INSTINCT OF SURVIVAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

INSTINCT OF SURVIVAL

24-01-2015, 14:14

RFN, czterech kolesi zmęczonych swoim trybem życia, zmetalizowany crust, kilka EP-ek, dwa splity i dwa albumu z czego zeszłoroczny "Call of the Blue Distance" zauroczył mnie niezmiernie.
Obrazek
Próbki:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: INSTINCT OF SURVIVAL

09-04-2017, 17:33

Szkoda, że takie strzały jak powyższy przechodzą na forum bez echa. Co prawda ta ostatnia płyta to raczej skręt w stronę KILLING JOKE i AMEBIX, no ale to poniżej powinno zaspokoić gusta najbardziej mięsożernych paniczów.

[youtube][/youtube]
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

09-04-2017, 17:41

lubię

Pacjent

09-04-2017, 20:30

Drone pisze:Szkoda, że takie strzały jak powyższy przechodzą na forum bez echa. Co prawda ta ostatnia płyta to raczej skręt w stronę KILLING JOKE i AMEBIX, no ale to poniżej powinno zaspokoić gusta najbardziej mięsożernych paniczów.

[youtube][/youtube]
Ponad 2 lata trzeba było czekać by ktoś zaszczycił ten temat wpisem :) IOS to bardzo dobry zespół jest.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 20:39

Pacjent pisze:
Drone pisze:Szkoda, że takie strzały jak powyższy przechodzą na forum bez echa. Co prawda ta ostatnia płyta to raczej skręt w stronę KILLING JOKE i AMEBIX, no ale to poniżej powinno zaspokoić gusta najbardziej mięsożernych paniczów.

[youtube][/youtube]
Ponad 2 lata trzeba było czekać by ktoś zaszczycił ten temat wpisem :) IOS to bardzo dobry zespół jest.
w tzw. międzyczasie pytał była słuchana. wystarczy przejrzeć dział dot. czego słuchacie. na pewno były moje wrzutki i chyba Mothr'y.

a co do samej muzyki. jeden z niewielu bruda-zespołów, przepraszam, stench'punkowych, który wyszedł z powielania pomysłów z lat 80'. albo inaczej. dorzucenie Post-Punka w wersji KJ z debiutu zrobiło tej muzyce bardzo dobrze. do tego też niesztampowa jak na ten nurt okładka. bardzo dobra rzecz. w prasie zagramanicznej też docenieni. może i w NoiseMagazine wraz z nową linią programową, czyli zamienianiem się powoli w hipsterską wersję "Chaos w mojej głowie" się znajdą …

aż sprawdzę, czy coś nowego jest w internecie od nich/ do zapoznania się.
Poro
Pacjent

09-04-2017, 20:46

Dziwię się, że użytkownik Plastek się nie wypowiada w temacie.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 20:49

Pacjent pisze:Dziwię się, że użytkownik Plastek się nie wypowiada w temacie.
w weekendy to on gra z midget'ami w koszykówkę … tak pisał …
Poro
Pacjent

09-04-2017, 21:02

Ascetic pisze:
Temat o IOS ma ponad dwa lata...
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 21:06

Pacjent pisze:
Ascetic pisze:
Temat o IOS ma ponad dwa lata...
mam takie wyjaśnienie: w weekendy od 2 lat gra w kosza i nie zagląda, a w trakcie tygodnia zajmuje się punkiem dla 12latków oraz czytaniem komisów/ oglądanie filmów.

może być?

a jak nie może być, to ja tam nie wiem …
Poro
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 21:19

Co do Noise, to nie poziom The Quietus, Decibel czy nawet Pitchfork, żeby pisali, o czym chcą :)

Co do popularności na forum takich zespołów, to tu raczej działa jednak magnes wytwórni/etykiety.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 21:26

Drone pisze:Co do Noise, to nie poziom The Quietus, Decibel czy nawet Pitchfork, żeby pisali, o czym chcą :)

Co do popularności na forum takich zespołów, to tu raczej działa jednak magnes wytwórni/etykiety.
na wyrost słowo zostało użyte jak domniemam. tak a konto. a tak poważnie, dla mnie mogą tam pisać o czym chcą. zawsze mogę nie kupić (choć postękam i tak pewnie kupie). tyle, że mogliby się przyłożyć do doboru zespołów. ja zupełnie nie wiem jaki jest klucz. do kogo jest adresowany ten magazyn. jaki jest trop przy doborze artystów. z takim "bRUM"mi się kojarzy. a np. taki niszowy "Lizard Magazyn". zupełnie mnie nie interesuje, ale jakby mnie naszło na prog'i to wiem gdzie szukać. a w NM jakiś kompletny mess jest.

z tym drugi zdaniem, to niestety nie rozumiem. biorę to na klatę. taki dzień. a właściwie efekt wczorajszego.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 21:33

Chodziło mi o to, że takie zespóły jak INSTINCT OF SURVIVAL nie są popularne, bo nie stoi za nimi żadna kultowa wytwórnia ani żadne znane źródło. Widzę to na przykładzie ostatniego BLACK CILICE, które wydało teraz płytę w Iron Bonehead i teraz słyszę głosy zachwyconych (poza forum nawet), choć wcześniej pies z kulawą nogą się tym nie interesował.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 21:48

Drone pisze:Chodziło mi o to, że takie zespóły jak INSTINCT OF SURVIVAL nie są popularne, bo nie stoi za nimi żadna kultowa wytwórnia ani żadne znane źródło. Widzę to na przykładzie ostatniego BLACK CILICE, które wydało teraz płytę w Iron Bonehead i teraz słyszę głosy zachwyconych (poza forum nawet), choć wcześniej pies z kulawą nogą się tym nie interesował.
nie będę się autorytarnie wypowiadał, ale wydaje mi się, że o BC było często i gęsto na NuclearWarNow Forum (pisze tam 5 na krzyż Polaków to nie nasza zasługa ;-) ). dodam jeszcze, że było to przed tym jak chwycił ich IronBoneHead. do zweryfikowania. a co do samego IronBoneHead nie jest to przecież jakiś gigantyczny wydawca. ok. ma sporą regularność, wydaje dobre rzeczy (tak ogólniając), ale, czy aby na pewno jest na tyle duży co Relapse, czy jakiś SoM? czytając to forum, można by pewnie odnieść takie wrażenie, bo jest kilkanaście osób śledzących co tam wydają, ale to chyba jest jednak mylne założenie. a co do samego IoS. być może jest to najzwyczajniej niemodne granie. te gówno fale (na które też się łapię) przewalają się z prawa na lewo, ale akurat crust'y, d-beat'y i stench - punki/ core'y się na te fale nie łapią.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 22:02

Mi chodzi o popularność tutaj, na forum NWN wyciągają różne dziwactwa, często słusznie.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

09-04-2017, 22:02

akurat IOS uderzyli częściowo w rejony "falowe" gdy stały się znów popularne aczkolwiek podoba mi się i to ich kolejne oblicze.ostatnie wydawnictwa z ubiegłego roku to split single z Life i Volkermord
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 09-04-2017, 22:08 przez nagrobek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 22:07

Tak, choć ja wolę rejony "North of Nowhere".
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 22:08

Drone pisze:Mi chodzi o popularność tutaj, na forum NWN wyciągają różne dziwactwa, często słusznie.
tutaj to ogon kręci psem. bez urazy dla użytkowników. w sensie, że mało osób "pracuje". systematycznie i regularnie.

choć z drugiej strony nie znam innego tak rozbudowanego forum (też poza Polską). można przełazić na fejsbuki, srać z pozycji bloga na to forum, a i tak na końcu tu się wszystko zaczyna. 70% recenzji w polskiej prasie metalowej tutaj wcześniej jest przemielone. dużo wcześniej. jakby się tutaj kilku skrzyknęło i zrobiło takie małe performance - promujemy x - to za 2 miesiące przeczytamy jakie to zajebiste jest. choć może nie być.

(ale) zakładam, że się mogę mylić. bo prawdą jest też to, że znam takich co zupełnie tutaj nie wchodzą a mają jako takie wyobrażenie o tym co w metalu sensownego wychodzi.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 22:16

Chodzi mi o to, że panują pewne mody, np. popularny swego czasu Invictus wydaje np. zajebistą epkę QRIXKUOR, a tu cisza. A nad epką BLOOD INCANTATION bije się pianę (i słusznie!) Ale nikt mi nie powie, że to są materiały różne jakościowo.

Inny przykład: wychodzi nowa, zajebista płyta HOBBS ANGEL OF DEATH i nie ma żadnego zainteresowania. Dlaczego? Przecież nie dlatego, że muzyka jest słaba, tylko dlatego, że uwaga słuchaczy skierowana jest gdzie indziej.

Przy czym to przytyk do tego forum, do niczego innego :)
Awatar użytkownika
Ascetic

09-04-2017, 22:24

Drone pisze:Chodzi mi o to, że panują pewne mody, np. popularny swego czasu Invictus wydaje np. zajebistą epkę QRIXKUOR, a tu cisza. A nad epką BLOOD INCANTATION bije się pianę (i słusznie!) Ale nikt mi nie powie, że to są materiały różne jakościowo.

Inny przykład: wychodzi nowa, zajebista płyta HOBBS ANGEL OF DEATH i nie ma żadnego zainteresowania. Dlaczego? Przecież nie dlatego, że muzyka jest słaba, tylko dlatego, że uwaga słuchaczy skierowana jest gdzie indziej.

Przy czym to przytyk do tego forum, do niczego innego :)
ciszy nie było wspr. Qrixkuor. to jest nieprawda.
BI / Q - ja widzę różnicę, bo co innego znajduję tu i i tam. jeden dalszy, drugi bliższy mi jest.

a tak całościowo. sa osoby, które od razu wbijają z danym zespołem i go "promują", a są też takie co raz zamieszczą, że słuchają i nie tłuką 65 postów, aby wszystkim to uzmysłowić. dla obu może być równie ważny. w kontekście tego ja tak mam, że jak mam z kimś zbieżny gust to patrzę wokół czego się kręci. i tak samo oceniam jak najebie x postów i jakby raz wkleił z tagiem "bdb".

a tak co do zasady. to co wartościowe jest tutaj regularnie wyłapywane. w przeciwieństwie do blogo/ fajsbukowej sfery. ja tam widzę sprawy "post factum", że tak niepoprawnie napiszę.

co do HAfD się nie wypowiem, bo zupełnie nie śledziłem ruchu wokół tego zespołu. aczkolwiek odnotowałem.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

09-04-2017, 22:31

No nie, na BLOOD INCANATION był hype i spust, o QRIXKUOR 5 wpisów:
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... t=QRIXKUOR" onclick="window.open(this.href);return false;

Zgoda, że jest wychwytywane to, co wartościowe, ale boli mnie, że niektóre bdb rzeczy są jakby niezauważane. Co do fb, to nie ma o czym mowić. To jest jak ściek, który płynie i czasami można coś wyłowić. Poza tym te profile są jednoosobowe, a jednak to zawsze jest ograniczone spojrzenie, ograniczony sposób filtrowania i polecania rzeczy.
ODPOWIEDZ