ORPHANED LAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
ORPHANED LAND
Ostatnio duzo dyskutujecie o technicznych kapelach,dlatego pomyslałem sobie zeby napisac o dosc chyba zapomnianej ,a moze inawet mało znanej OL.
Kapela ta zawsze wydawała mi sie niedoceniana,a jest to przeciez epicki death najwyzszych lotow ..
Ta muza charakteryzuje sie niezwykła przestrzennoscia,duzo w niej elementow takze z muzyki klasycznej ot poprostu nie jest to banalna muzyka jakiej wiele....
Przyznac musze ,ze na takie granie nie zawsze mam nastroj,ale sa chwile kiedy siegam po takie albumiki jak"MABOOL ""SAHARA",EL NORRA ALILA".-w sumie brakuje mi tylko 3 płytek z ich dyscografii!
Nie słyszalem ostatniej plytki niestety, tej co własnie wyszla
ciekaw jestem Waszych opinii o tym zespole,o płytach ktore wydaja Wam sie godne uwagi?!
No i wogole co myslicie o takim graniu?
Kapela ta zawsze wydawała mi sie niedoceniana,a jest to przeciez epicki death najwyzszych lotow ..
Ta muza charakteryzuje sie niezwykła przestrzennoscia,duzo w niej elementow takze z muzyki klasycznej ot poprostu nie jest to banalna muzyka jakiej wiele....
Przyznac musze ,ze na takie granie nie zawsze mam nastroj,ale sa chwile kiedy siegam po takie albumiki jak"MABOOL ""SAHARA",EL NORRA ALILA".-w sumie brakuje mi tylko 3 płytek z ich dyscografii!
Nie słyszalem ostatniej plytki niestety, tej co własnie wyszla
ciekaw jestem Waszych opinii o tym zespole,o płytach ktore wydaja Wam sie godne uwagi?!
No i wogole co myslicie o takim graniu?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: ORPHANED LAND

Zajebista kapela !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Uwielbiam. Mam wszystkie płyty i logówkę wytatuowaną na prawym przedramieniu. Ja i Orphaned Land to jak Maria i metal tylko w skali mikro.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
sorry ale nie
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Państwo z którego pochodzą. To powinno Ci wiele powiedzieć dlaczego są pomijani i ignorowani na tym forum!
Ostatnio zmieniony 21-06-2013, 15:53 przez SOWIX666, łącznie zmieniany 1 raz.
- Harlequin
Na żywo są tragiczni. Jesli chodzi o muzyke, to jakies 10 lat temu nawet mi sie to podobało. Teraz wydaje mi sie rozwleczone, na siłę podniosłe, poważne i emocjonalne, po prostu sztuczne.
- Adrian696
ta nowa to syf straszny.... a ja ich bardzo lubie i nie widze wtym nic złego
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- zaczyna szaleć
nie znam dwoch ostatnich plyt, ale sahara i el norra alila kiedys byly ok, z ciekawostek to jakies 8-9 lat temu tv planete emitowala dokument o nich, pewnie mozna to gdzies znalezc, jakis czas potem mieli grac z paradise lost na juwenaliach w wawie ale z tego co pamietam przyjechali ale nie zagrali (chyba, bo koncerty byly dwa rownolegle i PL na powietrzu gral, zreszta bieda byla imho).
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Bez brawury, Sonne Adam też pochodzą z tego samego państwa, a chyba nie są ani pomijani ani ignorowani na tym forum, ba niektórzy nawet ich lubią.SOWIX666 pisze:Państwo z którego pochodzą. To powinno Ci wiele powiedzieć dlaczego są pomijani i ignorowani na tym forum!
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
regularny koncert grali wtedy z Paradise Lost w Łodzi dzień wcześniej przed juwenaliamiblack jacket pisze:nie znam dwoch ostatnich plyt, ale sahara i el norra alila kiedys byly ok, z ciekawostek to jakies 8-9 lat temu tv planete emitowala dokument o nich, pewnie mozna to gdzies znalezc, jakis czas potem mieli grac z paradise lost na juwenaliach w wawie ale z tego co pamietam przyjechali ale nie zagrali (chyba, bo koncerty byly dwa rownolegle i PL na powietrzu gral, zreszta bieda byla imho).
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
LOL, hipsterka Ci chyba mózg wyżarła, że OL nazywasz deathem.Morph pisze:\
Kapela ta zawsze wydawała mi sie niedoceniana,a jest to przeciez epicki death najwyzszych lotow ...
Co do samego zespołu, to pojedyncze kawałki dają radę, ale nigdy nie dałem rady przesłuchać całej płyty. Zbyt długie to i jak Prosiaczek wspomniał zbytnio rozwleczone. Nie dziwię się, że komuś X lat temu mogło się podobać.
all the monsters will break your heart
- Morph
- Kontakt:
9 nabranych a nagroda dalej niezgarnięta 8-)
- Harlequin
W sumie, to pewien okres podjarki OL miałem, gdy wydawali "Mabool". Wtedy cholernie lubiłem progresywne połamańce i jakos na tej fali Żydki mi przypasili, choc ani ten aspekt death, ani ten prog nie wywoływał we mnie zachwytów. Ot, fajna ciekawostka. Potem usłyszałem Sahare i El Norre i nie zachwyciły mnie - wtedy inne granie mnie jarało. No, ale szybko sie okazało, że OL poszło w zapomnienie. Przypomniałem ze o nich jak grali na BA chyba 4 lata temu i to był chyba najgorszy występ na tym festiwalu (moze poza Paradise Lost). Pretensjonalnie podniosłe, patetyczne, i rozwleczone jak pomyje w świńskim korycie. Owszem, są w ich muzyce fajne momenty i kilka numeów ogólnie jest ciekawych, ale jako całosc po prostu męczą bułę.
- Drone
Morph, a kogo to przepisałeś w pierwszym poście? To ktoś stąd? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Morph
- Kontakt:
- Drone
- Morph
- Kontakt:
Wygrał pan główną nagrodę. W ogóle nie wiem jak ktoś mógł pomyśleć, że ten urągający zasadom interpunkcji bełkot może być mojego autorstwa.
- Adrian696
bo jestes z Łodzi??Morph pisze:Wygrał pan główną nagrodę. W ogóle nie wiem jak ktoś mógł pomyśleć, że ten urągający zasadom interpunkcji bełkot może być mojego autorstwa.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
A Ty kibicujesz półamatorom.
- hcpig
Ta kapela ma jeden plus - oryginalność, tak to jest raczej biedna. Wciąż czekam na żydowski metal z prawdziwego zdarzenia. Tzn od metaluchów bo od niemetaluchów już jest :)
Yare Yare Daze