Wprawdzie zespół SPEGLAS powstał już jakiś czas temu, bo w 2015 roku, jednak dopiero niedawno zaznaczył swoją obecność w kronikach szwedzkiego metalu pełnoprawnym debiutem pt. Endarkenment, Being & Death, wcześniej wydając kilka mniejszych materiałów. Muzyka prezentowana przez kapelę meandruje w korycie deathmetalowym, a raczej w jednej z jego odnóg. Pewien trop może stanowić obecność w składzie jednego z członków SWEVEN, choć nie wiem, czy to dobry trop - pewnych podobieństw można upatrywać we wczesnej twórczości Tribulation, Chapel of Disease i innych przedstawicieli tej fali, prezentujących mniej brutalne podejście do metalu śmierci. Świeży wideoklip na zachętę.
SPEGLAS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
SPEGLAS
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Re: SPEGLAS
Dobre to jest. Kiedyś zniknęli mi z radaru, a tu proszę. Jest pełny debiut. Do siatki powiązań dorzuciłbym jeszcze Morbus Chron (tu nawet personalnie) i niemiecki Drowned.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SPEGLAS
Morbus Chron jak najbardziej, ale ze schyłkowego okresu twórczości.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz