PSYCHOFAGIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
PSYCHOFAGIST
Młody zespół z Novary, który powstał w 2001 roku i ma na swoim koncie demówkę, split oraz debiutancki album. Ten ostatni został wydany w 2004 roku przez małą firmę Subordinate Productions, co, w połączeniu z charakterem muzyki tych pojebanych Włochów, wyraźnie świadczy, że nie zależy im na poklasku szerokiej publiczności. Około 27 minut dźwięków, które znalazły się na tym krążku, dla jednych będzie tylko niekontrolowanym chaosem i kakofonią, ale inni powinni zakochać się w tej szalonej oraz nowoczesnej muzie ekstremalnej! Łączy ona bowiem wpływy death metalu, grindcore'a, znienawidzonego tutaj gatunku na "m" oraz jazzu, a całość jest podana w bardzo brutalnej i nieco zmechanizowanej formie. Dochodzą do tego mocno wkurwione wokalizy (żadnego hc, nie obawiajcie się) i brzmienie z tych bardziej podziemnych, a w efekcie powstała prawdziwa maszynka do mielenia mózgu. Zastanawiam się tylko, czy słucham tego, bo naprawdę mi się podoba, czy dlatego, że przez niemal pół godziny mogę powtarzać sobie w duchu: "O kurwa, ale chore !!!". Rzadko kiedy nachodzą mnie takie myśli, ale chłopaki przekraczają po prostu pewne granice. Tak czy siak, warto sprawdzić!
[align=center][size=50]Psychofagist (2004)[/size]
[img]http://www.psychofagist.com/images/cove ... -media.jpg[/img]
http://www.psychofagist.com/mp3/la_ball ... lsione.mp3
http://www.subordinate.it/music/mp3/Psy ... ion%5D.mp3
Strona oficjalna, ale jeszcze niezbyt działa - http://www.psychofagist.com[/align]
[align=center][size=50]Psychofagist (2004)[/size]
[img]http://www.psychofagist.com/images/cove ... -media.jpg[/img]
http://www.psychofagist.com/mp3/la_ball ... lsione.mp3
http://www.subordinate.it/music/mp3/Psy ... ion%5D.mp3
Strona oficjalna, ale jeszcze niezbyt działa - http://www.psychofagist.com[/align]
- panthyme
- w mackach Zła
Nie wiem jak ta płyta, bo jej nie słyszałem. Mam za to 3 utworowe promo z 2002 roku. Jest chyba bardziej death metalowe, ale są momenty połamane i odbiegające od stanardów "death metalu" wlaśnie, ale drastycznie. Czasem jakieś jazzowe solówki, a calość jeszcze nie przekombinowana jak te utwory powyżej. Co nie znaczy ,że mi się nie podobają...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
Ten ostatni został wydany w 2004 roku przez małą firmę Subordinate Productions, co (...) wyraźnie świadczy, że nie zależy im na poklasku szerokiej publiczności. [/quote]
A mieli propozycje z większych wytwórni?
Ten ostatni został wydany w 2004 roku przez małą firmę Subordinate Productions, co (...) wyraźnie świadczy, że nie zależy im na poklasku szerokiej publiczności. [/quote]
A mieli propozycje z większych wytwórni?
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Nieszablonowe to, to jest na pewno. Niestety, taki natłok emocji w piosence raptem dwu minutowej to dla mnie zdecydowanie za dużo. Baaardzo kojarzy mi się to z brazylijskim Virulence, bo u nich charakterystyczne były te jazzowe przygrywki 
[quote] czy dlatego, że przez niemal pół godziny mogę powtarzać sobie w duchu : "O kurwa, ale chore !!!" [/quote]
Ja bym bardziej powiedział, że ta muzyka jest pojebana i bezcelowa

[quote] czy dlatego, że przez niemal pół godziny mogę powtarzać sobie w duchu : "O kurwa, ale chore !!!" [/quote]
Ja bym bardziej powiedział, że ta muzyka jest pojebana i bezcelowa

THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
-
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez panthyme[/i]
Nie wiem jak ta płyta, bo jej nie słyszałem. Mam za to 3 utworowe promo z 2002 roku. Jest chyba bardziej death metalowe, ale są momenty połamane i odbiegające od stanardów "death metalu" wlaśnie, ale drastycznie. Czasem jakieś jazzowe solówki, a calość jeszcze nie przekombinowana jak te utwory powyżej. Co nie znaczy ,że mi się nie podobają... [/quote]
Damianie, gdzieś Ty był, jak Cię nie było ?!
No właśnie, ja tych starszych rzeczy nie słyszałem, ale u Karola z SMG jest split z Hybrid Viscery do nabycia, więc niedługo się przekonam jak to chłopaczki zaczynali... Mam nadzieję, że się nie zawiodę !
[quote][i]Wysłane przez BadBlood[/i]
A mieli propozycje z większych wytwórni? [/quote]
Hehehe, szkoda, że Ty nie możesz słuchać tych mp3, bo wtedy zamiast zadawać wścibskie pytania zająłbyś się wreszcie komentowaniem samej muzyki
A swoją drogą to nie wiem, czy mieli propozycje z innych wytwórni, chociaż sądząc po bezkompromisowym charakterze ich muzy, to wątpię, żeby jakieś bardziej "komercyjne" firmy zgłosiły się do Psychofagist
Jednak Subordinate to całkiem niezła stajnia, bo wydają właśnie reedycję "Conforming Abnormality" wiadomego zespołu.
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Nieszablonowe to, to jest na pewno. Niestety, taki natłok emocji w piosence raptem dwu minutowej to dla mnie zdecydowanie za dużo. Baaardzo kojarzy mi się to z brazylijskim Virulence, bo u nich charakterystyczne były te jazzowe przygrywki
[/quote]
Amerykańskie Virulence (bo zapewne o te Ci chodzi) ma o wiele więcej jazzowych wstawek niż Psychofagist. U tych ostatnich przejawia się to raczej w pojedyńczych patentach i samym podejściu do tworzonych dźwięków.
[quote]Ja bym bardziej powiedział, że ta muzyka jest pojebana i bezcelowa
[/quote]
Pojebana tak, ale na pewno nie bezcelowa, bo jeśli spełnia wizje jakie drzemią w głowach jej twórców, to chyba już jakiś cel jest osiągnięty, nie ?
No, kto jeszcze stawi czoła tym mordercom ?!
Nie wiem jak ta płyta, bo jej nie słyszałem. Mam za to 3 utworowe promo z 2002 roku. Jest chyba bardziej death metalowe, ale są momenty połamane i odbiegające od stanardów "death metalu" wlaśnie, ale drastycznie. Czasem jakieś jazzowe solówki, a calość jeszcze nie przekombinowana jak te utwory powyżej. Co nie znaczy ,że mi się nie podobają... [/quote]
Damianie, gdzieś Ty był, jak Cię nie było ?!

No właśnie, ja tych starszych rzeczy nie słyszałem, ale u Karola z SMG jest split z Hybrid Viscery do nabycia, więc niedługo się przekonam jak to chłopaczki zaczynali... Mam nadzieję, że się nie zawiodę !
[quote][i]Wysłane przez BadBlood[/i]
A mieli propozycje z większych wytwórni? [/quote]
Hehehe, szkoda, że Ty nie możesz słuchać tych mp3, bo wtedy zamiast zadawać wścibskie pytania zająłbyś się wreszcie komentowaniem samej muzyki

A swoją drogą to nie wiem, czy mieli propozycje z innych wytwórni, chociaż sądząc po bezkompromisowym charakterze ich muzy, to wątpię, żeby jakieś bardziej "komercyjne" firmy zgłosiły się do Psychofagist

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]

Amerykańskie Virulence (bo zapewne o te Ci chodzi) ma o wiele więcej jazzowych wstawek niż Psychofagist. U tych ostatnich przejawia się to raczej w pojedyńczych patentach i samym podejściu do tworzonych dźwięków.
[quote]Ja bym bardziej powiedział, że ta muzyka jest pojebana i bezcelowa

Pojebana tak, ale na pewno nie bezcelowa, bo jeśli spełnia wizje jakie drzemią w głowach jej twórców, to chyba już jakiś cel jest osiągnięty, nie ?

- Trojan
- postuje jak opętany!
[/quote]
Stawiłem i się nie dałem, mimo że pojebane to to jest zdrowo. W takim jednym dwu miutowym utworze wjebują tego tyle, że skóra na dupie cierpnie, ale jednak po którymśtam przesłuchaniu zaczyna się znajdować minimalny sens. Jak dla mnie mogli by bardziej rozwijać te jazzowe smaczki, wtedy zrobiłoby się to bardziej przystępne. Jednak zespół wg mnie na plus.

Stawiłem i się nie dałem, mimo że pojebane to to jest zdrowo. W takim jednym dwu miutowym utworze wjebują tego tyle, że skóra na dupie cierpnie, ale jednak po którymśtam przesłuchaniu zaczyna się znajdować minimalny sens. Jak dla mnie mogli by bardziej rozwijać te jazzowe smaczki, wtedy zrobiłoby się to bardziej przystępne. Jednak zespół wg mnie na plus.
Down the bottle's nest
- Einherjer
- zaczyna szaleć
O ile Behold The Arctopus mi sie podoba, o tyle to nie. Glownie przez wokale. Jakby ich nie bylo, to bylo chyba dobrze, ale to nie powiedziane.
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- rozkręca się
Dołączam sie do opini powyżej, że jest to chore. Niby słoneczna Italia, cipki na plaży, AC Milan, Juventus, ładne widoki, słoneczko przez cały rok, miliony turystów, normalnie sielanka a tu taki wykurw niepohamowanej agresji. Skąd się im to wzięło?
A co do kwałków to jakoś pierwszy utwór mi nie podchodzi (jakiś taki suchy jest, nie czuć w nim tych emocji), za to drugi jak najbardziej. Ale przez to " brzmienie z tych bardziej podziemnych" moim zdaniem wiele zespół traci.
Max gdzie Ty znajdujesz te wszystkie kapele?? I kiedy zapodasz jakiś nowojorski hardcore??
A co do kwałków to jakoś pierwszy utwór mi nie podchodzi (jakiś taki suchy jest, nie czuć w nim tych emocji), za to drugi jak najbardziej. Ale przez to " brzmienie z tych bardziej podziemnych" moim zdaniem wiele zespół traci.
Max gdzie Ty znajdujesz te wszystkie kapele?? I kiedy zapodasz jakiś nowojorski hardcore??
-
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Brutalize666[/i]
[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
Wolę Zubrowską
[/quote]
ee nie podoba mi sie ani brzmienie ani sam kawałek. takie granie bez składu i ładu.a zubrowska to dla mnie jeszcze wieksza słabizna:) [/quote]
Że zacytuję Vermiego z innego forum - no to po chuj się tu wpisujesz ?!
Ale już posądzenie ich o granie bez składu i ładu, to jakaś farsa. Możesz podać powody, które skłoniły Cię do wydania takiej opinii ?
Zubrowska jest wypasiona i basta ! To nie podlega żadnej dyskusji
[quote][i]Wysłane przez dybek[/i]
Dołączam sie do opini powyżej, że jest to chore. Niby słoneczna Italia, cipki na plaży, AC Milan, Juventus, ładne widoki, słoneczko przez cały rok, miliony turystów, normalnie sielanka a tu taki wykurw niepohamowanej agresji. Skąd się im to wzięło?[/quote]
Też się właśnie zastanawiam
[quote]A co do kwałków to jakoś pierwszy utwór mi nie podchodzi (jakiś taki suchy jest, nie czuć w nim tych emocji), za to drugi jak najbardziej. Ale przez to " brzmienie z tych bardziej podziemnych" moim zdaniem wiele zespół traci.[/quote]
Brzmienie i wokale (tutaj nawiązanie do wypowiedzi Einherjer'a) dodają tej muzyce agresji i pojebanego wrażenia. Nie zmieniłbym na tej płycie ani jednej rzeczy ! Słuchanie tego po prostu boli !
[quote]Max gdzie Ty znajdujesz te wszystkie kapele?? I kiedy zapodasz jakiś nowojorski hardcore?? [/quote]
Trzy fora internetowe, strony Relapse, Willowtip i jeszcze paru mniejszych lub większych wytwórni oraz kilkanaście muzycznych webzinów i parę sprawdzonych sklepów z płytami przeglądanych niemal codziennie daje pewne wyniki...
[quote][i]Wysłane przez Bastard[/i]
Wolę Zubrowską

ee nie podoba mi sie ani brzmienie ani sam kawałek. takie granie bez składu i ładu.a zubrowska to dla mnie jeszcze wieksza słabizna:) [/quote]

Ale już posądzenie ich o granie bez składu i ładu, to jakaś farsa. Możesz podać powody, które skłoniły Cię do wydania takiej opinii ?

[quote][i]Wysłane przez dybek[/i]
Dołączam sie do opini powyżej, że jest to chore. Niby słoneczna Italia, cipki na plaży, AC Milan, Juventus, ładne widoki, słoneczko przez cały rok, miliony turystów, normalnie sielanka a tu taki wykurw niepohamowanej agresji. Skąd się im to wzięło?[/quote]
Też się właśnie zastanawiam

[quote]A co do kwałków to jakoś pierwszy utwór mi nie podchodzi (jakiś taki suchy jest, nie czuć w nim tych emocji), za to drugi jak najbardziej. Ale przez to " brzmienie z tych bardziej podziemnych" moim zdaniem wiele zespół traci.[/quote]
Brzmienie i wokale (tutaj nawiązanie do wypowiedzi Einherjer'a) dodają tej muzyce agresji i pojebanego wrażenia. Nie zmieniłbym na tej płycie ani jednej rzeczy ! Słuchanie tego po prostu boli !
[quote]Max gdzie Ty znajdujesz te wszystkie kapele?? I kiedy zapodasz jakiś nowojorski hardcore?? [/quote]
Trzy fora internetowe, strony Relapse, Willowtip i jeszcze paru mniejszych lub większych wytwórni oraz kilkanaście muzycznych webzinów i parę sprawdzonych sklepów z płytami przeglądanych niemal codziennie daje pewne wyniki...
-
- zaczyna szaleć
Wolę Zubrowską
[/quote]
[[/quote]
a na chuj nie? moge pisac co mi sie podoba heh. poprostu nie łykam tej herbatki.dla mnie to w ogóle nie ma mocy. nie lubie takich wokali, brzmienie gitar-zero mięsai ciężaru. to samo zubrowska.
Wolę Zubrowską

[[/quote]
a na chuj nie? moge pisac co mi sie podoba heh. poprostu nie łykam tej herbatki.dla mnie to w ogóle nie ma mocy. nie lubie takich wokali, brzmienie gitar-zero mięsai ciężaru. to samo zubrowska.
-
- w mackach Zła
-
- w mackach Zła
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
- P.
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła