Saw Throat
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Saw Throat
Musiałem w końcu założyć ten temat, bo aż żal dupę ściska, że tak mało osób na tym forum pamięta i w ogóle zna ten album (zdaje się, że jedynie Marian i Bonny). Kapela, tudzież lepiej napisać - projekt, to komitywa ludzi z DOOM i grindowego SORE THROAT, którzy postanowili połączyć siły i nagrać GENIALNĄ "Inde$troy" w diametralnie innych klimatach niż macierzyste kapele. Jedni nazywają to sludge, inni industrial, jeszcze inni słyszą w tym "Wildhoney", Neurosis czy sesję dźwiękową z pierwszej części kultowego "Nekromantik". Wszyscy mają trochę w tym racji. GENIALNA płyta i tyle. No za chuj nie wiem co więcej napisać. Słuchajta:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Re: Saw Throat
Kupiłem sobie ostatnio na winylu, ale coś mi długo wysyłają - dobrze, że przypomniałeś - zaraz napiszę e-maila o treści "Ile kurwa mam jeszcze czekać na ten jebany winyl? - uprzejmie pytam"
- Lykantrop
A skąd zamawiałeś?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Ja z Pasażera, doszło w 1 dzień.
- Lykantrop
11 zł taniej.
-
- postuje jak opętany!
Nigdy nie miałem żadnych problemów z zakupami przez alledrogo od Hcpunk, zawsze szybko wszystko dochodziło, z pasażera jeszcze szybciej :)
Co do kapeli to ciężko pisać elaboraty tylko o jednej płycie. Klasyk, kto zna ten zna a reszta i tak nie kupi bo brudasy czy coś innego :) Ich strata :)
Co do kapeli to ciężko pisać elaboraty tylko o jednej płycie. Klasyk, kto zna ten zna a reszta i tak nie kupi bo brudasy czy coś innego :) Ich strata :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Kapitalna płyta. Jestem skłonny nawet postawić ten krążek obok najlepszych dokonań Amebix, chociaż tutaj nie ma takiego "czystego" crustu. Mnogość motywów i wpływów, trochę hałasów i sludge'owego grzańska - naprawdę niesamowita płyta. Chyba nie będzie przesadą nazwanie tej płyty naprawdę genialną. Kto nie zna niech musowo nadrabia zaległości.
The madness and the damage done.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Widze, ze ten temat nie cieszy sie zbytnia popularnoscia. Pewnie wszyscy sluchaja nowego CARCASS
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Przedwczoraj po raz pierwszy w życiu posłuchałem tej ekipy. Zmiotło mnie. Zimne, odhumanizowane, boleśnie prawdziwe w warstwie lirycznej, nawet teraz, po prawie 25 latach od wydania tej płyty. Dopiero kilka odsłuchów za mną, ale to, co się dzieje w warstwie dzwiękowej to prawdziwa apokalipsa, doskonale oddająca charakter tekstów. Mieszanina ambientu, industrialu, punka, sludge, wyprodukowana tak, by podczas odsłuchu bołały zęby.Triceratops pisze:Widze, ze ten temat nie cieszy sie zbytnia popularnoscia. Pewnie wszyscy sluchaja nowego CARCASS
Jeśli ktoś to łyknął tak jak ja, to na zachętę:
http://www.haroldbakker.com/personal/sa ... estroy.php
- Triceratops
To dobrze, lepiej pozno niz wcale. Jezeli cie to pocieszy, to maria tez to poznal ledwie 3 lata temu i nie daj sie nabrac na historie jak to jechal na najszybszej przerzutce do sklepu na stadionie XXlecia. Kazde dziecko wie, ze wigry3 nie maja przerzutek :)
woodpecker from space
- Glene
- weteran forumowych bitew
Ten temat zmusi mnie w koncu abym siegnal po te plyte :)
- Lykantrop
Bardzo mnie cieszy to i raduje się serce me, że mogłem jednak kogoś tam sprowokować do zapoznania się z "Inde$troy". Forum w końcu spełnia swoją podstawową funkcję!
-
- w mackach Zła
Tez poznalem dopiero kilka miechow temu...co tu duzo pisac, tam jest TAKI klimat, ze ja pierdziele...
Poznałem ten album pod koniec lat 80-tych - mama chciała mi kupić na targu piosenki z Akademii Pana Kleksa, ale pomyliła kasety i przyniosła do domu "Indestroy". Dopiero po latach zorientowałem się że to coś innego - bo to było rosyjskie wydanie i zarówno nazwa kapeli jak i tytuł płyty napisane były cyrilicą więc początkowo się nie zorientowałem.Triceratops pisze:To dobrze, lepiej pozno niz wcale. Jezeli cie to pocieszy, to maria tez to poznal ledwie 3 lata temu i nie daj sie nabrac na historie jak to jechal na najszybszej przerzutce do sklepu na stadionie XXlecia. Kazde dziecko wie, ze wigry3 nie maja przerzutek :)
- __________
- zaczyna szaleć
Swego czasu królowało u nas na kasecie z Taktu - bardzo ładnie nagrane.
Pamiętam też jak winyl straszliwie trzeszczał - dlatego ten Takt mi się podobał :)
Pamiętam też jak winyl straszliwie trzeszczał - dlatego ten Takt mi się podobał :)
До свидания Mother Fuckers
- megawat
- weteran forumowych bitew
U mnie podobnie. Zespół będący od zawsze na mojej niekończącej się liście do sprawdzenia, więc dzięki za ten temat i przypomnienie, bo w końcu znalazł się pretekst a Sore Throat i Doom znam akurat od dawna i bardzo sobie cenię.
Cóż, rewelacyjny album, nie zawiodłem się ani trochę i tylko tyle mogę napisać, bo resztę napisaliście Wy. :)
Cóż, rewelacyjny album, nie zawiodłem się ani trochę i tylko tyle mogę napisać, bo resztę napisaliście Wy. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja znam tylko Tenor Saw - to cos podobnego?
- Triceratops