ECTOVOID
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ECTOVOID
Nadrabiając zaległości nareszcie wpadł do mnie kolejny wynalazek Hellthrashera - amerykański ECTOVOID. Ich debiutancka płyta zamiotła mnie pod dywan. Świetny death metal, z surowym brzmieniem, żeniący młodzieńczą werwę i odwagę z klasycznymi riffami wymyślonymi przez Incantation. Doskonały wokal, solówki i co w sumie nie takie częste - bardzo dobre teksty. Jedyną wadą tego materiału jest to, że wyszedł w znienawidzonym digisraku, choć wiadomo, że digisraki Hellthrashera są bardzo ładne. ;-)

all the monsters will break your heart
-
- postuje jak opętany!
Re: ECTOVOID
Dzięki za temat ; ) trochę płyt w PL zeszło , ale widać nie pisują tutaj te osoby ; )
Digisrak takie było życzenie zespołu , dla nas na pewno taniej i wygodniej jest wydać w standardowym pudełku .
Digisrak takie było życzenie zespołu , dla nas na pewno taniej i wygodniej jest wydać w standardowym pudełku .
- nicram
Tutaj pisują głównie metalowe cipy, które napieprzają 15 stron o jakiś czwartoligowym black metalu, albo leśnym pitoleniu, :-D
- vicek
- zahartowany metalizator
lol
-
- weteran forumowych bitew
Rzeczywiście znakomity death metal i świetna płyta!:-)
Łyknąłem zaraz po premierze. Bardzo mi robi ta płyta i nie jest to aż tak oczywista muzyka jakby się mogło wydawać.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Ja wprawdzie zakupiłem niedawno, ale trochę sobie posłuchałem i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to kawałek niezłego death metalu. Jak posłucham więcej - i przede wszystkim w spokoju - to może lepszym znajdę ten album.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Słuchając tej płyty ma się bdb skojarzenia muzyczno-wokalne z wczesnym Immolation, ale to jak najbardziej na plus tej płyty!:-)
- nicram
Dokładnie tak! Ta muzyka wydaje mi się mocno progresywna. Trochę w sposób jaki człowiekowi wodę z mózgu robi Morbus Chron. Może tylko z tą uwagą, że Ectovoid jest bardziej przystępny, mniej chaotyczny, ale jakiś taki vibe młodego death metalowgo pokolenia jest dość wyraźnie słyszalny. Wspaniała płyta.DCI Hunt pisze:Łyknąłem zaraz po premierze. Bardzo mi robi ta płyta i nie jest to aż tak oczywista muzyka jakby się mogło wydawać.
-
TAk jest panowie ! Jedna z najciekawszych pozycji ubiegłego roku...i zdecydowanie z progresywnym sznytem. Piękna rzecz.
Trochę inaczej to odbieram bo tym, co najbardziej mi się tu podoba jest taki lekko "demówkowy" charakter tej muzyki, takie blackmetalowe nieoszlifowanie :) Nie brzmi to jak kapela grająca pod dzisiejsze standardy oldskulowego death metalu gdzie wszystko dopasowane jest do jednego z kilku szablonów, a raczej jak jak jakiś mniej hołubiony album nagrany w połowie lat 90-tych.nicram pisze:Dokładnie tak! Ta muzyka wydaje mi się mocno progresywna.DCI Hunt pisze:Łyknąłem zaraz po premierze. Bardzo mi robi ta płyta i nie jest to aż tak oczywista muzyka jakby się mogło wydawać.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Bezdech
Nawet przyjemne granie. Relaksujące takie.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Mol
- zahartowany metalizator
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
otóż to "Here In After" chodzi mi po głowieDeath in another way pisze:Słuchając tej płyty ma się bdb skojarzenia muzyczno-wokalne z wczesnym Immolation, ale to jak najbardziej na plus tej płyty!:-)
In a world of compromise...some don't
-
Mi zarówno jedynka, jak i dwójka Immolation!:-)
- Bezdech
Odświeżyłem sobie Fractured in the Timeless Abyss. Wychodzi, że te wypust najbardziej mi podchodzi z Helltraszerowych produkcji.
To miękkie, naturalne brzmienie albumu doskonale się zagryzło z grajkowaniem zepsołu. Elegancko są pociągnięte riffy przechodzące w długie frazy, nie urywające się nagle bez ładu i składu, tylko płynnie ciągnięte ile wlezie. Czuć w tym muzykowanie, a nie odgrywanie. No i perkusja, która ładnie tą miękkość zagęszcza i wypełnia przy dość luzackim i naturalnym stylu gry.
Bardzo dobrym ten album widzę - nie ma ekstremy, jest granie. Nie znam drugiej defmetalowej płyty, której słuchałoby się tak relaksująco i przyjemnie.
To miękkie, naturalne brzmienie albumu doskonale się zagryzło z grajkowaniem zepsołu. Elegancko są pociągnięte riffy przechodzące w długie frazy, nie urywające się nagle bez ładu i składu, tylko płynnie ciągnięte ile wlezie. Czuć w tym muzykowanie, a nie odgrywanie. No i perkusja, która ładnie tą miękkość zagęszcza i wypełnia przy dość luzackim i naturalnym stylu gry.
Bardzo dobrym ten album widzę - nie ma ekstremy, jest granie. Nie znam drugiej defmetalowej płyty, której słuchałoby się tak relaksująco i przyjemnie.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- nicram
No może nie napisałbym, że jest to muzyka relaksująca, ale jeżeli masz na myśli jej piękny, niewymuszony, naturalny drive, to ZGODA! Zdecydowanie jedno z najlepszych wydawnictw Hellthrashera.
-

Idzie nowy album. Wydawcą będzie Hellthrasher.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.