Terrestre" i powiem Wam prowokacyjnie, ale w 100 proc. "na prawdziwo" (jak to nieraz mawia mój syn), że ten materiał robi mi lepiej niż ostatni album AURA NOIR. Jak będziecie grzeczni to napiszę Wam dlaczego. Bardzo przyjemny thrash w black metalowym sosie, lub jak ktoś woli - black metal z thrashowymi przyprawami. Masa niby prostych, ale chwytającycjh za gardło riffów i dobry wokal, w którym słychać taką auranoirową desperację! Do tego ma ten materiał coś z apokaliptycznej atmosfery Zyklon B. Jak ktoś lubi takie klimaty to zdecydowanie polecam.

- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: HOLODOMOR
Ledwo kilka odsłuchów za mna i całkiem smakowity materiał, za szybko jeszcze z ocenami, musze nacieszyć się ta pozycja ,ale jak dla mnie fajny strzał i kurzem płytka nie obrośnie.
P.J.E.C.
Ile wypowiedzi... pamiętam jak 5-8 lat temu zakładało się temat o jakiś zespole na masterfulu i wklejało linka, to za chwilę kilkanaście osób komentowało. Teraz 56 osób przejrzało temat, a o kilka słów pokusiła się tylko jedna osoba. Czasy się zmieniają, ludzie przywykli do facebookowego: "lubię" i kliknięciem tej ikonki w pełni wyczerpują swój stosunek do świata :)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
osłucham wieczorem :)
a co do tego, ze coraz mnie ludzi tu cos komentuje to sie zgadzam - no ale Maria, nie zapominaj, ze sporo ludzi tutaj nie slucham metalu - o czym mozna sie przekonac czytajac o Metallice :)
a co do tego, ze coraz mnie ludzi tu cos komentuje to sie zgadzam - no ale Maria, nie zapominaj, ze sporo ludzi tutaj nie slucham metalu - o czym mozna sie przekonac czytajac o Metallice :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
inna muza niż się spodziewałem. przypuszczałem, że głodomory to mogą grać jakieś smutne niedożywione siki, a to całkiem wysokobiałkowy wpierdol.
To prawda - Masterful w pewnym momencie stał się miejscem, w którym "warto bywać", nawet jeśli się nic nie pisze i nie daje znaku życia. Później nastąpił przełom - zamknięcie forum i odejście Bonnego, który sporo tu wnosił, a następnie drugi przełom - odejście Drone'a, który również był jedną z bardziej wyrazistych postaci tego forum. Kilka osób znacznie zmniejszyło swą aktywność (longinus), kilka odpuściło forum zupełnie (Triceps), a na ich miejsce przybyło kilkanaście aktywnych osób, których prawie niczym się od siebie nie różnią i jakoś nie potrafią pociągnąć za sobą tłumów do żarliwej dyskusji o muzyce. Tak letnio się tu zrobiło. :)Adrian696 pisze:osłucham wieczorem :)
- aginsiak
- w mackach Zła
ja pierdole GŁODOMOR ....nazwa zajebista posłucham na pewno .Może będzie jakiś kawałek o Pasibrzuchu.
Pewnie u Sovy do kupienia???
Pewnie u Sovy do kupienia???
Tak, płaci mi 10 proc. od sprzedanych płyt na skutek założonych przeze mnie tematów. Ja z kolei muszę odpalić 5 proc. dla Drone'a, który mi te wszystkie smakowite albumy podrzuca. A później się dziwicie, że Sova ma szalone ceny. :))aginsiak pisze:Pewnie u Sovy do kupienia???
- aginsiak
- w mackach Zła
Zapytałem śmiertelnie poważnie...
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Nie słyszałem wcześniej ani sekundy, zaraz posłucham z tego linka, chociaż Maryś z tym Aura Noir rzeczywiście grubo pojechał.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Kawałek bardzo sympatyczny.Trzeba sprawdzić całość. Podobieństw do Aura Noir nie stwierdzono. ;)
Miałem nadzieję wywołać kontrowersję i wskrzesić żywiołową dyskusję. Mój problem z ostatnim Aura Noir jest taki, że wciąż nie słyszałem jeszcze tej płyty :) co de facto sprawia, że zdanie napisane przeze mnie w temacie jest rzeczywiście szczere i prawdziwe. :))) Co nie zmienia faktu, że HOLODOMOR zdecydowanie zasługuje na uwagę. :)Sova pisze:Maryś z tym Aura Noir rzeczywiście grubo pojechał.
- krz63
U mnie jeszcze jest parę sztuk, o tu: http://www.arachnophobia.pl/index.php?p ... restre-mcdaginsiak pisze:Zapytałem śmiertelnie poważnie...
Materiał w pizdę, szczególnie na kapelę, dla której to zupełny debiut. Płyta fajnie jest wydana, tak w bieli i skromnie.
Taniej niż 30 złote, chociaż 17 zeta to za dużo jak na 17 minut muzyki, bo wychodzi zeta za minutę. Przy Mgle wychodziło 68 groszy za minutę i też było drogo. Ten powinien, więc kosztować mniej niż 11,56. Ciekawe za ile będzie sprzedawany pełen album Holodomor. Jak przelicznik się utrzyma to pewnie za jakieś 40 zeta, a wszyscy wiedzą, że powinien być tańszy.
Aura Noir i Holodomor? Nie, nie, nie!
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- metalized
Nie lubię rozpisywać się , bo uznaję, że się na muzyce nie znam :D. Jakbym chciał( i umiał heh) pisać recenzje tobym klecił zine/klepał w magu jakims haha. Kilka zdawkowych słów dla lansu, że znam hyhy. A porownania -hmmm nie lubię czegoś tropić w jakiejś kapeli, każdy sobie tam znajduje różniaste wpływy, czasami mniej lub bardziej dziwaczne. Aura Noir- a niech bedzie, na razie w sumie nie usłyszalem, ale może to kwestia nieosłuchania jeszcze. Wrzuce na ipadło połaże po lasach Pomorza i wtedy sie pewnie objaśni.Na razie piwo+ Archgoat bo mnie recenzja w Musick nakręciła hah.Maria Konopnicka pisze: Teraz 56 osób przejrzało temat, a o kilka słów pokusiła się tylko jedna osoba. Czasy się zmieniają, ludzie przywykli do facebookowego: "lubię" i kliknięciem tej ikonki w pełni wyczerpują swój stosunek do świata :)
P.J.E.C.
- metalized
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Na allegro leży ta płytka u kolegi z Arachnophobii też po 18 zeta. Wstyd tego nie wziąć. Bardzo dobry materiał, obok ACRIMONIOUS to chyba jedyny znany mi zespół, który z klasą rżnie patenty z DsO (tyle że ACRIMONIOUS z SMRC, a HOLODOMOR z Fas).
Brać, będzie kult. Ja zaopatrzyłem się w dwa egzemplarze.
Brać, będzie kult. Ja zaopatrzyłem się w dwa egzemplarze.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- metalized
A winylowa wersja via Iron Bonehead. Pozwolę se cytnąć: ""Témoignages de la Gnose Terrestre" 12"MLP
The Band is right now working on the artworlk for the MLP. Will come with a different artwork compared to the already available MCD version. MLP will be limited to 300 copies on black vinyl. We'll keep you posted on the process & release date."
The Band is right now working on the artworlk for the MLP. Will come with a different artwork compared to the already available MCD version. MLP will be limited to 300 copies on black vinyl. We'll keep you posted on the process & release date."
P.J.E.C.
- panthyme
- w mackach Zła
Zespół brytyjski z Polakiem na czele ;-)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Kraft
O, właśnie polskiego tropu bym się tu bardziej doszukiwał. Mnie się tam od razu skojarzyło z Throneum z okresu Pestilent Death i Mutiny Of Death. Nawet wokalnie się zbliżyli, podobna ilość brudu i szalejąca zaraza. No, taki dość pospolity death smyrnięty czarcim pazurem.