Luciferion
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Deamonication" bylo w swoim czasie jakos innowacyjne, przy tym wciąż przyjemne i siedziało mocno w death metalu. "The Apostate" przypomina cybernetyczny Dimmu borgir - niby jest speed, agresja, ale brzmi to jak kosmiczna winda z Las Vegas na Słońce. Coś jest w tej płycie - nawet kurwa dla tych solówek można włączyć. Bębny brzmią jednak fatalnie a zmiekczaja to wszystko jeszcze bezustanne klawisze.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- zaczyna szaleć
Ja do tej pory lubie "Demonication" bardzo fajny "kawałek" death metalu. "The Apostste" przy pierwszym podejściu wywołała we mnie nieco dziwne reakcje bo nie spodziewałem sie takiego "kosmosu" po Luciferion, ostatecznie jednak lubie te płyte, choc mam nadzieje ze kiedys w przyszłości nagrają cos bardziej "klasycznego"... Poza tym Luciferion to kapelka ktora robi calkiem dobre covery 

- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
-
- rozkręca się
Dla mnie Luciferion to jeden z NAJLEPSZYCH aktów death metalowych na świecie! Bardzo przemyślane, ciekawe utwory, w których nie zmieniłbym ani jednej nutki! Brzmienie jest dla mnie wykładnią doskonale wyliczonego, sterylnie, czytelnie nagranego, a jednak ciężkiego i bardzo szybkiego death metalu! Same superlatywy, nie mam do czego się przyczepić, klimat po prostu powala!!! "Demo(n) 1994" i "Demonication (The Manifest)" to jeszcze stary death metal z duzymi naleciałościami Deicide i Morbid Angel, zaś "The Apostate" to już krok naprzód w kierunku technicznego, wirtuozerskiego, kosmicznego death metalu z naleciałościami takich bandów jak Pestilence, czy Atheist. Klawisze robią piorubujące wrażenie! W moich oczach to Mistrzowie!!! Poza tym coverami Metallica, Slayer, Kat, Sodom, Mercufyl Fate, Sodom i Celtic Frost pokazali, że są genialni również w cudzych kompozycjach, które nie raz przebili swoim wykonaniem!
- panthyme
- w mackach Zła
Wojteczek ma dryg do muzyki:) , Lost Horizon też niczego sobie jest pomimo, że to heavy:)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- wlood
- postuje jak opętany!
- Chlastator
- zaczyna szaleć
Fantastyczny zespół! Pierwszy album to świetna rzecz, choć jeszcze za bardzo słychać wpływy, największych z Ameryki. 'the Apostate' to już inna płyta i cholernie wciągająca, Praktycznie wszystko mi się na niej podoba, super aranżacje, solówki, introsy i klawisze dające fajny kosmiczny klimat. Dla mnie rewela
- Aron
- postuje jak opętany!
- lordfekal
- zaczyna szaleć
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Wieczor
- zaczyna szaleć
Luciferion to swietna kapela. "Demonication..." jest jedna z moich ulubionych plyt death metalowych, a brzmienie jakie Wojtek osiągnął na tym krążku po prostu niszczy i dodaje agresji. Gitary pracują jak swidry górnicze, wokal superi brzmienie perkusji tez idealnie mi pasujące. Ta płyta to kawał swietnej roboty i w moich notowaniach jest w pierwszej 10-tce. "Apostate" takzę jest swietnym matriałem ale bardziej odpowiadał mi duch "jedynki". Pamiętam jak "Demonication" usłyszałęm pierwszy raz u Ryłkołaka w RMF-ie to myślałem że padne z krzesełka.....pozniej szukałem tego i najpierw udało mi się zdobyc na kasecie, jednak pełnią radości było jak zdobyłem ten materiał na CD.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
aaa... rylkolak! mam gdzies jego pstrodukcje upstrzona wielce wylewnym tytulem 'horror show' i tam jest jeszcze jakis kawalek. no to juz znam dwa numery. czy to znaczy ze moge wachac fenrizowi stopy?
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Wieczor
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
aaa... rylkolak! mam gdzies jego pstrodukcje upstrzona wielce wylewnym tytulem 'horror show' i tam jest jeszcze jakis kawalek. no to juz znam dwa numery. czy to znaczy ze moge wachac fenrizowi stopy? [/quote]
Ze niby kurwa co ? A to jest temat o Luciferion wiec po chuj sie wyplakujesz na Ryłkołaka ?
aaa... rylkolak! mam gdzies jego pstrodukcje upstrzona wielce wylewnym tytulem 'horror show' i tam jest jeszcze jakis kawalek. no to juz znam dwa numery. czy to znaczy ze moge wachac fenrizowi stopy? [/quote]
Ze niby kurwa co ? A to jest temat o Luciferion wiec po chuj sie wyplakujesz na Ryłkołaka ?
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"