ADMIRAL SIR CLOUDESLEY SHOVELL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

ADMIRAL SIR CLOUDESLEY SHOVELL

16-11-2012, 10:17

Obrazek

Admiral Sir Cloudesley Shovell
Don’t Hear It… Fear It!

To co się nie udało ośiągnać Incantation na ich nowej płycie się udało tym Panom.. czyli totalne zniszczenie i anihilacje. Pan Lee Dorrian udowadnia, po raz kolejny, ze jego dlugi nos się nadaję swietne do interesów i wynalazł kolejne złote jajo do swojej stajni. Tagi przy tym albumie są: pózny NWBHM, ranny Budgie, Black Sabbath, The Who, ranny bluesowy ZZ TOP... i jeszcze pewnie duzo podobnych by sie znalazlo ale i tak te wystarcza.

sampelki:

Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

Re: ADMIRAL SIR CLOUDESLEY SHOVELL

16-11-2012, 10:19

właśnie sie zastanawiam czy zamówić????

http://www.mystic.pl/plyty_cd,admiral_s ... ,13262.htm
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-11-2012, 10:30

Jak najbardziej... mnie sie udalo na winylu jakos szczesliwie zamowic bo sie rozeszly jak cieple buleczki
Maria Konopnicka

16-11-2012, 11:48

Jeszcze parę lat temu byłbym tym zachwycony, a dziś ten retro-rock zaczyna mnie lekko nużyć, podobnie jak wcześniej retro-thrash i retro-szwecja.... Raczej prędzej zagości u mnie w odtwarzaczu pózny NWBHM, ranny Budgie, Black Sabbath, The Who, ranny bluesowy ZZ TOP... i jeszcze pewnie duzo podobnych.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

16-11-2012, 14:48

Uwielbaim!!!
Kilka tygodni temu zauważyłem w Saturnie ten album. Oczywiście dzięki rewelacyjnej okładce.

Btw. muzycy wyglądają jakby ich przeniesiono żywcem z lat '70. : )
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Baton
weteran forumowych bitew

16-11-2012, 15:09

Maria Konopnicka pisze:Jeszcze parę lat temu byłbym tym zachwycony, a dziś ten retro-rock zaczyna mnie lekko nużyć
Bo ten cały retrorock to jest ogólnie straszliwa nuda. Większośc tych kapel nie oferuje niczego, co nie zostałoy już nagrane wcześniej w latach 60tych i 70tych pięć razy lepiej - z tą róznica, że wtedy było to granie naturalne, niewymuszone i nowatorskie, a teraz jest to po prostu powrót do przeszłości, nieważne czy wyrachowany czy nie, ale tak czy owak odtwórczy. Nie ma czasu na muzykę, która nie oferuje nic czego ktoś nie zrobił by lepiej. Można nawiązywać do tamtych lat z bardzo dobrym skutkiem jeżeli efekt końcowy jest czymś więcej niż sumą elementów (ELECTRIC WIZARD), ale w wiekszości wypadków jakoś tego nie notuję.
Nie znam nawet części tego co nagrano wtedy, więc nie widzę żadnego powodu, żeby sięgać po te wszystkie retrorocki. Podejrzewam, że jak mi się skończy muzyka z lat 60tych i 70tych, gdy już będę starym dziadem z alzheimerem i bębnem piwnym o masie 160 kilogramów, to wtedy pewnie zabiore się za te retrokapelki...

Próbki tej kapeli z tematu brzmią nawet fajnie, ale
prędzej zagości u mnie w odtwarzaczu pózny NWBHM, ranny Budgie, Black Sabbath, The Who, ranny bluesowy ZZ TOP... i jeszcze pewnie duzo podobnych
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

16-11-2012, 16:24

Głos rozsądku.

Akurat kręci się u mnie Ansley Dunbar Retailation i chyba musiałbym mieć niedowład wszystkiego, żeby teraz przełączać na jakiś pogrobowców.

A że Dorian ma długiego nosa do trendziarskich kapel to też nie od dzisiaj wiadomo.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-11-2012, 00:21

A mi te retro kapele z Rise Above bardzo pasują bo przynajmniej jest to robione z głową i nie ma wstydu
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2012, 00:27

fajowskie
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2012, 12:37

a nawet zajebiste. bardzo się wybija na tle większości retro-piardów.
ODPOWIEDZ