GROND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

GROND

19-04-2017, 11:48

Staroszkolny death metal z Rosji - wyraźne wpływy starej Szwecji, trochę Asphyx, trochę Bolt Thrower, szczypta Obituary, do tego liryki ku chwale Przedwiecznych. Popełnili do tej pory demo, dwie EP-ki i dwa pełniaki, z których ten drugi o tytule "Worship the Kraken" bardzo mi przypadł do gustu (do nabycia u Karola).

Słuchnijcie:

[youtube][/youtube]
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: GROND

19-04-2017, 11:58

Sluchałem tego juz z pół roku temu, dla mnie bardzo srednie, jednym uchem wpada, drugim wypada.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

19-04-2017, 12:01

Mi bardzo podeszło, słucham z przyjemnością.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-04-2017, 12:25

Tak sobie słucham tego Grond, słucham i jakoś nie mogę zapiać z zachwytu. Oczywiście, to dobrze odegrana muzyka, nie ma tu wszechobecnej wsi czy zwykłej amatorki, gitary prują aż miło, bo brzmienie uzyskali ciężkie i miłe dla mojego ucha, perkusja nie cyka, solówki zdarzają się też fajne... No dobra, wokal nieco jednostajny, nie do końca mi coś w nim odpowiada, ale pewnie czepiam się, bo materiał przy całej swojej przyzwoitości i słuchalności, to nie jest to, co akurat mi pasuje najbardziej. To solidny kawałek death metalu, prochu tutaj na nowo nikt nie wymyślił, bo też nikt tego w dzisiejszych czasach się nie spodziewa, ale bardzo dobrego odegrania dawno wymyślonych patentów. No i chłopcy odgrywają stare sprawdzone motywy, dodają coś od siebie, wszystko spięli klamrą dobrego brzmienia i w zasadzie powinniśmy być zadowoleni. Dlaczego więc nie jestem? Może akurat dziś potrzebuję czegoś szybszego, bardziej dynamicznego, bo tutaj jednak mamy do czynienia z bardziej marszowymi tempami, może potrzebuję czegoś bardziej technicznego, bo tutaj królują mocne, proste riffy, a może w końcu czegoś bardziej wściekłego, bo wściekłości to tutaj za wiele nie ma? Płyta może się podobać, być może kiedyś do niej wrócę jak poczuję klimat na takie akurat granie, może wtedy docenię bardziej.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-04-2017, 14:34

Na tego typu death metal też muszę mieć fazę, bo na codzień słucham raczej jego bardziej zbrutalizowanych i technicznych odmian, ale najwyraźniej miałem dobry dzień, gdy skusiła mnie okładka i rzuciłem uchem na You Tube i jeszcze lepszy, gdy pierwszy raz przesłuchałem cały krążek. :)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

20-04-2017, 20:57

Mi podeszło. Fajne rytmiczne bujanie z dodatkiem niezłego ubijania hehe. Płyta jest u Karola, ja zamówiłem i wkrótce powinienem cieszyć się z cd.
ODPOWIEDZ