Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Ciężko pisze się o zespole, który od dawno powinien mieć tu temat, bo jest jednym z prekursorów bardziej brutalnej odmiany death metalu, mających wpływ na całą masę, zwłaszcza amerykańskich rzeźników. Mówiąc krótko każdy ich album jest wyjątkowy i świetny, ale okazją do założenia tematu o MORTAL DECAY jest reedycja ich kultowych demówek, którą przygotowała Comatose Music: " onclick="window.open(this.href);return false;
Każda z tych 3 demówek łeb urywa. Jest do bólu oldschoolowa, ale kiedy wychodziły były naprawdę brutalne. Teraz to zwykły death metal dla średnio brutalnych słuchaczy.
Tymczasem po małym odcinku z płyt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Zacny to band, jednak wielkiego zainteresowania tematem nie przewiduję, gdyż jest to wybitnie muzyczny zespół, bez piórek w dupie, mhrocznego imidżu i "artystycznych" teledysków, a obecnie to przecie jest wazniejsze niż to co kapela gra. Chyba najbardziej podoba mi się, ostatni pełniak. Przy okazji mam wrażenie, że ostatnimi czasy brutal death metal wypada nieco z łask i to nie tylko na forume.
No nie wiem, bo starzy amerykańscy wyjadacze jak SUFFOCATION, BROKEN HOPE, PYREXIA, DEEDS OF FLESH czy INTERNAL BLEEDING mają tu dobrą prasę, a przecież MORTAL DECAY są z tej samej ekipy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Bardzo mnie ucieszyła wieść o reedycji demówek, jeszcze jedynkę mogliby ponownie wydać, bo lata temu się zagapiłem i tej pozycji też mi brakuje. A zespół świetny. Trochę niedoceniany ale też nie rozpieszczają nas swoimi wydawnictwami. Nowa płyta też by się juz przydała.
Materiał na nową płytę jest podobno skomponowany, trzeba go tylko nagrać. Warto dodać, że zespół gra obecnie w "starym" składzie: Ipri - perkusja, Paoline - wokal, Hartman oraz Gordon - gitary i szuka basisty.