SCEPTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
SCEPTER
Zna ktoś? Lubi ktoś? Nikt nie lubi? Twoja stara?
Amerykanie czerpią garściami z lat 80-tych i mimo że działają na scenie ładnych parę lat, to dorobili się jak narazie dwóch longpleji. Pierwszy "I'm Going To Hell" to dla mnie pieprzony klasyk thrash metalu, ta płyta od początku do końca jest po prostu ŚWIETNA !! Ostatnie do tej pory dzieło "Fucking Metal Motherfuckers" (według mnie) nie dostaje nawet do pięt "I'm Going...", chociaż nadal trzyma (wysoki) poziom. Oprócz tego Amerykańce wydali Ep'kę "Metal Supremacy" (nie słyszałem) i coś tam jeszcze...
Czekam na wasze opinie, a póki co idę słuchać "I'm Going To Hell"
WE ARE OBSESSED BY METAL !
Amerykanie czerpią garściami z lat 80-tych i mimo że działają na scenie ładnych parę lat, to dorobili się jak narazie dwóch longpleji. Pierwszy "I'm Going To Hell" to dla mnie pieprzony klasyk thrash metalu, ta płyta od początku do końca jest po prostu ŚWIETNA !! Ostatnie do tej pory dzieło "Fucking Metal Motherfuckers" (według mnie) nie dostaje nawet do pięt "I'm Going...", chociaż nadal trzyma (wysoki) poziom. Oprócz tego Amerykańce wydali Ep'kę "Metal Supremacy" (nie słyszałem) i coś tam jeszcze...
Czekam na wasze opinie, a póki co idę słuchać "I'm Going To Hell"
WE ARE OBSESSED BY METAL !
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Kapitalna kapela z niesamowitym, mocno zbasowanym soundem. 100% Metalu w Metalu. Znam tylko duże płyty i obie oceniam jednakowo wysoko. W ostatniego Sylwestra przez całą noc leciał u mnie tylko jeden album - "Fucking Metal Motherfuckers". Niewiele jest równie dobrej muzyki imprezowej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
- Mental
[quote][i]Wysłane przez Maniek z bagien[/i]
[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
coś podobnego do Usurper, tak ? [/quote]
To są bliźniacze kapele (w końcu kumple), tylko tematyka tekstów nieco inna. SCEPTER ma bardziej życiowe. [/quote]
Obydwie kapele pochodzą z Chicago. A czy są kumplami to nie wiem, bo w ostatnim mega-sinie pisalo,ze kiedys w wywiadach nie obylo sie bez wzajemnego najezdzania na siebie.Na dodatek wedlug mnie Usurper gra troche inaczej. Ale nie ulega wątpliwosci,ze warto sie zainteresowac Scepter.
[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
coś podobnego do Usurper, tak ? [/quote]
To są bliźniacze kapele (w końcu kumple), tylko tematyka tekstów nieco inna. SCEPTER ma bardziej życiowe. [/quote]
Obydwie kapele pochodzą z Chicago. A czy są kumplami to nie wiem, bo w ostatnim mega-sinie pisalo,ze kiedys w wywiadach nie obylo sie bez wzajemnego najezdzania na siebie.Na dodatek wedlug mnie Usurper gra troche inaczej. Ale nie ulega wątpliwosci,ze warto sie zainteresowac Scepter.
-
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
Kolesie grali kiedyś w tej samej kapeli - stąd wyciągnąłem wniosek, że są/byli kumplami. Mega-Sina nie czytalem.Wysłane przez Mental
Obydwie kapele pochodzą z Chicago. A czy są kumplami to nie wiem, bo w ostatnim mega-sinie pisalo,ze kiedys w wywiadach nie obylo sie bez wzajemnego najezdzania na siebie.
SCEPTER to czysta zżyna (ale z wielkim wyczuciem) z CELTIC FROST. I chwała im za to! Natomiast USURPER gra jednak bardziej zróżnicowaną muzykę. Ale gdyby porównać na przykład "Time To Bleed" tych pierwszych z "Prowling Death" tych drugich to będzie zdecydowanie więcej podobieństw niż różnic.Wysłane przez Mental
Na dodatek wedlug mnie Usurper gra troche inaczej.
Zresztą nie ma co dywagować - obie kapele są pierwsza klasa i to jest najważniejsze.
[align=center]Night falls and I hit the streets
A fire in my mind
I'm on ten and I get my kicks from
What ever I can find
I see you
You see me
I see the hate in your eyes
Cause I know
That I'm everything
That you despise
Fuck you!
You wanna go?!?
I'm ready to fight
I'm who I am
And I'm in your face
I got nothing to hide
I down a shot and a bottle of beer
And then I go for more
I get paid and I spend my money
on affection from a whore
I raise a glass
I toast death
Cause I'm taking the fall
Gonna get everything I need
All it cost me was my soul
Too much is never enough
I take it to the limit
Cause you know I gotta have it all
All done I take my cue
And then I clear the floor
Won't find me when you came around
Cause I'm already out the door[/align]
PS. Max skąd informacja, że USURPER był kapelą nielubianą w swym rodzinnym mieście?
- Mental
-
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Uuuu dopiero zauważyłem, że na Metal Archives napisali "The band split up on 2/20/2006", szkoda... [/quote]
Widać, że "z dwojga złego" panom z USURPER powiodło się zdecydowanie lepiej.
Nie znam przyczyn rozpadu, ale jeśli należała do nich słaba sprzedaż nagrań, to pozostaje poraz kolejny podziękować dzisiejszym "fanom" Metalu. Taka kapela jak SCEPTER powinna sprzedawać kilkudziesięciotysięczny nakład bez większego problemu.
Uuuu dopiero zauważyłem, że na Metal Archives napisali "The band split up on 2/20/2006", szkoda... [/quote]
Widać, że "z dwojga złego" panom z USURPER powiodło się zdecydowanie lepiej.
Nie znam przyczyn rozpadu, ale jeśli należała do nich słaba sprzedaż nagrań, to pozostaje poraz kolejny podziękować dzisiejszym "fanom" Metalu. Taka kapela jak SCEPTER powinna sprzedawać kilkudziesięciotysięczny nakład bez większego problemu.
- Mental
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
(...)Nie znam przyczyn rozpadu, ale jeśli należała do nich słaba sprzedaż nagrań, to pozostaje poraz kolejny podziękować dzisiejszym "fanom" Metalu. Taka kapela jak SCEPTER powinna sprzedawać kilkudziesięciotysięczny nakład bez większego problemu. [/quote]
Nie wiem co dzieje się z ich dotychczasowym wydawcą (Merciless Rec.), strona milczy, nie dziala online-shop - może kaput? Nie znaleźli nowego wydawcy ani nabywców, bo aktualnie na topie jest jakieś pseudometalowe gówno, więc złożyli broń i postanowili zainwestowac w piwo...
(...)Nie znam przyczyn rozpadu, ale jeśli należała do nich słaba sprzedaż nagrań, to pozostaje poraz kolejny podziękować dzisiejszym "fanom" Metalu. Taka kapela jak SCEPTER powinna sprzedawać kilkudziesięciotysięczny nakład bez większego problemu. [/quote]
Nie wiem co dzieje się z ich dotychczasowym wydawcą (Merciless Rec.), strona milczy, nie dziala online-shop - może kaput? Nie znaleźli nowego wydawcy ani nabywców, bo aktualnie na topie jest jakieś pseudometalowe gówno, więc złożyli broń i postanowili zainwestowac w piwo...
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii