AVENGED SEVENFOLD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

AVENGED SEVENFOLD

07-06-2015, 01:31

AVENGED SEVENFOLD to powstały w roku 1999 heavymetalowy kwintet Z HUNTINGTON BEACH w Kalifornii. Amerykanie debiutowali w roku 2001 krążkiem "Sounding the Seventh Trumpet", ale międzynarodową rozpoznawalność grupie zapewniła dopiero wydana w roku 2003 płyta "Waking the Fallen". W ciągu pierwszych 6 lat kariery Avenged Sevenfold zapewnili sobie status jednego z najpopularniejszych reprezentantów sceny metalcorowej. W roku 2005 grupa wydała arcypopularną płytę "City of Evil" będącą połączeniem metalcorowych inspiracji z klasycznym heavy, elementami thrashu, hard rocka i (nawet) metalu progresywnego. Swój eklektyczny styl kwintet udoskonalił na następnych dwóch albumach.
W roku 2013 AVENGED SEVENFOLD wypuścił album "Hail to the King", który jest niemal całkowicie pozbawiony charakterystycznych dla wczesnej twórczości zespołu metalcorowych patentów.

Obrazek

Obrazek

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 07-06-2015, 03:11 przez Graveyard Shift, łącznie zmieniany 1 raz.
Szperacz wysokowydajnościowy, miłośnik popkultury:)
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: AVENGED SEVENFOLD

07-06-2015, 01:38

A jest na liście 5 678 562 456 najlepszych zespołów metalowych? Jak jest, to mi się podoba.

Obrazek

Bo zupa była za słona
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-06-2015, 03:36

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ZłyPan

07-06-2015, 08:21

Analny, szczelże typowi bana na odmulenie, bo nas tą swoją praktyczną erudycją obrzyga do końca...
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 09:20

Ban nic nie da, tutaj są potrzebne leki. Najlepiej podawać po każdym posiłku.

Obrazek
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

07-06-2015, 09:40

Sprzedam całe dycho na winylach! Info na PW.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
535

07-06-2015, 09:45

Bohaterów tematu nie znam i nigdy nie słyszałem ani sekundy ich muzyki. Nie mam ciśnienia, by to zmieniać. Autorowi założycielowi dedykuję natomiast poniższy numer. To arcypopularny niegdyś zespół, który wydał przynajmniej dwie równie arcypopularne płyty, urywające swego czasu łby, co delikatniejszych słuchaczy. Serdecznie polecam.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

07-06-2015, 09:56

535 Ty już nie bądź taki dobry wujek ok? Chcesz żeby chłopakowi się we łbie poprzewracało, pamiętaj że młodzież dzisiaj dużo bardziej wrażliwa i delikatna.
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

07-06-2015, 13:41

Panowie do tematu muzycznego... bo inaczej uznam, że Wasze zainteresowanie moją osobą ma charakter homoerotyczny. Wasze próby ośmieszenia mojej osoby to dla mnie karkołomna i koślawa frenezja oraz miód na moje serce. Forum ma charakter demokratyczny, zakres i wybór tematów też jest pewną dowolnością:)
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 13:50

Graveyard Shift pisze:Panowie do tematu muzycznego... bo inaczej uznam, że Wasze zainteresowanie moją osobą ma charakter homoerotyczny. Wasze próby ośmieszenia mojej osoby to dla mnie karkołomna i koślawa frenezja oraz miód na moje serce. Forum ma charakter demokratyczny, zakres i wybór tematów też jest pewną dowolnością:)

Ujmę to tak, poprzeglądaj to forum, zwróć uwagę na to o jakiej muzyce się tutaj pisze i następnym razem grubo się zastanów zanim założysz temat taki jak ten. Większość użytkowników tego forum nie jest już rozchwianymi emocjonalnie nastolatkami a taki stan rzeczy sprawia że nie są też grupą docelową dla twórczości zespołów takich jak Avenged Sevenfold itp. z suicide w nazwie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2015, 14:06

harvestman pisze: Ujmę to tak, poprzeglądaj to forum, zwróć uwagę na to o jakiej muzyce się tutaj pisze i następnym razem grubo się zastanów zanim założysz temat taki jak ten. Większość użytkowników tego forum nie jest już rozchwianymi emocjonalnie nastolatkami a taki stan rzeczy sprawia że nie są też grupą docelową dla twórczości zespołów takich jak Avenged Sevenfold itp. z suicide w nazwie.
Co innego, gdyby chodziło o samo SUICIDE, bez głupich aniołów albo ciszy.

W ogóle nie wiem, po co się wypowiadacie w tych tematach. Jak się nie będziecie odzywać to umrą śmiercią naturalną i taka jest moja propozycja.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

07-06-2015, 14:07

harvestman pisze:
Graveyard Shift pisze:Panowie do tematu muzycznego... bo inaczej uznam, że Wasze zainteresowanie moją osobą ma charakter homoerotyczny. Wasze próby ośmieszenia mojej osoby to dla mnie karkołomna i koślawa frenezja oraz miód na moje serce. Forum ma charakter demokratyczny, zakres i wybór tematów też jest pewną dowolnością:)

Ujmę to tak, poprzeglądaj to forum, zwróć uwagę na to o jakiej muzyce się tutaj pisze i następnym grubo się zastanów razem zanim założysz temat taki jak ten. Większość użytkowników tego forum nie jest już rozchwianymi emocjonalnie nastolatkami a taki stan rzeczy sprawia że nie są też grupą docelową dla twórczości zespołów takich jak Avenged Sevenfold itp. z suicide w nazwie.
Ależ ja to w pełni rozumiem (i przy okazji) znakomicie się bawię czytając ich wypociny. Prawdą jest, że na tle wielu użytkowników tego forum mogę się wydawać dość młody, ale należy pamiętać, że muzyka barier wiekowych nie ma. coś nam się podoba bądź nie... Czas przewietrzyć to forum bo zalatuje naftaliną, a wielu pojawiających się tu (i bardzo aktywnie piszących) użytkowników to kółeczko wzajemnej adoracji co jest nader irytujące.

Żeby była jasność - uwielbiam twórczość takich grup jak Celtic Frost, Mayhem, Slayer, Anthrax, Burzum, Behemot, Motorhead, Judas Priest, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Orange Goblin, Death, Faith No More, Ringworm, Annihilator, Triptykon, Metallica (i wielu innych, które często przewijają się przez to forum), ale nie żyję tylko taką muzyką.

Jeśli więc ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat niektórych zespołów (lub pragnie słać bezsensowne memy) niech nie udziela się w temacie. Szkoda mojego i jego czasu.
535

07-06-2015, 14:16

longinus696 pisze:
harvestman pisze: Ujmę to tak, poprzeglądaj to forum, zwróć uwagę na to o jakiej muzyce się tutaj pisze i następnym razem grubo się zastanów zanim założysz temat taki jak ten. Większość użytkowników tego forum nie jest już rozchwianymi emocjonalnie nastolatkami a taki stan rzeczy sprawia że nie są też grupą docelową dla twórczości zespołów takich jak Avenged Sevenfold itp. z suicide w nazwie.
Co innego, gdyby chodziło o samo SUICIDE, bez głupich aniołów albo ciszy.

W ogóle nie wiem, po co się wypowiadacie w tych tematach. Jak się nie będziecie odzywać to umrą śmiercią naturalną i taka jest moja propozycja.
Rozdane...He,he,he
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

07-06-2015, 15:38

miałem hyba dzieś kilka ich empetrujek, ale mam szlaban na kompa i nie mam jak sprawdzić, a pisze od kolegi z domu. jak mama pujdzie na zakupy to poszukam kabla od monitora. fajny zespuł. ave.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Graveyard Shift
zaczyna szaleć

07-06-2015, 15:50

Przy wszystkich zastrzeżeniach i waszym hejcie Avenged Sevenfold to fajna i eklektyczna kapela. Mają znakomitego gitarzystę w postaci Synystera Gatesa, a i M. Shadows na wokalu naprawdę daje rade. Do 2009 roku mieli też znakomicie zapowiadającego się perkusistę Reva Sullivana. Po jego śmierci przez kilka lat grał z nimi Mike Portnoy. Teraz obowiązki pałkarza przejął młody Arin Ilay.

Moim zdaniem A7X są znakomitym pomostem pomiędzy nowoczesnym metalcorowym graniem, a tradycją starego dobrego hard and heavy. To obecnie jedna z najlepszych (jeśli nie najlepsza) młoda mainstreamowa metalowa kapela, która z powodzeniem zapełnia stadiony. Ostatnim krążkiem "Hail to the King" udowodnili, że w kontekście stadionowego metalowego grania mogą być doskonałymi następcami Metalliki. Lepszych kandydatów nie widzę.
ZłyPan

07-06-2015, 15:57

Dobra, ostatnie zdanie utwierdziło mnie w przekonaniu, że troll :D
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-06-2015, 16:07

Panowie szybka prosba, potrzeba mi jakis dobry przepis na salatke z warzyw. Mam cebule, szczypior , rzodkiewke, salate i smietane. Tylko szybko, bo watrobka mi sie smazy.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2015, 16:10

Deathhammer66 pisze:Królowie podpierdalania riffów.
i do tego faszyści
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Karkasonne

07-06-2015, 18:34

Triceratops pisze:Panowie szybka prosba, potrzeba mi jakis dobry przepis na salatke z warzyw. Mam cebule, szczypior , rzodkiewke, salate i smietane. Tylko szybko, bo watrobka mi sie smazy.
To jest przyszłość heavy metalu, handluj z tym, a nie się nabijasz. Tak wygląda jutro.
ODPOWIEDZ