PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

10-07-2013, 18:41

Myślę, że ta płyta zasłuży na oddzielny temat. Całości jeszcze nie słyszałem - czekam na premierę, ale z pojedynczych utworów, które miałem okazję już słyszeć zapowiada nam się jeden z bardziej apetycznych albumów tego roku.

Obrazek

Jestem totalnie pozamiatany tym kawałkiem. Tak wściekłego Anselmo nie słyszałem od czasów The Great Southern Trendkill. Autentycznie mam mokro w majtkach na myśl o tej płycie!

Temat otwarty! Można się onanizować! Bóg nadchodzi:

Zastanawiam się czy to nie będzie jedna z tym płyt, które po zakupie odfoliuję... Nie no, przesadziłem... W każdym razie na pewno się na jej temat chętnie wypowiem.
Ostatnio zmieniony 10-07-2013, 18:46 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

10-07-2013, 18:45

nudny i nijaki album jak dla mnie..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

10-07-2013, 18:48

[V] pisze:nudny i nijaki album jak dla mnie..

...niesamowite jak bardzo różnie odbieramy muzykę, teoretycznie poruszając się po zbliżonym rejonie gatunkowym. Mi dosłownie białko we krwi ścinają te kawałki. Czysty amok, czyste szaleństwo....

Czuję to samo co czułem dwadzieścia lat temu gdy po raz pierwszy usłyszałem PANTERA, a przecież dzisiaj nie jest mnie już tak łatwo sponiewierać jak wtedy. Całej płyty nie słyszałem - ale po tych kilku utworach nie bardzo wierzę w to bym miał się nią zawieść.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

10-07-2013, 18:53

Nie byłem w ogóle zainteresowany tą płytą, ale po przeczytaniu wywiadu z Filipem w Musick Magazine zmieniłem zdanie. I dobrze, bo bardzo spodobał się utwór tytułowy (moc! natężenie! brzmi nawet spoko z laptopa, nie mogę się doczekać odpalenia płyty z mojej wieży).

Podsumowując - jestem nastawiony na zakup tego albumu.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
[V]

10-07-2013, 18:53

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze:nudny i nijaki album jak dla mnie..

...niesamowite jak bardzo różnie odbieramy muzykę, teoretycznie poruszając się po zbliżonym rejonie gatunkowym. Mi dosłownie białko we krwi ścinają te kawałki. Czysty amok, czyste szaleństwo....
mam wrazenie,ze działa u Ciebie troche taki hurra optymizm,Anselmo wraca i rozpierdoli mózgi,etc etc...Jeśli coś znajdujesz w tych utworach to spoko,dla mnie ten materiał jest zbyt nierówny,bałaganiarski,zaczynają jeden motyw,porzucają go,Phil sie drze bez ładu i składu,brak tutaj jakiegos wspólnego mianownika ,cała agresja tej muzyki jest jakby rozproszona,ucieka gdzies.Średnio wyszło moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 10-07-2013, 18:54 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-07-2013, 18:54

Maria Konopnicka pisze:Można się onanizować! Bóg nadchodzi:
spokojnie kurwa, nowe Duran Duran za rok
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

10-07-2013, 19:14

nie mogę się doczekać aż posłucham całości...

ta muzyka jest jak śmierdzący potem, nieogolony gość, który właśnie wyjebał fangę w ryj hipsterowi w koszulce Ulver
Obrazek
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

10-07-2013, 19:19

Niczego specjalnego nie spodziewałem się po tym wydawnictwie. Dzisiaj przesłuchałem 3 razy i cholernie mnie to zaciekawiło. Ma to w sobie jakiś pierwiastek borzy, jakieś coś czego nie mogę określić. Wiem na pewno, że orginała trzeba zakupić.
support music, not rumors
Maria Konopnicka

10-07-2013, 21:00

[V] pisze: mam wrazenie,ze działa u Ciebie troche taki hurra optymizm,Anselmo wraca i rozpierdoli mózgi,etc etc..
Nie, nie traktuję, że wraca bo przecież cały czas był obecny w Down, widziałem go na koncertach itp. Bardzo go cenię więc oczywiście zelektryzowała mnie wiadomość o jego solowym albumie, ale nie wiedziałem jakiej muzyki się spodziewać (wszak obszary muzyczne, w których się dotąd poruszał były spore).

[V] pisze: .Jeśli coś znajdujesz w tych utworach to spoko,dla mnie ten materiał jest zbyt nierówny,bałaganiarski,zaczynają jeden motyw,porzucają go,Phil sie drze bez ładu i składu,brak tutaj jakiegos wspólnego mianownika ,cała agresja tej muzyki jest jakby rozproszona,ucieka gdzies.Średnio wyszło moim zdaniem.
Całego albumu nie słyszałem więc trudno mi polemizować - jednak utwory, które są na youtube nie potwierdzają Twoich zarzutów. Ten chaos jest pozorny - ta muzyka jest dzika i nieokiełznana, wokale doskonałe. Czekam na więcej....
Maria Konopnicka

10-07-2013, 21:01

Triceratops pisze:
No tak, nie wziąłem pod uwagę mniejszości seksualnych :)
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

10-07-2013, 21:04

w sumie to biore w ciemno :):)
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

10-07-2013, 21:21

zgadzam sie z Sepem, z ta jeszcze uwaga, ze brzmienie bebnow jest tragiczne. plastik, plastik i jeszcze raz plastik.
Obrazek

Obrazek
[V]

10-07-2013, 21:23

Mol pisze:zgadzam sie z Sepem, z ta jeszcze uwaga, ze brzmienie bebnow jest tragiczne. plastik, plastik i jeszcze raz plastik.
no właśnie.wiele szumu o nic.ja też bym oczywiście chciał żeby Anselmo mnie zabił nowym materiałem,ale niestety tak nie jest.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2013, 22:25

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze:
No tak, nie wziąłem pod uwagę mniejszości seksualnych :)
To teraz ci co laski posuwaja zamiast sie onanizowac sa mniejszoscia? Co za czasy kurwa :/
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-07-2013, 22:30

Teraz wzrasta liczba elektoratu, którzy walą konia myśląc o Wielkiej Polsce. Patrz: Ruch Narodowy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
manieczki

10-07-2013, 22:34

w telewizji pokazywali ze w ruchu narodowym jest 1k kobiet, takze nie wiem czy one wala konia paniczu.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-07-2013, 22:46

Jesteś pewny, że to kobiety? Wiesz, Ruch Palikota też ma taką niby kobietę... tym politykom to ufać w dzisiejszych czasach już w ogóle nie można.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

11-07-2013, 10:20

ostatni kawałek trochę taki voivodowy
Awatar użytkownika
Żułek

11-07-2013, 19:24

też mi się skojarzyło z Trendkill ale
[V] pisze:dla mnie ten materiał jest zbyt nierówny,bałaganiarski,zaczynają jeden motyw,porzucają go,Phil sie drze bez ładu i składu,brak tutaj jakiegos wspólnego mianownika ,cała agresja tej muzyki jest jakby rozproszona,ucieka gdzies.
muszę się pod tym podpisać rączkami i nóżkami :/

w sumie niczego się nie spodziewałem bo na dobrą sprawę od Trendkill Phil i jego ziomale (w której to kapeli by nie był) mnie nie interesują ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
[V]

11-07-2013, 19:30

a tego Hellyeah słuchałeś?Vinnie tam gra chyba..
ODPOWIEDZ