Próbki:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Ponad 2 lata trzeba było czekać by ktoś zaszczycił ten temat wpisem :) IOS to bardzo dobry zespół jest.Drone pisze:Szkoda, że takie strzały jak powyższy przechodzą na forum bez echa. Co prawda ta ostatnia płyta to raczej skręt w stronę KILLING JOKE i AMEBIX, no ale to poniżej powinno zaspokoić gusta najbardziej mięsożernych paniczów.
[youtube][/youtube]
w tzw. międzyczasie pytał była słuchana. wystarczy przejrzeć dział dot. czego słuchacie. na pewno były moje wrzutki i chyba Mothr'y.Pacjent pisze:Ponad 2 lata trzeba było czekać by ktoś zaszczycił ten temat wpisem :) IOS to bardzo dobry zespół jest.Drone pisze:Szkoda, że takie strzały jak powyższy przechodzą na forum bez echa. Co prawda ta ostatnia płyta to raczej skręt w stronę KILLING JOKE i AMEBIX, no ale to poniżej powinno zaspokoić gusta najbardziej mięsożernych paniczów.
[youtube][/youtube]
w weekendy to on gra z midget'ami w koszykówkę … tak pisał …Pacjent pisze:Dziwię się, że użytkownik Plastek się nie wypowiada w temacie.
Temat o IOS ma ponad dwa lata...Ascetic pisze:w weekendy to on gra z midget'ami w koszykówkę … tak pisał …Pacjent pisze:Dziwię się, że użytkownik Plastek się nie wypowiada w temacie.
mam takie wyjaśnienie: w weekendy od 2 lat gra w kosza i nie zagląda, a w trakcie tygodnia zajmuje się punkiem dla 12latków oraz czytaniem komisów/ oglądanie filmów.Pacjent pisze:Temat o IOS ma ponad dwa lata...Ascetic pisze:w weekendy to on gra z midget'ami w koszykówkę … tak pisał …Pacjent pisze:Dziwię się, że użytkownik Plastek się nie wypowiada w temacie.
na wyrost słowo zostało użyte jak domniemam. tak a konto. a tak poważnie, dla mnie mogą tam pisać o czym chcą. zawsze mogę nie kupić (choć postękam i tak pewnie kupie). tyle, że mogliby się przyłożyć do doboru zespołów. ja zupełnie nie wiem jaki jest klucz. do kogo jest adresowany ten magazyn. jaki jest trop przy doborze artystów. z takim "bRUM"mi się kojarzy. a np. taki niszowy "Lizard Magazyn". zupełnie mnie nie interesuje, ale jakby mnie naszło na prog'i to wiem gdzie szukać. a w NM jakiś kompletny mess jest.Drone pisze:Co do Noise, to nie poziom The Quietus, Decibel czy nawet Pitchfork, żeby pisali, o czym chcą :)
Co do popularności na forum takich zespołów, to tu raczej działa jednak magnes wytwórni/etykiety.
nie będę się autorytarnie wypowiadał, ale wydaje mi się, że o BC było często i gęsto na NuclearWarNow Forum (pisze tam 5 na krzyż Polaków to nie nasza zasługa ;-) ). dodam jeszcze, że było to przed tym jak chwycił ich IronBoneHead. do zweryfikowania. a co do samego IronBoneHead nie jest to przecież jakiś gigantyczny wydawca. ok. ma sporą regularność, wydaje dobre rzeczy (tak ogólniając), ale, czy aby na pewno jest na tyle duży co Relapse, czy jakiś SoM? czytając to forum, można by pewnie odnieść takie wrażenie, bo jest kilkanaście osób śledzących co tam wydają, ale to chyba jest jednak mylne założenie. a co do samego IoS. być może jest to najzwyczajniej niemodne granie. te gówno fale (na które też się łapię) przewalają się z prawa na lewo, ale akurat crust'y, d-beat'y i stench - punki/ core'y się na te fale nie łapią.Drone pisze:Chodziło mi o to, że takie zespóły jak INSTINCT OF SURVIVAL nie są popularne, bo nie stoi za nimi żadna kultowa wytwórnia ani żadne znane źródło. Widzę to na przykładzie ostatniego BLACK CILICE, które wydało teraz płytę w Iron Bonehead i teraz słyszę głosy zachwyconych (poza forum nawet), choć wcześniej pies z kulawą nogą się tym nie interesował.
tutaj to ogon kręci psem. bez urazy dla użytkowników. w sensie, że mało osób "pracuje". systematycznie i regularnie.Drone pisze:Mi chodzi o popularność tutaj, na forum NWN wyciągają różne dziwactwa, często słusznie.
ciszy nie było wspr. Qrixkuor. to jest nieprawda.Drone pisze:Chodzi mi o to, że panują pewne mody, np. popularny swego czasu Invictus wydaje np. zajebistą epkę QRIXKUOR, a tu cisza. A nad epką BLOOD INCANTATION bije się pianę (i słusznie!) Ale nikt mi nie powie, że to są materiały różne jakościowo.
Inny przykład: wychodzi nowa, zajebista płyta HOBBS ANGEL OF DEATH i nie ma żadnego zainteresowania. Dlaczego? Przecież nie dlatego, że muzyka jest słaba, tylko dlatego, że uwaga słuchaczy skierowana jest gdzie indziej.
Przy czym to przytyk do tego forum, do niczego innego :)