DORDEDUH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
DORDEDUH
Dobra widzę, że nikt się nie garnie, to zakładam... aby złożyć Negura Bunget w grobie. Słucham sobie Dar De Duh będąc pod wpływem mighty etanol... i jak pięknie to buja! Wchodzi od pierwszego odsłuchu, więc nie rozumiem, dlaczego niektórzy pisali, że trudne i nie rozumieją...a przecież to jest zajebiste co nie? :-)
all the monsters will break your heart
Re: DORDEDUH
Nie chce mi się słuchać sampli, ale EPka była zajebista. Czekam na CD.
- shagwest
- zaczyna szaleć
Ja tylko pisałem, że płyta jest nie do ogarnięcia za jednym razem i nadal zdanie podtrzymuję. Inna sprawa, że teraz znam już ją chyba na pamięć :D
Tak w ogóle, to jest szansa na koncert w Polsce w marcu. Będzie trasa europejska i być może zawitają.
Tak w ogóle, to jest szansa na koncert w Polsce w marcu. Będzie trasa europejska i być może zawitają.
So say we all.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
-
- weteran forumowych bitew
Wiadomix.shagwest pisze:Ja tylko pisałem, że płyta jest nie do ogarnięcia za jednym razem i nadal zdanie podtrzymuję.
To, że płyta wchodzi łatwo to jeszcze nie wszystko, tam się dzieje mnóstwo rzeczy słyszalnych dopiero przy kolejnych podejściach. Ale dobra, nie pierdolę truizmów, niech wpadają na koncert, pójdziem w karpackie tany!
Grrrówno!
- maciek z klanu
shagwest pisze:
pisałem w tej sprawie do Sol Faura ale na razie nie odpowiedzial.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- shagwest
- zaczyna szaleć
Ja trochę powierciłem dziurę w brzuchu Flaviusowi w Pilźnie. Ogólnie są plany na trasę, ale nic tam konkretnego jeszcze nie wiedział.
So say we all.
- maciek z klanu
rumuni wrzucili drugi oficjalne wideo. tym razem live
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
sprzedaje to ktos w pl ?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Bohdan
Mystic
- nicram
Przyszło już dawno CD i odleżało co swoje (Cryptopsy przecież miało pierwszeństwo!). Otwieram, a w środku całkiem standardowa wkładka...bez tekstów! Kurwa, chciałem pouczyć się paru słówek po rumuńsku, a tam same grafiki w stylu lasu Sherwood. Ładne zresztą. Muzyka w sumie tak jak wcześniej już sobie zakodowałem - leśno-black metalowa. Wokale ok, ale moim zdaniem gdyby zastąpić te blackowe wycia normalnym śpiewem wyszłoby mniej zaściankowo. Duże zróżnicowanie muzyki, są fragmenty ostrzejsze, poprzeplatane tymi bardziej atmosferycznymi, ale nie sprawia to jakoś specjalnie oryginalnego wrażenia. Ogólnie są to fajne przytupańce tak na 3.9/6, ale pierwsze wrażenie było lepsze.
- shagwest
- zaczyna szaleć
To chyba standard w Prophecy, że najtańsze wydania nie mają tekstów. W nowym A Forest of Stars to samo.
So say we all.
- nicram
W sumie mogliby na tych 4 kartkach coś tam wydrukować. Farba chyba tak wiele nie kosztuje, a same grafiki dość biednie wyglądają. No ale nie mam zamiaru narzekać, bo niektóre płyty z Prophecy mają ceny z kosmosu, a tu była znośna.
- maciek z klanu
W super deluxe książce jest sporo fotek :) Fajna rzecz.
Co do samego DORDEDUH to kurwa uwielbiam to co robi ten duet w postaci Hupogrammosa i Sol Faura. TOP 3 tego roku.
Co do samego DORDEDUH to kurwa uwielbiam to co robi ten duet w postaci Hupogrammosa i Sol Faura. TOP 3 tego roku.
-
Jeśli idzie o metal to jak najbardziej się zgadzam. Świetna, przebogata płyta.maciek z klanu pisze: TOP 3 tego roku.
Grrrówno!
Bardzo dobra płyta im wyszła. Z każdym kolejnym odsłuchem. W pewnym sensie jestem zaskoczony, bo spodziewałem się czegoś cięższego i bardziej pokręconego, a to sobie ładnie płynie i wchodzi bez problemu. Szkoda, że Enslaved nie idzie podobną ścieżką. Jedna z najfajniejszych nowości (?) jakie słyszałem.
- maciek z klanu
DCI Hunt pisze:Bardzo dobra płyta im wyszła. Z każdym kolejnym odsłuchem. W pewnym sensie jestem zaskoczony, bo spodziewałem się czegoś cięższego i bardziej pokręconego, a to sobie ładnie płynie i wchodzi bez problemu. Szkoda, że Enslaved nie idzie podobną ścieżką. Jedna z najfajniejszych nowości (?) jakie słyszałem.
nic tylko sie zgodzic !!! H. i SF. dali zajebiscie rade !! Piekna kontynuacja negura bunget
Dla mnie to jest Negura Bunget. Tej niby-Negury nawet nie sprawdzam ;)
- maciek z klanu
DCI Hunt pisze:Dla mnie to jest Negura Bunget. Tej niby-Negury nawet nie sprawdzam ;)
mam tak samo :) od om nie sprawdzam nawet tego co robi negru :)
a jak ci sie podoba cover enslaved ?