IGORRR - wątek dla otwartogłowych ;)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
IGORRR - wątek dla otwartogłowych ;)
Trochę się zbierałem, żeby założyć ten wątek, bo - znając życie - nie będzie się on cieszył zbytnią popularnością, ale jest na forume parę osób, które lubują się w dziwacznych dźwiękach, więc chyba warto. Okazja jest nie byle jaka, gdyż zakręcony Francuz wydał właśnie swój piąty, długo oczekiwany (przynajmniej przeze mnie) album i muszę przyznać, że zapałałem do niego miłością od pierwszego odsłuchu - do tego stopnia, że uważam, iż właśnie piszę o płycie roku (sorry, Immolation).
Trzy główne składniki pojechanej twórczości Mr Gautier'a Serre to breakcore, muzyka dawna i ekstremalne odmiany metalu, ale znajdziemy w tym misz-maszu także elementy ikorporowane z innych gatunków - na nowej płycie mamy, dla przykładu, utwór (notabene, znakomity) inspirowany muzyką klezmerską. Dla mnie cudo i rzecz wyjątkowa.
Dodam jeszcze, że animator Igorrr jest również zaangażowany w - niemniej interesujące - zepoły Corpo-Mente, Öxxö Xööx i Whourkr; polecam zwłaszcza ten ostatni i ich płytę "Concrete".
Coś dla zachęty (lub wręcz przeciwnie :D):
[youtube][/youtube]
Kawałek nie do końca reprezentatywny, ale co jest reprezentatywne w przypadku Igorrr. :D Swoją drogą - świetne video!
Trzy główne składniki pojechanej twórczości Mr Gautier'a Serre to breakcore, muzyka dawna i ekstremalne odmiany metalu, ale znajdziemy w tym misz-maszu także elementy ikorporowane z innych gatunków - na nowej płycie mamy, dla przykładu, utwór (notabene, znakomity) inspirowany muzyką klezmerską. Dla mnie cudo i rzecz wyjątkowa.
Dodam jeszcze, że animator Igorrr jest również zaangażowany w - niemniej interesujące - zepoły Corpo-Mente, Öxxö Xööx i Whourkr; polecam zwłaszcza ten ostatni i ich płytę "Concrete".
Coś dla zachęty (lub wręcz przeciwnie :D):
[youtube][/youtube]
Kawałek nie do końca reprezentatywny, ale co jest reprezentatywne w przypadku Igorrr. :D Swoją drogą - świetne video!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IGORRR - wątek dla otwartogłowych ;)
Spokojnie, już lata temu rozprawialiśmy tu o tym, kolega Skaut był wielkim fanem :)
viewtopic.php?f=4&t=7492" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=4&t=7492" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Faktycznie. :) Tak czy tak - wątku nie było, więc zmieniam ten karygodny stan rzeczy. ;)
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Ten występ skruszy mury w Jaromierzu :D
- uglak
w sumie w tym czasie nie ma nic wartego uwagi na duzych scenach, wiec moze zahacze o tego Igorrra
Guilty of being right
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Raagoon pisze:Ten występ skruszy mury w Jaromierzu :D
Trudno powiedzieć, jak na żywca to chodzi, aczkolwiek niejeden jednoosobowy projekt potrafi pozamiatać na deskach - dajcie znać, jak było. ;)uglak pisze:w sumie w tym czasie nie ma nic wartego uwagi na duzych scenach, wiec moze zahacze o tego Igorrra
Jestem w szoku, że tylko jedna tego typu opinia! :DREINHARD IRRUMATOR pisze:gówno absolutne
-
- postuje jak opętany!
To nie Behemoth, wiadomo, ale tak całkiem absolutne to chyba nie jest :DREINHARD IRRUMATOR pisze:gówno absolutne
On tak całkiem jednoosobowo nie występuje, w każdym razie nie zawsze. Na Hellfeście tak było:Plagueis pisze:Trudno powiedzieć, jak na żywca to chodzi, aczkolwiek niejeden jednoosobowy projekt potrafi pozamiatać na deskach - dajcie znać, jak było. ;)
[youtube][/youtube]
Jeśli na Brutalu wyskoczy podobnie, będzie dobrze. ja się wybieram w każdym razie :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Fajnie to wygląda, rzekłbym, że wręcz zajebiście! Swoją drogą, niezły schizoid z kolesia. :D
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nowy album:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KNJ0B5uU1QQ[/youtube]
Rozpierdol na całego, nie wiem, czy nie płyta roku już w kwietniu. ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KNJ0B5uU1QQ[/youtube]
Rozpierdol na całego, nie wiem, czy nie płyta roku już w kwietniu. ;)
- maciek z klanu
Dość hujowe :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Liczę na więcej opinii tego typu. :)
- uglak
Metal cyrkowo-progresywny. Moda na to przeminie jak na djent.
Guilty of being right
-
- weteran forumowych bitew
Wystarczająco chujowe by przestrzec innych by nie próbowali. Wystarczy że korona bierze za płuca, po chuj jeszcze narażać słuch?maciek z klanu pisze:Dość hujowe :)
- maciek z klanu
Nie no rozumiem, że komus może się podobać. Dla mnie niestrawne. Takie trochę na siłe oryginalne. Nie lubie za bardzo takich eksperymentów. Choć nie ma zażenowania to mnie nie porywa to w ogóle. Ale to tylko moja opinia, ciesze się, że komuś się podoba. Ja nie kumam.Plagueis pisze:Liczę na więcej opinii tego typu. :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Metal "cyrkowo-progresywny" to raczej twory pokroju Diablo Swing Orchestra czy Vicious Hairy Mary (notabene, bardzo lubię); nie widzę związku.uglak pisze:Metal cyrkowo-progresywny. Moda na to przeminie jak na djent.
Moda na djent chyba nie minęła i słychać to nie tylko w samym gatunku, ale w najróżniejszych rozwiązaniach zespołów z nurtem nie związanych.
Na siłę oryginalne? A może po prostu oryginalne? ;)maciek z klanu pisze:Nie no rozumiem, że komus może się podobać. Dla mnie niestrawne. Takie trochę na siłe oryginalne. Nie lubie za bardzo takich eksperymentów. Choć nie ma zażenowania to mnie nie porywa to w ogóle. Ale to tylko moja opinia, ciesze się, że komuś się podoba. Ja nie kumam.Plagueis pisze:Liczę na więcej opinii tego typu. :)
-
- starszy świeżak
Ten zespół to dla kutasiarze na start raczej ...
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
możesz rozwinąć, bo teoria intrygująca jest.crazydave pisze:Ten zespół to dla kutasiarze na start raczej ...
lys på slutten av lys
-
- starszy świeżak
To takie proste nowomodne gówno dla wielbicieli nowo gównianej fali gówna
po co komu mam dość gówna zasada 10 sekund
- maciek z klanu
Akurat w tym przypadku 10 sekund nie wystarczy żeby chociaż trochę zczaic o co tu chodzicrazydave pisze:To takie proste nowomodne gówno dla wielbicieli nowo gównianej fali gówna