Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Już 1 lutego 2014 premierę będzie miał debiutancki mCD bytomskiego Det Gamle Besatt. Materiał zarejestrowany został w 2012 w składzie, który ponad 20 lat temu powołał do istnienia potężny Besatt:
Weronis – gitara i wokal
Beldaroh – bas i wokal
Dertalis – perkusja
Płyta zawiera 8 numerów, w tym pierwszy utwór jaki stworzył Besatt: „Ares“.
„Primary Evil“ dostarcza 30 min plugastwa w klimacie lat 80-tych. Jest to mieszanka mocy i zła spod znaku heavy i thrash z blackowym zacięciem.
Kawałek promocyjny można usłyszeć na YouTube:
Tracklist:
1. Ares
2. Golgota
3. Mój Raj
4. Epitafium Ku Czci Boga
5. Deus Est Mortuus
6. Wojenne Werble
7. Ołtarze Piekieł
8. Labirynt Szaleństwa
Wydawca:
Black Vault Productions
Po Box 11
05-420 Józefów www.blackvault.pl
Generalnie na Besatt zawsze kładłem lachę, ale już gdzieś wcześniej wspomniałem, że ten Det Gamle nawet ok jest. Fajnie, że wychodzi jeszcze takie granie jak to czy Evil Machine. Kompletnie na przeciw trendom, kwadratowo i do bólu wtórnie, ale to akurat żaden zarzut, wręcz przeciwnie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Nieno, fajne jest. A z tym Kostrzewskim też żaden zarzut, tylko skojarzenie, bo wokal brzmi zajebiście. Emocje jakieś przynajmniej słychać, a nie po raz 666 tę samą zgraną manierę.
O, małżonce mojej też się podoba.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Debiut DET GAMLE BESATT sygnowany przez Seven Gates Of Hell
Premierę "Caerimonis Diabolus" zaplanowano na 06.06.2014 ale już dzisiaj można zamówić
płytę w specjalnej cenie na stronie http://www.hellshop.eu/det-gamle-besatt-cearimonis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tymothy pisze:Debiut DET GAMLE BESATT sygnowany przez Seven Gates Of Hell
Premierę "Caerimonis Diabolus" zaplanowano na 06.06.2014 ale już dzisiaj można zamówić
płytę w specjalnej cenie na stronie http://www.hellshop.eu/det-gamle-besatt-cearimonis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zibi to chyba w ogóle ma świra na punkcie Besatt. Wydaje im wszystko co nagrają ;-)
DET GAMLE BESATT - całkiem przyjemna muza w hołdzie KAT.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Ta ich debiutancka płyta to mocny niewypał. Kwadratowo, wszystko tutaj pasuje jak pięść do oka, nudne i ciągnące się jak guma arabska riffy, a nad wszystkim króluje ten mniej lub bardziej zamierzony kicz. Kicz, który generalnie dobrze zrealizowany mógłby mieć swój urok, ale w tym konkretnym przypadku... no są Popkowice i bezzębny uśmiech sołtysa po niedzielnej mszy. Wydaje mi się, że jakby bardziej położyli nacisk na rozbudowę linii melodycznej (co się PRAWIE im udało w ostatnim numerze) to ocena byłaby nieco bardziej przychylniejsza. W dosyć podobnej estetyce porusza się taki francuski Manzer i zestawiając ekipę Shaxula z Det Gamle Besatt widać jak na dłoni, że brakuje im feelingu, wyczucia i ogłady.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Straszna kupa. Ledwie przetrwałem jedną piosenkę...Jaki KAT? Nie te umiejętności, nie TEN poziom wokalu (tutaj jest poziom Rowu Mariańskiego) i chujowe teksty. To nawet nie są homeopatyczne popłuczyny po KACIE.
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Jeszcze raz podszedłem do tego i teraz już nie mam najmniejszych wątpliwości. To jest zwyczajna chujowizna i nędza.