Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Pytanie o zespoły, które zeszły z wysokiego poziomu na muzyczne manowce, osiągnęły szczyty żenady lub zrobiły coś równie słabego.
Mój głos na THERION, bo zawiedli mnie najbardziej.
Mój głos na THERION, bo zawiedli mnie najbardziej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Samael. Zdecydowanie.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ciekawy zestaw kapel ale możliwości są spore, niech będzie ;)
chociaż akurat Sepa tu średnio pasuje ;)
głos na Therion, chyba gra z tych kapel największe gówno :P
chociaż akurat Sepa tu średnio pasuje ;)
głos na Therion, chyba gra z tych kapel największe gówno :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Przebicie dokonań Therion, Kata bez Romana, ale z Lulczykiem oraz wesołych chłopców ze Samael, nie jest możliwe.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
siekiera > armia
długa droga przebyta. od czucia siermiężnej szarej polskiej rzeczywistości do uniesienia rąk w gestach pochwalnych. od bólu po głupią radość. od pytań, do miejsca gdzie się już ich nie zadaje. jebać.
żeby sprawa była jasna> jebać. żuli jebać. albo do pieca na widłach. jak kto woli.
długa droga przebyta. od czucia siermiężnej szarej polskiej rzeczywistości do uniesienia rąk w gestach pochwalnych. od bólu po głupią radość. od pytań, do miejsca gdzie się już ich nie zadaje. jebać.
żeby sprawa była jasna> jebać. żuli jebać. albo do pieca na widłach. jak kto woli.
Ostatnio zmieniony 17-08-2019, 23:18 przez Wacław, łącznie zmieniany 4 razy.
- SODOMOUSE
Amorphis Therion Samael Tiamat.... Chociaż, zawsze przyznają, że to był rozwój ;}
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Z tego zestawu najbardziej chyba Samael. Z poziomu absolutu i megaultraklasyki - Worship Him to IMO top10 gatunku w ogóle - zapadli się prosto w czeluście elektro-anusa. Widziałem ich na żywo i to był absolutny koszmar. Gorszego upadku w dziejach metalu nie kojarzę.
Therion IMO sie nie liczy, bo wprawdzie zaczynali bardzo obiecująco jako kapela deathmetalowa, ale tak naprawdę to to ich syfoniczne wcielenie jest tym, które kształtuje ich tożsamośc jako zespołu. Tzn nie umiem myśleć o Therionie jako o zespole, który się zeszmacił. On w momencie tego zeszmacenia zaczął istnieć jako Therion. To co było wcześniej jest bardzo fajne, ale Beyond Sanctorum to takie pierwociny, zalążek, jajo z którego wykluł się bazyliszek zamiast pięknej, rasowej kury z rodowodem.
Therion IMO sie nie liczy, bo wprawdzie zaczynali bardzo obiecująco jako kapela deathmetalowa, ale tak naprawdę to to ich syfoniczne wcielenie jest tym, które kształtuje ich tożsamośc jako zespołu. Tzn nie umiem myśleć o Therionie jako o zespole, który się zeszmacił. On w momencie tego zeszmacenia zaczął istnieć jako Therion. To co było wcześniej jest bardzo fajne, ale Beyond Sanctorum to takie pierwociny, zalążek, jajo z którego wykluł się bazyliszek zamiast pięknej, rasowej kury z rodowodem.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Drone
Bym dopisał KREATOR. Może najbardziej się nie zeszmacili, ale ich przemiana mnie boli najbardziej.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Uff, dobrze że nie ma Kataklysm, bo wciąż ich lubię.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
ANATHEMA,właściwie wszystko do pieca,może poza crestfallen.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
Jak wszytko do pieca to wychodzi że się nie zeszmali tylko zawsze byli do dupy :)
-
po crestfallen droga do sracza.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
Po The Silent Enigma dopiero :p
No nie wiem. Widziałem ich kilka dni temu. Podobali mi się bardziej, niż ten mocno przereklamowany, fatalnie nagłośniony oraz nabzdyczony Emperor. Być może to starość.
-
kiedyś się jarałem ale dzisiaj wydaje mi się to takim płaczliwym pitoleniem.Cały ten atmosferyczny doom etc traci na wartości w chuj. Najlepiej jednak było jak nakurwiali te pierwsze ep czy debiuty i była pożoga.Wyjątkiem mogą być np Skeleton skeletron czy Tuonela,jeszcze pare bym znalazł ale reszta - piec:)Bloodcult pisze:Po The Silent Enigma dopiero :p
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
Turbonegro.
od hobbitmaderfaker po pseudo-kakałowe und pedalskie-neonowe okładki* . od spasionego/przetłuszczonego und niedomytego Hanka po sejlormena z castingu. od blekmetalu mentalnego po hujowy und generyczny 'r'n'r. jebać. a po wy-jebaniu na widły i do pieca. opcjonalnie do wapna. palonego. albo gaszonego. nie wiem jakiego.
od hobbitmaderfaker po pseudo-kakałowe und pedalskie-neonowe okładki* . od spasionego/przetłuszczonego und niedomytego Hanka po sejlormena z castingu. od blekmetalu mentalnego po hujowy und generyczny 'r'n'r. jebać. a po wy-jebaniu na widły i do pieca. opcjonalnie do wapna. palonego. albo gaszonego. nie wiem jakiego.
- Medard
Do Judgement włącznie bardzo dobry zespół. Potem widły i piec.[V] pisze:ANATHEMA,właściwie wszystko do pieca,może poza crestfallen.
xxxxxxxxc
Z polskich to Acid Drinkers, który z Litzą był całkiem miły dla ucha aż do Infernal conection. Potem coraz gorzej, nie znam wszystkiego, ale to co słyszałem odrzuca.
Riverside do ADHD całkiem dobre płaczki byli, teraz widły i piec.
Paradise lost po Draconian times. Najbardziej mnie boli, że szmatex grali wiele lat, ostatnie trzy płyty wrócili na dobre tory, chociaż to już nie to samo, co dawniej.
Megadeth po Countdown to destruction,
chociaż ostatnia płyta powrót do starszych brzmień, ale niesmak pozostał.
Metallica po Czarnym albumie, moja opinia, bo wiadomo oceny są różne.
Max Cavalera to osobny rozdział zeszmacenia, nie tylko płyty po odejściu z Sepultury, ale również
nędza na scenie.
Tiamat po Deeper kind of slumber to pseudogotycka nędza i zapijaczona ściera.
Chris cornel po rozwiązaniu soundgarden szmatex we wszystkim, co robił.
Ostatnio zmieniony 18-08-2019, 00:05 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- maciek z klanu
Bloodcult pisze:Samael. Zdecydowanie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- SODOMOUSE
Końcówka twórczości Nuclear Death, to też nie było smaczne... To samo XYSMA, Disgrace.
NYCHTS
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Zdecydowanie Therion. Debiut uwielbiam, reszta to gnój.