NEVERMORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
NEVERMORE
Podobno tematów stricte muzycznych na forum mało, więc chciałbym dowiedzieć się, jakie są wasze opinie o Nevermore. To moja prywatna czołówka! Genialne kompozycje zahaczające tak o heavy, jak i thrash, a czasami death metal (niektóre riffy). Nad całością góruje niesamowity wokal Warrela Dane'a oraz gitara Jeffa Loomisa - dla mnie są bez pytań, kurewsko ambitne granie, zdecydowanie dla otwartych głow. Wszystkie albumy są genialne (nie wliczam tutaj płyt Sanctuary, z którego wyrósł Nevermore), ale szczególnymi względami darzę 'Dreaming Neon Black' za siłę i magię, oraz 'Ememies of Reality' za agresję.
- Egr
- zaczyna szaleć
- Doktur Potfur
- rozkręca się
Heh, Stary, nie wiem czy to prowokacja, czy też zwykłe pytanie
Na wszelki wypadek, w ramach akcji humanitarnej "Pomóżmy Starym" zamieszczam link do stronki, gdzie wszystkiego się dowiesz:
[url=http://www.nevermore.tv/]http://www.nevermore.tv/[/url]

[url=http://www.nevermore.tv/]http://www.nevermore.tv/[/url]
- gezolucifer
- rozkręca się
- Fag Slayer
- rozkręca się
- Fag Slayer
- rozkręca się
- panthyme
- w mackach Zła
Zespół, który poznałem przy okazji wydania ich drugiej płyty "The politics of ecstasy", gdzieś na headbangers' ball zobaczylem teledysk do Next In Line, nota bene jeden z moich ulubionych utworów na tej płycie.
Największym sentymenetem obdażyłem właśnie tą płytkę, pewnie ze względu na czas jaki mi towarzyszy. Resztę płyt mam i bardzo lubię...
O dziwo... posiadam wydane przez , hehe, MG, piraty zespołu Sanctuary i pamiętam swoje zdziwienie jak skojarzyłem, że to ten sam wokalista i nie tylko. Użycie wokalu charakterystycznego dla Sanctuary Warrel Dane używał troszkę jeszcze na pierwszej płycie, ale tę uslyszałem jako drugą...
W sumie najmniej mi się podoba...
Największym sentymenetem obdażyłem właśnie tą płytkę, pewnie ze względu na czas jaki mi towarzyszy. Resztę płyt mam i bardzo lubię...
O dziwo... posiadam wydane przez , hehe, MG, piraty zespołu Sanctuary i pamiętam swoje zdziwienie jak skojarzyłem, że to ten sam wokalista i nie tylko. Użycie wokalu charakterystycznego dla Sanctuary Warrel Dane używał troszkę jeszcze na pierwszej płycie, ale tę uslyszałem jako drugą...
W sumie najmniej mi się podoba...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
dla mnie genialny zespół, jeden z niewielu heavy metalowych, które cenię, mają coś w sobie niepokojącego...
jeśłi chcielibyście posłuchać Nevermore na deathowych obrotach - polecam zespoł Altered aeon...
jeśłi chcielibyście posłuchać Nevermore na deathowych obrotach - polecam zespoł Altered aeon...
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
O, jakie piękne opinie:) Z tym zespołem heavy metalowym to także nie za bardzo bym się zgodził, gdyż jak powiedziałem, dużo tutaj także thrashu (np. Seed Awakening z Enemies... czy Poison Godmachine z Dreaming...), czy też nawet deathu (kilka riffów w tytułowym Enemies of Reality, w ogóle na całej tej płycie). Ogólnie, to amerykańce wypracowują większą jazdę od niejednej death metalowej załogi! No i ten wokal... Czasami zastanawiam się, czy nie przebija Kinga D.
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
Czasami zastanawiam się, czy nie przebija Kinga D. [/quote] Wokal jest niesamowity, w niektorych partiach przypomina mi wokal z In the woods [/quote]Hmm, nie znam In the woods, więc się nie wypowiadam. Dla mnie Warrel ma głos kompletnie nie do podrobienia. Maxiu, zapoznaj się, bo to naprawdę magiczna kapela - a nóż/widelec Ci się spodoba?;)
[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
Czasami zastanawiam się, czy nie przebija Kinga D. [/quote] Wokal jest niesamowity, w niektorych partiach przypomina mi wokal z In the woods [/quote]Hmm, nie znam In the woods, więc się nie wypowiadam. Dla mnie Warrel ma głos kompletnie nie do podrobienia. Maxiu, zapoznaj się, bo to naprawdę magiczna kapela - a nóż/widelec Ci się spodoba?;)
-
- postuje jak opętany!
- Rafal_GD
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Zenek
- weteran forumowych bitew
-
- zaczyna szaleć
No , Bastard, bardzo dobry temat 
Nevermore osobiscie uwielbiam... ogolnie za niesmowity klimat... w kazda z ich płyt dugo sie wsłuchiwałem, kazda cenie, przedewszytkim za "innosc". Rewelacyjna muza, świetne wokale.. Warrel ma rozwalającą "emisje" głosu do tego niebanalne teksty... wszytko to skłąda sie na muze pt Nevermore... trudno tak w zasadzie okreslic gatunek...ale to chyba nie jest najważniejsze... dla mnie to "nieszablonowy" metal... Juz sie wybierałem kiedys na ich szol w mega-klubie a tu chuj przysłowiowe bąbki strzelił... Czekam na nastepce "Enemies..." który rowalił mnie doszczetnie...

Nevermore osobiscie uwielbiam... ogolnie za niesmowity klimat... w kazda z ich płyt dugo sie wsłuchiwałem, kazda cenie, przedewszytkim za "innosc". Rewelacyjna muza, świetne wokale.. Warrel ma rozwalającą "emisje" głosu do tego niebanalne teksty... wszytko to skłąda sie na muze pt Nevermore... trudno tak w zasadzie okreslic gatunek...ale to chyba nie jest najważniejsze... dla mnie to "nieszablonowy" metal... Juz sie wybierałem kiedys na ich szol w mega-klubie a tu chuj przysłowiowe bąbki strzelił... Czekam na nastepce "Enemies..." który rowalił mnie doszczetnie...
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez MacieX[/i]
Nevermore osobiscie uwielbiam... ogolnie za niesmowity klimat... w kazda z ich płyt dugo sie wsłuchiwałem, kazda cenie, przedewszytkim za "innosc". Rewelacyjna muza, świetne wokale.. Warrel ma rozwalającą "emisje" głosu do tego niebanalne teksty... wszytko to skłąda sie na muze pt Nevermore... trudno tak w zasadzie okreslic gatunek...ale to chyba nie jest najważniejsze... dla mnie to "nieszablonowy" metal... Juz sie wybierałem kiedys na ich szol w mega-klubie a tu chuj przysłowiowe bąbki strzelił... Czekam na nastepce "Enemies..." który rowalił mnie doszczetnie... [/quote]Dzięki:) Dla mnie, jak mówiłem, 'Dreaming...' jest najlpeszy - przeszło godzinka grania, która zlatuje niesamowicie szybko

Nevermore osobiscie uwielbiam... ogolnie za niesmowity klimat... w kazda z ich płyt dugo sie wsłuchiwałem, kazda cenie, przedewszytkim za "innosc". Rewelacyjna muza, świetne wokale.. Warrel ma rozwalającą "emisje" głosu do tego niebanalne teksty... wszytko to skłąda sie na muze pt Nevermore... trudno tak w zasadzie okreslic gatunek...ale to chyba nie jest najważniejsze... dla mnie to "nieszablonowy" metal... Juz sie wybierałem kiedys na ich szol w mega-klubie a tu chuj przysłowiowe bąbki strzelił... Czekam na nastepce "Enemies..." który rowalił mnie doszczetnie... [/quote]Dzięki:) Dla mnie, jak mówiłem, 'Dreaming...' jest najlpeszy - przeszło godzinka grania, która zlatuje niesamowicie szybko