CONVERGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
CONVERGE
Wpadłem ostatnio na tę kapelę i szperając na YT trafiłem na takie cudeńko. Wygląda na ProShot, cały koncert z Hellfest 2011. Próbowałem to gdzieś znaleźć w sieci poza YT, ale nie ma, nawet u braci Rosjan.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie przyczepić wątek o CONVERGE. Ostatecznie wybrałem "metal", choć wątpliwości oczywiście mam.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie przyczepić wątek o CONVERGE. Ostatecznie wybrałem "metal", choć wątpliwości oczywiście mam.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: CONVERGE
Bo sa hardkorami
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
No bo ich muzyka to taki misz masz - trochę hc, punka, metalu, noise, a trochę za krótko jeszcze jestem na forum, żeby być jednoznacznie pewnym jakie kryteria przyjąć. Jeśli może nim być obecność na Brutalu, to wybrałem dobrze :)
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Jane Doe i Axe To Fall są zajebiste, No Heroes i You Fail Me bardzo dobre. A ten zamykający kawałek z ostatniej płyty to mistrzostwo świata jest po prostu.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Na razie znam jedynie ostatnią płytę i zgadzam się co do ostatniego numeru, świetny jest. Jego poprzednik też jest zresztą wyborny, razem stanowią zajebiste zwieńczenie tego albumu. O otwieraczu do tej płyty nie wspominam, bo to oczywisty killer jest.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Neurosis siedzi w 'metalu', wiec chyba ujdzie.ramonoth pisze:No bo ich muzyka to taki misz masz - trochę hc, punka, metalu, noise, a trochę za krótko jeszcze jestem na forum, żeby być jednoznacznie pewnym jakie kryteria przyjąć. Jeśli może nim być obecność na Brutalu, to wybrałem dobrze :)
A Jane Doe jest bardzo dobre, za to reszte znam slabo, jesli w ogole.
- Godplayer
- w mackach Zła
Jane Doe jest zajebisty , racja , ale Axe To Fall już nie , choć na początku broniłem jej jak mogłem , to teraz już jestem pewny , że to najsłabsza ich płyta . No Heroes bardzo mocny , zwarty album , początek wysadza z kapci , a Grim Heart/BlackRose kładzie na łopatki dwa ostatnie numery z Axe To Fall . You Fail Me cudo , bez słabych momentów . No i najnowszy split z Napalm Death też bdb , ND trochę blado wypadli przy młodszych kolegach z Ameryki . A rzeczy sprzed Jane znam pobieżnie tylko , trzeba nadrabiać raz dwa !Shamrock pisze:Jane Doe i Axe To Fall są zajebiste, No Heroes i You Fail Me bardzo dobre. A ten zamykający kawałek z ostatniej płyty to mistrzostwo świata jest po prostu.
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
When forever comes crashing to podstawa, Poruszali się wtedy w trochę bardziej klasycznych rejonach hc, mniej znana ale doskonała.
Jane doe, wiadomo, od tej płyty zaczęła się ich "kariera" i nic dziewnego bo to znakomita, furiacka emocjonalna rzecz, jak się słucha Concubine, czy kawałka tytułowego to klapki z nóg spadają.
No heroes też ok, You fail me i Axe to fail można sobie darować...
To tak w skrócie, poza tym - polecam lekturę tekstów, Bannon jest równie utalentowanym grafikiem ( np przepiękna okładka Jane Doe) jak tekściarzem.
Jane doe, wiadomo, od tej płyty zaczęła się ich "kariera" i nic dziewnego bo to znakomita, furiacka emocjonalna rzecz, jak się słucha Concubine, czy kawałka tytułowego to klapki z nóg spadają.
No heroes też ok, You fail me i Axe to fail można sobie darować...
To tak w skrócie, poza tym - polecam lekturę tekstów, Bannon jest równie utalentowanym grafikiem ( np przepiękna okładka Jane Doe) jak tekściarzem.
- Kraft
Wypada wspomnieć o świetnej produkcji Kurta Ballou. Mimo intensywności i gęstości kompozycji pozwala instrumentom oddychać, brzmieć naturalnie. Późniejsze wypusty, jak Jane Doe czy No Heroes mają sporo z szaleństwa Cryptopsy, brutalności wczesnego Carcass. Wydaje się że wychodzą z tego korzenia, wzbogacone o mathcore'owe wygibasy. Szkoda tylko że wokale leżą poza granicą mojej tolerancji. Nerwica totalna ;)
-
black jacket
- zaczyna szaleć
converge ciagle holduja etosowi hard core punk
nowy numer jak zwykle zajebisty:
premiera nowej plyty All We Love We Leave Behind 9 pazdziora!
nowy numer jak zwykle zajebisty:
premiera nowej plyty All We Love We Leave Behind 9 pazdziora!
-
potfornicki
- starszy świeżak
Jane Doe to podstawa, cenię sobie także Petitioning the Empty Sky i You Fail Me, ostatnie dokonania zespołu niezbyt do mnie przemawiają, wydaje mi się, że chaos wymknął się spod kontroli, a przynajmniej mi przestało toto się podobać, być może się starzeję. W zbliżonych klimatach jest Burnt by the Sun, równiejsze i Davidkiem na garnuszkach.
Btw. dziwię się, że dopiero teraz powstał temat dla tego zespołu.
Btw. dziwię się, że dopiero teraz powstał temat dla tego zespołu.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Wydaje mi się, że gdzieś jednak był takowy. Kapela oczywiście nie do wyjebania. Wszystko co najmniej dobre, ale "Janka" to już poziom osiągalny dla naprawdę nielicznych - niezwykle przemyślana, świetnie brzmiąca, prawidziwie ekstremalna muzyka. No i koncerty mordercze dają.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Nowy kawałek całkiem ok.
Debiut bardzo dobry, dwie kolejne takie sobie. Są lepsze kapele w tej stylistyce.potfornicki pisze: W zbliżonych klimatach jest Burnt by the Sun, równiejsze i Davidkiem na garnuszkach.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie było. Nauczony złym doświadczeniem z Gojirą, tym razem przeszukałem forum bardzo dokładnie :)Nerwowy pisze:Wydaje mi się, że gdzieś jednak był takowy
- megawat
"Jane Doe" - tak, nawet bardzo tak. Lubię jeszcze składak "Unloved and Weeded Out". Reszta jak dla mnie asłuchalna. Czegoś mi tam zwyczajnie brakuje a nawet wieje nudą. Formułę wyczerpali? Zmanierowali się? Nie wiem, od czasów "You Fail Me" nie sprawdzam i nie śledzę i szczerze wątpię bym popełniał błąd. Choć może pewnego dnia mnie coś jebnie i spróbuję. Kto wie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- night_goat
- zaczyna szaleć
Axe to Fall to ogólnie płyta, którą myślę, że oni sami najchętniej by zapomnieli. Podobnie jak You Fail Me.
Jane Doe jest oczywiście świetne (co by o wokalach ktokolwiek nie mówił), podobnie jak dwie jej poprzedniczki. Debiutu nie słyszałem, z czym to się je w ogóle? Na żywca bardzo fajny zespół, szkoda tylko, że oglądałem ich akurat jak promowali to nieszczęsne Axe to Fall. I zapomniałbym, split z Agoraphobic Nosebleed świetnie do tańca nosi ;))
Jane Doe jest oczywiście świetne (co by o wokalach ktokolwiek nie mówił), podobnie jak dwie jej poprzedniczki. Debiutu nie słyszałem, z czym to się je w ogóle? Na żywca bardzo fajny zespół, szkoda tylko, że oglądałem ich akurat jak promowali to nieszczęsne Axe to Fall. I zapomniałbym, split z Agoraphobic Nosebleed świetnie do tańca nosi ;))
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Do tej pory poznałem tylko "Axe to Fall" i "Jane Doe" i obie weszły mi zajebiście. O co chodzi z tą zjebką dla "AtF"? Co jest z tą płytą nie tak?night_goat pisze:Axe to Fall to ogólnie płyta, którą myślę, że oni sami najchętniej by zapomnieli.
-
black jacket
- zaczyna szaleć
Wszystko z nia okej, podoba sie albo nie, kwestia gustu.
Moim faworytem pozostaje "You fail me".
Moim faworytem pozostaje "You fail me".
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Słaba jest po prostu. Melodyjek jakichś nakladli. Miękka strona Converge, razem z "You fail me".ramonoth pisze:Do tej pory poznałem tylko "Axe to Fall" i "Jane Doe" i obie weszły mi zajebiście. O co chodzi z tą zjebką dla "AtF"? Co jest z tą płytą nie tak?night_goat pisze:Axe to Fall to ogólnie płyta, którą myślę, że oni sami najchętniej by zapomnieli.