EPHEL DUATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- booshee
- postuje jak opętany!
EPHEL DUATH
Co myślicie o tych kombinatorach? Bo według mnie jest to jeden z ciekawszych mocno kombinujących zespołów. Dodam, że nowa płyta już skończona i niedługo znów będą kopać.
-
- w mackach Zła
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote] Virulance? Mocno warto? Jakie to klimaty? [/quote]
Grupa nie istnieje juz od jakichs 2 lat. Z tego co pamietam pochodzili z Brazylii. Niestety, nie moglem dopasc ich calej dyskografii i mam tylko "A Conflict Scenario" na licencji Mad Lion ec.
Klimaty rozne - blues, jazz, grindcore, noise...
Zobacz jeszcze Count Nosferatu Kommando - black, industrial, death, grindcore, klasyka, hardcore... Po prostu niesamowity miks.
Grupa nie istnieje juz od jakichs 2 lat. Z tego co pamietam pochodzili z Brazylii. Niestety, nie moglem dopasc ich calej dyskografii i mam tylko "A Conflict Scenario" na licencji Mad Lion ec.
Klimaty rozne - blues, jazz, grindcore, noise...
Zobacz jeszcze Count Nosferatu Kommando - black, industrial, death, grindcore, klasyka, hardcore... Po prostu niesamowity miks.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- panthyme
- w mackach Zła
Ephel Duath stonerowo?:) hyhy.. no nieźle, następna płyta może będzie death metalowa z elementami muzyki barokowej...
A co do popaprańców dźwiękowych, to polecę Coprofago... nie wiem czy juz wyszła czy nie, ale ma być duża płyta.. ja czekam...
A co do popaprańców dźwiękowych, to polecę Coprofago... nie wiem czy juz wyszła czy nie, ale ma być duża płyta.. ja czekam...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
-
- w mackach Zła
- panthyme
- w mackach Zła
A no warto jeśłi lubisz pokręcone rzeczy....
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
- P.
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez panthyme[/i]
Ephel Duath stonerowo?:) hyhy.. no nieźle, następna płyta może będzie death metalowa z elementami muzyki barokowej... [/quote]
Tak zapowiadał lider zespołu tuż po nagraniu "The Painters's Palette". Może coś się w tej kwesti zmieniło, bo ja nie chce stoner rocka.
A "The Painters's Palette" to świetna rzecz, właśnie sobie słucham tej plyty.
Ephel Duath stonerowo?:) hyhy.. no nieźle, następna płyta może będzie death metalowa z elementami muzyki barokowej... [/quote]
Tak zapowiadał lider zespołu tuż po nagraniu "The Painters's Palette". Może coś się w tej kwesti zmieniło, bo ja nie chce stoner rocka.
A "The Painters's Palette" to świetna rzecz, właśnie sobie słucham tej plyty.
never again
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- P.
- postuje jak opętany!
"Pain Necessary to Know" - bardzo udany album. Zmiany w składzie spowodowały m.in. brak czystych wokali (odszedł Davide Tolomei), ale zespół poszedł jeszcze dalej w stronę nietypowych brzmień i dźwięków. Tu nie ma juz wogóle metalu, czy nawet metalowych brzmień - są za to dalsze wycieczki w stronę jazzu, dobry agresywny wokal, szumy czy sprzężenia gitar. Dużo możnaby wymieniać.
Z pewnoscią plyta spodoba sie nielicznym, szkoda... a może i dobrze?!
A, i jeszcze jedno: na szczęście nie ma tutaj żadnych elementów stoner rocka, jakie zapowiadał lider zespolu tuż po wydaniu "The Painter's Palette". Czyli wszystko dobrze się skończyło:)
Z pewnoscią plyta spodoba sie nielicznym, szkoda... a może i dobrze?!
A, i jeszcze jedno: na szczęście nie ma tutaj żadnych elementów stoner rocka, jakie zapowiadał lider zespolu tuż po wydaniu "The Painter's Palette". Czyli wszystko dobrze się skończyło:)
never again
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Czasem odechciewa mi się czytać jakiś postów... Jak nie ma metalu? To co się tam znajduje?
Na nowym Ephel nie ma rzeczywiście nawiązań do stonera. Więcej jest za to jazzowych naleciałości i odwołań np. do Neurosis. Piękny tygiel muzyczny, którego sednem jest świetna atmosfera.
Co do Coprofago, to osobiście, jak dla mnie, to fajna kopia Meszuga i nic więcej.
Na nowym Ephel nie ma rzeczywiście nawiązań do stonera. Więcej jest za to jazzowych naleciałości i odwołań np. do Neurosis. Piękny tygiel muzyczny, którego sednem jest świetna atmosfera.
Co do Coprofago, to osobiście, jak dla mnie, to fajna kopia Meszuga i nic więcej.
- P.
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Pi[/i]
Czasem odechciewa mi się czytać jakiś postów[/quote]
Lepiej było nie czytać. Proponuję zejść na ziemię, wielka gwiazdo MegaSina.
Żenujące.
Jak nie ma metalu? To co się tam znajduje?[/quote]
No tak, Ty wiesz przecież lepiej - tam jest mnóstwo metalu.
Czasem odechciewa mi się czytać jakiś postów[/quote]
Lepiej było nie czytać. Proponuję zejść na ziemię, wielka gwiazdo MegaSina.
Żenujące.
Jak nie ma metalu? To co się tam znajduje?[/quote]
No tak, Ty wiesz przecież lepiej - tam jest mnóstwo metalu.
never again
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
No chłopie, masz jakieś kompleksy w stosunku do magazynów metalowych? Jak możesz napisać, że Ephel Duath nie jest w ogóle metalowy? Przecież to nieprawda i Ty to wiesz i ja to wiem i będzie wiedział o tym każdy kto poświęci nie więcej niż 10 minut na ten album. Czy gwiazdorstwem jest napisanie słowa oczywistej prawdy na temat jakiegoś albumu, to już pozostawiam ocenie forumowiczom.
- P.
- postuje jak opętany!
No chłopie, masz jakieś kompleksy w stosunku do magazynów metalowych? Jak możesz napisać, że Ephel Duath nie jest w ogóle metalowy? Przecież to nieprawda i Ty to wiesz i ja to wiem i będzie wiedział o tym każdy kto poświęci nie więcej niż 10 minut na ten album. Czy gwiazdorstwem jest napisanie słowa oczywistej prawdy na temat jakiegoś albumu, to już pozostawiam ocenie forumowiczom.[/quote]
Co do MegaSina i Twojej osoby - piszesz naprawdę dobre recenzje i dzięki m.in. Tobie to pismo jest najlepsze w kraju. I dobrze wiesz, że nie to jest problemem. Chodziło mi głównie o to, że pierwsze zdanie Twojej poprzedniej wypowiedzi było irytujące. Tyle ode mnie na koniec.
No chłopie, masz jakieś kompleksy w stosunku do magazynów metalowych? Jak możesz napisać, że Ephel Duath nie jest w ogóle metalowy? Przecież to nieprawda i Ty to wiesz i ja to wiem i będzie wiedział o tym każdy kto poświęci nie więcej niż 10 minut na ten album. Czy gwiazdorstwem jest napisanie słowa oczywistej prawdy na temat jakiegoś albumu, to już pozostawiam ocenie forumowiczom.[/quote]
Co do MegaSina i Twojej osoby - piszesz naprawdę dobre recenzje i dzięki m.in. Tobie to pismo jest najlepsze w kraju. I dobrze wiesz, że nie to jest problemem. Chodziło mi głównie o to, że pierwsze zdanie Twojej poprzedniej wypowiedzi było irytujące. Tyle ode mnie na koniec.
never again