DEIPHAGO - Satan Alpha Omega
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: DEIPHAGO - Satan Alpha Omega
okładka przezajebista :)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jak z Ezo TV
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- morbid
- rasowy masterfulowicz
artwork-taki blużnierczy Mastodon :):)
- metalized
- weteran forumowych bitew
Będzie solidny napierdol- postawi sie koło poprzedniczek :D
P.J.E.C.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
okładka moc, muzyka też ok
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: DEIPHAGO - Satan Alpha Omega
Okladka bardzo dobra, przypomina mi troszkę evangelion
- Scaarph
koniec jest bliski O_otwoja_stara_trotzky pisze:muzyka też ok
- twoja_stara_trotzky
ja nawet mam na dysku ich dwie poprzednie, więc nie wiem, dlaczego ten koniec :D
- maciek z klanu
Okladka mu sie spodobala, bo taka hipsterska jest i juz mowi, ze dobry album. :))Scaarph pisze:koniec jest bliski O_otwoja_stara_trotzky pisze:muzyka też ok
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- twoja_stara_trotzky
O to to!
- ultravox
Słyszałem poprzednią płytę i choć teoretycznie taki styl grania jest mi bliski, to jakoś mnie ona nie przekonała. Ale jedno trzeba im przyznać, mają talent do wymyślania zabawnych tytułów ;)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Okładka mega, ale muzyka? Kurwa przecież to IV liga Liechtensteinu, nie ma się czym zachwycać Panowie hipsterzy! :-)
all the monsters will break your heart
- metalized
- weteran forumowych bitew
Bo sa słabsi od w/wspomnianych :D. No ale posłucham całości i się wypowiem wtedy jakie ruchy w tabeli. Do Dioca siadu nie maja i nie bedą mieli hahakregozmyk pisze:Oni zawsze niedoceniani tutaj byli. Zawsze w cieniu Diocletian, Witchrist, Proclamation. Teraz to się zmieni:)
P.J.E.C.
- Scaarph
mnie tam się nawet to z płyt podoba, ale po zobaczeniu ich na żywo wszelki entuzjazm poszedł w pizdu niestety.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Prawdziwy przełom w dyskografii DEIPHAGO - w przebłyskach nieokiełznanego sztormu chaosu pojawiły się pewne, uwaga: riffy. Płyta będzie zajebista, okładka jest zajebista, tytuł mistrzowski. Jak się komuś nie podoba, to nie rozumiem czego szuka w bestial / war metalu....
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szczerze powiedziawszy to nie wiem co to jest, ale ja głównie siedzę w muchomor sromotnikowy/panda metalu...Czesław pisze:Jak się komuś nie podoba, to nie rozumiem czego szuka w bestial / war metalu....
all the monsters will break your heart
- ultravox
Wiesz, to że lubię jakiś gatunek muzyki nie oznacza jeszcze, że wszystko co z nim związane muszę automatycznie uważać za zajebiste. Dla mnie ten tytuł jest śmieszny, okładka w sumie też, ale jeśli komuś się to podoba, to spoko. Muszę jednak powiedzieć, że te trzy kawałki z nowej płyty brzmią całkiem nieźle, więc może faktycznie będzie to coś dobrego.Czesław pisze:Płyta będzie zajebista, okładka jest zajebista, tytuł mistrzowski. Jak się komuś nie podoba, to nie rozumiem czego szuka w bestial / war metalu....
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jakoś zupełnie nie przekonywały mnie ich wcześniejsze nagrania, ale te kawałki robią całkiem niezłe wrażenie, może dlatego, że wreszcie coś słychać... ;)
- Lykantrop
Dziwne, bo tak jak nawet Amputator czy Proclamation łykam, choć uważam to za 2 ligę tego szeroko rozumianego war metalu, tak Deiphago to już dla mnie przerost formy nad treścią. Robiłem już parę podejść do ich pierwszej płyty i nie znajduje tutaj niczego, co mogłoby mnie zatrzymać na dłużej niż 5 minut. Posłuchałem sampli z tej nowej płyty i zdania raczej nie zmienię. Mogę się oczywiście mylić, ale chwilami mam wrażenie, że nie wiele trzeba, aby zyskać uznanie w tej niszy. W takim Revenge, Witchrist, Teitanblood, Diocletian czy nawet Heresiarch dostrzegam jakiś własny sznyt i pomysł na życie, a kolesie z Deiphago sprawiają wrażenie jakby cała ich filozofia opierała się na napierdalaniu byle szybciej, byle jak i byle najgłośniej, przy czym jakiekolwiek umiejętności nie grają większej roli - taka prl'owska frakcja rzemieślnicza - ważne, że jest, nieważne co, ale zrobione. A, że wpisuje się w wyznaczone ramy to jest aprobowane przez odbiorców. Nie chcę tutaj rzecz jasna nikomu ad personam dopierdalać, to tylko takie moje małe widzimisię :)nicram pisze:Szczerze powiedziawszy to nie wiem co to jest, ale ja głównie siedzę w muchomor sromotnikowy/panda metalu...Czesław pisze:Jak się komuś nie podoba, to nie rozumiem czego szuka w bestial / war metalu....
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Nawet niezła ta nowa płyta, ale ten kower Deicide to porażka. Za wysokie progi niestety.