Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Temat pewnie przy jakiejś okazji poleciał, więc zakładam nowy.
Nie wiedziałem, że oni jeszcze/znowu istnieją a tutaj szykuje się nowy album.
New album to be released 23rd of October 2020 via Season of Mist!
We are proud to announce that we finally have a new album ready. It's been a long wait, but we are still just as hungry. It goes straight to the core of what we are; brutal and melodic, dark and euphoric. Prepare to join our maelstrom once again!
Tracklist:
1. The Depths of Chinnereth
2. Fältherren
3. Existence in a Dream
4. Infernal
5. A Glimpse of the Sky
6. Hinsides
7. The Night
8. Sleeping in the Embers
9. For Those Departed
10. Without Crown
11. Black Spirit
12. On the Elysian Fields
Riffy i produkcja na tym fragmencie zdecydowanie w stylu dwóch pierwszych albumów.
Ktory kierunek obrali? Debiut czy pozniejsze oblicze?
Każdy kawałek z tych 3 , w innym stylu Faltheren przypomina pierwsze płyty, Infernal to ten środek twórczości,
A Glimpse of the sky, to taki In Flames : )
Przy okazji wydania nowego albumu, wychodzą także na winylu pierwszy raz,
reedycje pierwszych płyt. W preorderze zostało już tylko kilkanaście sztuk. Wrzuciłem
se 4 tytuły do koszyka zakupu na bandcamp. Koszt wysyłki do Polski około 300pln.
Wpizdu odpuszczam. https://morkgryningofficial.bandcamp.com/merch
Płyta zlewa mi się chwilami w jeden utwór. Przy braku skupienia nie wiadomo czy słuchamy kolejnego kawałka czy ciągle tego samego. Inflejmsowe patenty trochę drażnią. Dramatu oczywiście nie ma. Kto lubił kiedyś polubi pewnie i dziś. Mnie się te ich melodyje podobają . Dobry powrót.
Dobry powrót, jest parę lepszych kawałków, parę słabych, tak na: 4.0 właśnie. Od pierwszych dźwięków słychać z kim mamy do czynienia, co po tylu latach ciszy uznaję za plus. Płyta dla fanów gatunku, nowych raczej nie zdobędą.
Eeeee no... BDB ta płyta. "Najbardziej robi mi chyba orientalny "Black Spirit". Początek i fragmenty trochę przypomina Melechesh. Ale generalnie w tym utworze tyle się dzieje... Zajebiste rify!
Panowie już w 2017 popierali kobiety walczące...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Slaba plyta. Gdzies mi sie na dodatek rozjezdza w srodku jakby jej brakowało spojnosci.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
To prawda, środek na pierwszy rzut uchem najsłabszy, fajny początek i interesujące zakończenie. Mam sentyment do jedynki i dwójki z kaset z Mystika , więc pewnie nie jestem zbyt obiektywny, ale jakby było gówno to napisałbym przecie: GÓWNO
To prawda, środek na pierwszy rzut uchem najsłabszy, fajny początek i interesujące zakończenie. Mam sentyment do jedynki i dwójki z kaset z Mystika , więc pewnie nie jestem zbyt obiektywny, ale jakby było gówno to napisałbym przecie: GÓWNO
Dokładnie. Choć z każdym odsłuchem ta płyta podoba mi się bardziej i bardziej. Dzisiaj poleciało ze 4 razy. Nośnik na pewno kupię. Fajna muza.