GALVANIZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
GALVANIZER
Dziś chciałbym Wam powiedzieć jak bardzo szanuję zespół GALVANIZER. Chłopaki mają wszystko poukładane tak jak to drzewiej bywało. Cierpliwie odbyli swój staż w podziemiu, nagrywając 2 dema i EP-kę. Z każdym wydawnictwem poprawiali swój warsztat. Nie spieszyli się, a zaprawiali się w bojach na salkach koncertowych i w sali prób. Jako porządny zespół z Finlandii doskonale wiedzą skąd wyrastają im korzenie, jednak oprócz tego, że uważnie przesłuchali wczesne produkcje XYSMA i DISGRACE oraz FESTERDAY dali się ponieść także twórczości innych, zwłaszcza tych z Europy i USA, którzy poruszali się na granicy death metalu i grindcore'a.
Nadszedł czas na debiutancki album "Sanguine Vigil", który zapowiada się niezwykle atrakcyjnie, co udokumentuję poniższymi kawałkami:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Płyta wyjdzie ostatniego dnia lutego 2018.
Gdyby zaś komuś było mało to proszę sobie posłuchać jak Finowie radzili sobie na EP-ce:
[youtube][/youtube]
Nadszedł czas na debiutancki album "Sanguine Vigil", który zapowiada się niezwykle atrakcyjnie, co udokumentuję poniższymi kawałkami:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Płyta wyjdzie ostatniego dnia lutego 2018.
Gdyby zaś komuś było mało to proszę sobie posłuchać jak Finowie radzili sobie na EP-ce:
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GALVANIZER
Podobają mi się oba te premierowe kawałki, jest pierdolnięcie, chętnie posłucham całości.
-
Brzmienie miazga. Będzie znakomity album.Harlequin pisze:Podobają mi się oba te premierowe kawałki, jest pierdolnięcie, chętnie posłucham całości.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- December
- postuje jak opętany!
Będzie kupowane i słuchane :)
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Rzeczywiście brzmienie robi robotę. Zanotowane.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- nicram
Chyba Wam koledzy padło na uszy. Przecież to muzycznie jest tak biedne i przeciętne, że aż żal...
all the monsters will break your heart
- nagrobek
- zahartowany metalizator
bieda może nie ale dość przeciętnie.miks death metalu/grind jakoś średnio przekonuje w tym wydaniu. poniżej oczekiwań ale sprawdzi się cały materiał i na żywo, może odbiór będzie lepszy.
- Harlequin
Ja nie pisałem żadnych peanów pochwalnych, ale nie zanotowłem biedy. Póki co 2 kawałki, wrażenia bardziej pozytywne niż negatywne, wiadomo raczej, że nie będzie to ani debiut Death Toll 80K ani nawet The Kill, ale chętnie posłucham całości.ja tam czuje potencjał na dobry matex.
- nagrobek
można obadać całość
http://www.nocleansinging.com/2018/02/2 ... ine-vigil/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nocleansinging.com/2018/02/2 ... ine-vigil/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Harlequin
No to odpalam pierwszy odsłuch
- nagrobek
leci to jak po sznurku, raczej wiesz co się za chwile wydarzy i nikt się z niczym nie wychyla ale nie o to tutaj chodzi. grinding death metal punk prosto do przodu no i ok.
- Harlequin
Fajnie mi sie tego słuchało. Brzmienie troche specyfczne, jakby perka i gitary były nagrywane w osobnych pomieszczeniach, ale o dziwo, ma to swój urok. Ten element punkujący jest tu bardzo uwydatniony i pasuje mi to (choć po zajawkach myslałem, że calosc bedzie ogólnie w szybszym tempie utrzymana). Fajny materiał, choć pewnie nie kupie.
-
Bardzo fajny materiał i na pewno kupię.Harlequin pisze:Fajnie mi sie tego słuchało. Brzmienie troche specyfczne, jakby perka i gitary były nagrywane w osobnych pomieszczeniach, ale o dziwo, ma to swój urok. Ten element punkujący jest tu bardzo uwydatniony i pasuje mi to (choć po zajawkach myslałem, że calosc bedzie ogólnie w szybszym tempie utrzymana). Fajny materiał, choć pewnie nie kupie.
-
- zaczyna szaleć
Jak na współczesne produkcje krążek ciekawy, jak się pojawi u nas pewnie kupię.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja też jestem na tak. Pewnie wkrótce zakupie.
- Harlequin
Słucham se słucham, niby dupy mi nie urywa, ale jakoś ciagnie mnie do tej płyty. Bardzo buja i sprawia frajde.
-
Czym dłużej jej słucham tym bardziej dociera do mnie smrodek starej fińskiej sceny, który ona emituje. Niby Finowie mają sporo młodych kapel, ale ile z nich potrafi tak zagrać? Cztery? GALVANIZER, CADAVERIC INCUBATOR, OCEAN THRONE, AMPUTORY... Chyba nikt więcej.Harlequin pisze:Słucham se słucham, niby dupy mi nie urywa, ale jakoś ciagnie mnie do tej płyty. Bardzo buja i sprawia frajde.
- Harlequin
Do tego Cadaveric Incubator musze przysiąść, bo pare razy wlepiane tu były okładki, a nie słyszałem chyba ani nuty.
-
- zaczyna szaleć
Oby Karol to sprowadził, rewelacyjny materiał
-
Wtajemniczeni wiedzą, że ma mieć :)Deathmaniac pisze:Oby Karol to sprowadził, rewelacyjny materiał