OF FEATHER AND BONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
OF FEATHER AND BONE
Taki kurwa cios na 2018:
[youtube][/youtube]
a zaczynali od punka zeby przyjebac (poki co) najlepsza w 2018 death metalowa plyta
[youtube][/youtube]
a zaczynali od punka zeby przyjebac (poki co) najlepsza w 2018 death metalowa plyta
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OF FEATHER AND BONE
Odważne słowa z tą najlepszą. Na początku, bo tych wszystkich peanach pochwalnych byłem srodze rozczarowany. Ot takie to sie wydawało. Potem posłuchałem trochę więcej i przestałem się z tym materiałem przepraszać. Zarzucałem mu monotonię a monotonny nie jest.Bless this tongue pisze:Taki kurwa cios na 2018:
[youtube][/youtube]
Natomiast ten album me jedną bardzo duża wadę - okropnie źle brzmiący werbel, a drugą trochę mniejszą, przydałoby się ciut więcej mięsa w gitarach. Dlatego też zestawiając OFAB z najnowszym DEIQUISITOR uważam, że Ci drudzy nagrali album po protu wyraźnie lepszy, bardziej spójny jako całość. Niemniej jednak zaczynam się łapać na tym, że OFAB mocno zyskuje w oczach i chętnie do niego wracam, co nakazuje mi twierdzić, że i tak jest to jeden z lepszych death metali w tym roku.
-
Dzisiaj postanowiłem sobie, że sprawdzę cóż to za potwora wydali Of Feather And Bone - i podnoszę obie ręce wyrażając aprobatę.
Dobry i solidny kawał death metalu.Faktycznie w tym roku to jeden z "jaśniejszych" punktów wśród premier odnosząc do moich osobistych preferencji.
Postawiłbym na równi ze wspomnianym Deiquisitor.
W ciekawą stronę Zespół się rozwija, a patrząc wsteczna dotychczasową twórczość, dość niespodziewany kierunek stylistyczny obrali.
Dobry i solidny kawał death metalu.Faktycznie w tym roku to jeden z "jaśniejszych" punktów wśród premier odnosząc do moich osobistych preferencji.
Postawiłbym na równi ze wspomnianym Deiquisitor.
W ciekawą stronę Zespół się rozwija, a patrząc wsteczna dotychczasową twórczość, dość niespodziewany kierunek stylistyczny obrali.
- Parael
- rozkręca się
Nowy wałek z nadchodzącej płyty Sulfuric Disintegration. Według bandcampa ma wyjść 13 października. Mnie tam się podoba, miło grzeje i równo popierdala na brutal deathową modłę. Ale co ja tam wiem, może się okaże zaraz że werbel coś nie teges

Nekrosadystyczny Turbosperminator
- Harlequin
- Drone
!!!
A tak poważnie: widziałem ich na żywo z TOMB MOLD i RITUAL NECROMANCY w Pogłosie i śmiem twierdzić, że wypadli najlepiej tego wieczoru, choć był to wieczór całościowo udany. OF FEATHER AND BONE zrobili na mnie spore wrażenie: w ich muzyce i w tym, jak została zagrana, była pierwotna, bestialska emocja i chorobliwa aura unosiła się w powietrzu. Dawno czegoś takiego nie doświadczyłem, że czuć było ze sceny, że dzieje się pod spodem coś bardzo niedobrego. Dlatego z chęcią sprawdzę nowy matex.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- SODOMOUSE
..." że dzieje się pod spodem coś bardzo niedobrego ", bardzo dobry fragment...
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tak grającego bębniarza na koncercie jeszcze nie widziałem, grał jak pojebany 
kawałek fajny

kawałek fajny

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Parael
- rozkręca się
Również widziałem ich będzie prawie równo rok temu tyle że we wrocławskim Luksusie. Tak Of Feather and Bone najlepiej dało do piecyka tego wieczoru. Może to przez ciasnotę sali ale niski głos wokalisty przewiercał wnętrzności, oj piękne to było doznanie.
Nekrosadystyczny Turbosperminator
- Harlequin
W Danii też dołożyli do pieca, jeden z lepszych gigów całego, zeszłorocznego festiwalu. Było cos "niebezpiecznego" w tym ich graniu.Drone pisze: ↑14-09-2020, 19:41!!!
A tak poważnie: widziałem ich na żywo z TOMB MOLD i RITUAL NECROMANCY w Pogłosie i śmiem twierdzić, że wypadli najlepiej tego wieczoru, choć był to wieczór całościowo udany. OF FEATHER AND BONE zrobili na mnie spore wrażenie: w ich muzyce i w tym, jak została zagrana, była pierwotna, bestialska emocja i chorobliwa aura unosiła się w powietrzu. Dawno czegoś takiego nie doświadczyłem, że czuć było ze sceny, że dzieje się pod spodem coś bardzo niedobrego. Dlatego z chęcią sprawdzę nowy matex.
- Drone
Gdybym był stróżem prawa, natychmiast przerwałbym występ, wezwał karetkę i nakazał odwiezienie ich do zakładu zamkniętego.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Bardzo obiecujący dla całej płyty kawałek promujący. Przy tym kursie dolara nie pozostaje mi nic innego jak czekać na przesyłkę.
Apetyt zaostrzony.
Apetyt zaostrzony.
-
Bardzo dobry utwór , jest moc i jebnięcie no i całkiem dobre tempo .
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Uff zdążyłem złożyć pre-order na kolorki
-
Czy mógł by się ktoś fachowo wypowiedzieć o brzmieniu werbla w tym nowym kawałku? To istotne jeśli mam go posłuchać. Nie będę przecież tracił czasu jeśli brzmi popowo jak na nowym Inkantejszyn.
-
- w mackach Zła
Chujom z incantation nie chciało się nagrać płyty z odpowiednim brzmieniem 

- nagrobek
zapowiada się wysoko być może pierwsza liga. ale w notowaniach Billboardu raczej się nie znajdzie jak nowy Necrot. i dobrze. huje wykupili wszystkie kolory:/
- Harlequin
Bądź lewakiem, kup CZARNY winyl

- nagrobek
kupuje tylko w tęczowych kolorach i pokazuje pod szkołami by siać zgorszenie.
chyba zaraz pierwszego pełn.. pierwszą płytę sobie odświeżę.
chyba zaraz pierwszego pełn.. pierwszą płytę sobie odświeżę.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
póki co mata
ale całość już śmiga, zostawie sobie na jutro
ale całość już śmiga, zostawie sobie na jutro

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.