WARBEAST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

WARBEAST

03-12-2014, 01:28

Najlepsza debiutancka kapela thrashowa ostatniej dekady, a na forum cichoooo...

Ludzie kochani, kto nie ma niech zdobędzie obie płyty:
"Krush the enemy" z 2010
"Destroy" z 2013
Doskonały, ognisty, ostry jak żyleta, powalający doskonałą pracą gitar i pomysłowymi zmianami temp (ciężar!), jadowity Thrash Metal.
Ogromnym atutem są tu jedyne w swoim rodzaju, momentalnie rozpoznawalne wokale. Bruce Corbitt wreszcie przestał trwonić swój talent, tylko wziął się za coś konkretnego! Wyje potępieńczo jak tylko on potrafi. Do tego młody, zdolny bębniarz Joe Gonzalez udzielający się również na debiutanckiej płycie nowego zespołu Phila Anselmo, uzupełniający sekcję rytmiczną kumpel Corbitta i kolejny weteran z RIGOR MORTIS oraz G.W.A.R. Casey Orr na basie. Składu dopełnia zapodający świetne riffy w ilościach hurtowych Scott Shelby z GAMMACIDE. Nawiasem mówiąc przewinęło się tutaj pół składu tej nieco zapomnianej już kapeli.
Gore_Obsessed pisze:W ogóle nie słucham nowej muzyki (w domyśle: metalu). Nie, że trochę, mało, niewiele itd. W OGÓLE. Odkurzam tylko i wyłącznie dziesiątki płyt głównie z lat 90. i 80. Stąd też mniejsza (znikoma?) aktywność na forum w ostatnich kilkudziesięciu miesiącach. Nie ma o czym.
Gore_Obsessed pisze:
Skaut pisze:Nawet Exodus nie sprawdziłeś?
Sprawdzę. OVERKILL też i pewnie jeszcze coś.
Na razie piję piwo i katuję: CIRITH UNGOL, LIZZY BORDEN, amerykański IMPALER, szwedzki INCINERATOR, niemiecki BLIZZARD, TYRUS, AUTOPSY TORMENT, EXCITER, USURPER, niemiecki TORMENT, amerykański DESTRUCTOR, WITCHFYNDE, belgijskie WARHEAD, CROSSFIRE, OSTROGOTH i KILLER, SLAUGHTER, MASTER, WITCHKILLER, DEATH STRIKE. VENOM.
Najnowsza rzecz jaką poznałem to "Aftershock".
Tak było w połowie października. Dzieła bohaterów tego tematu podpadają pod wyróżnioną kategorię płyt wartych sprawdzenia jak mało które. Delektujcie się i zapomnijcie o fatalnej powrotnej płycie RIGOR MORTIS.
Anselmo mocno promuje ich w swojej Housecore records, a gość zna się na dobrej muzie - to pewne. Do tego produkował obie płyty i stanął na wysokości zadania.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: WARBEAST

07-12-2014, 05:29

Tego wcześniej nie widziałem:
vicek pisze:takie czasy nastały że za nie długo trzeba będzie słuchać naśladowców, typu warbeast i inne takie
Przejebane...
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

07-12-2014, 09:58

Gore_Obsessed pisze:Najlepsza debiutancka kapela thrashowa ostatniej dekady, a na forum cichoooo...
Co ty gadasz. Zwykły, przeciętny thrash. W ostatniej dekadzie to nawet w Polsce powstała lepsza płyta z tego gatunku, nie mówiąc już o reszcie świata...
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 11:30

Dobrze wiem co napisałem i podtrzymuję. Poproszę namiary na lepszych świeżaków. Z rozkoszą się zapoznam. Myślę, że ta kapela nie ma konkurencji wśród debiutantów. Ostatnim, który mnie tak potarmosił był chyba DEKAPITATOR. W ogóle jestem pewien, że kasuje na dzień dobry, w przedbiegach 90% rzeczy o których tu się zawzięcie lub tylko bardziej intensywnie rozprawia, a z 90% pozostałych wygrywa przekonująco na punkty.
Zbiorowa głuchota zapanowała, czy co?!?
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

07-12-2014, 12:07

Jeżeli chodzi o zespoły thrashowe założone w tej dekadzie:
Vektor - Black Future i Outer Isolation
Nekromantheon - Rise Vulcan Spectre, Divinity of Death i We're Rotting
Noneuclid - Metatheosis
Crisix - Rise...Then Rest
Warbringer - Worlds Torn Asunder
Havok - Unnatural Selection i Time Is Up
Suicidal Angels - Sanctify the Darkness
Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker
Ripper - Raising the Corpse

To tak na szybko.
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 12:22

Nie słyszałem tylko Noneuclid, Crisix i Ripper - sprawdzę. Reszta - z wyjątkiem "Worlds torn asunder" - nie ma nawet startu; proszę Cię...
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

07-12-2014, 12:31

Gore_Obsessed pisze: Zbiorowa głuchota zapanowała, czy co?!?
Sam musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć, w twoim przypadku chyba tak. ;)

Sam Vektor to poziom którego przeciętny Warbeast nawet za milion lat nie doścignie.
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 13:20

Nasze gusta są "lekko" rozjechane, jak widzę. VEKTOR niech sobie gra, skoro ma publikę. Ja tego na półce nie postawię. Około tysiąca płyt mam, a miejsce na kilka jeszcze się znajdzie, jak choćby na trzeci album WARBEAT, który - mam nadzieję - już niedługo.

Żeby nie było - podczas występu HAVOK na tegorocznym Brutalu nieźle szalałem (łysy niski grubas w szarym podkoszulku we młynie w połowie ósmej minuty):
" onclick="window.open(this.href);return false; ale koncert to jedno, a codzienna, szara, siermiężna rzeczywistość to drugie. :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

07-12-2014, 13:47

Zgadzam się z Mańkiem - Warbeast jest mega - panowie grali w takich zespołach, że klekajcie narody - mają thrash we krwi, to nie jest zaden przecietny thrashyk, to jest THRASH METAL!!!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-12-2014, 15:10

Jakoś mnie nie rusza ten Warbeast. Nazwiska niby znane, ale 3-ligowe. Dość sztampowe, zgrane patenty. Zresztą ostatnia płyta z klimatów okołotraszowych zza Odry, która zrobiła na mnie jakieś wrażenie to Cruel Force - Under The Sign Of The Moon. Wcześniej Fatal Embrace - Dark Pounding Steel. No i Desaster ciągle daje radę. Oczywiście znam Ketzer, Hellish Crossfire, Pessimist itp, no ale jak mówię - mam wyjebane.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 15:17

A ten znowu swoje z tymi "ligami"... To uleczalne?

B. Corbitt to pierwsza liga, skoro już chłopie ciągniesz mnie na stadion.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-12-2014, 15:34

Rigor Mortis pierwsza liga. Warbeast debiut dekady. I to ja się mam leczyć? :)
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

07-12-2014, 15:51

Kraft pisze:Rigor Mortis pierwsza liga. Warbeast debiut dekady. I to ja się mam leczyć? :)
+1
Są gusta i guściki i ja to szanuję, ale bardzo proszę o obiektywność.
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-12-2014, 19:42

Kraft pisze:Rigor Mortis pierwsza liga. Warbeast debiut dekady. I to ja się mam leczyć? :)
:D :D :D :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 19:58

Debiut RIGOR MORTIS to pierwsza liga (dwójka zresztą też), a WARBEAST to szczyt tabeli jeśli chodzi o debiutantów ostatniej dekady - trzymając się piłkarskich analogii. Ja mówię o jakości, a nie stadionowych hitach i wynikach sprzedaży. Przerabialiśmy to już nie raz. Nie grali na Antarktydzie, a mrożą krew w żyłach skuteczniej niż ci co grali. Patrz pan, no... I jak to brzmi! A środki na sesję nagraniową pewnie sto razy mniejsze... A to nicponie!
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

07-12-2014, 22:39

Gore_Obsessed pisze:Debiut RIGOR MORTIS to pierwsza liga
Ciekawi mnie którą ligą są dwie pierwsze płyty Sadusa i dyskografia Coroner. To chyba ekstraklasa!
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

07-12-2014, 22:43

To bardzo proste. Jedynka SADUS to jeszcze druga liga. "Swallowed In Black" to ekstraklasa.
Co do CORONER: dwie pierwsze to druga liga z aspiracjami do ekstraklasy, natomiast wszystko od "No More Color" w górę to Liga Mistrzów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-12-2014, 23:50

Lobas pisze:
Gore_Obsessed pisze:Debiut RIGOR MORTIS to pierwsza liga
Ciekawi mnie którą ligą są dwie pierwsze płyty Sadusa i dyskografia Coroner. To chyba ekstraklasa!
Nie słucham tych kapel. :)
Niby w czym są lepsze?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-12-2014, 01:06

Lobas pisze:Crisix - Rise...Then Rest
Posłuchałem. Przyzwoite granie. Są momenty kiedy fajnie grzeją, jest kilka dobrych riffów, które przykuły moją uwagę, ale są też mocno przeciętne, a wręcz irytujące chwilami wokale i wdzierająca się oknem wsiowa melodyka. Do tego kiepskie, nowoczesne - w złym tego słowa znaczeniu - brzmienie. Słuchać się da, ale przy takim "Krush the enemy", który się właśnie kręci, to nawet nie stało. Różnica klas. Na półkę nawet na moment by nie trafiło. Ot, jakieś szczawiki se płytkie nagrali. Nie oni pierwsi i nie ostatni. W skali szkolnej trója z plusem na zachętę.
Thetoxicavenger
rozkręca się

09-12-2014, 03:18

Akurat Crisix są z hiszpańskiej sceny więc za samo to należy im się pochwała
Warbeast bardzo dobre może nie jest to jakaś rewelacja jesli chodzi o gatunek ale słychac ze nie udają kogoś

polecam sobie przesłuchać " onclick="window.open(this.href);return false; są z chile bo widze ,że ktoś zarzucił ripperem
ODPOWIEDZ