MESSIAH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

MESSIAH

06-02-2006, 00:43

Znacie, lubicie tą zacną szwajcarską kapelkę?
Dla mnie to klasyk detowego grania ( ok. z pierwiastkiem traszu :D). Takie materiały jak np. "Hymn To Abramelin" lub "Choir Of Horrors" zasługują na to, aby się z nimi zapoznać :D
Niesamowity klimat, świetne gitarki, wokalnie także niczego nie brakuje, a więc czego chcieć więcej.
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

06-02-2006, 00:51

Mam taśmy "Hymn To Abramelin" i "Rotten Perish". Przesłuchałem pare razy i kurzą się na półce, więc musieli nie skopać mnie należycie. Ale jeszcze do nich wróce napewno, i wtedy może zmienię zdanie. "Hymn..." chyba lepszy, bo pamiętam z niego "Total Maniac" i "The Dentist".
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
zaczyna szaleć

06-02-2006, 00:57

A extreme cold weather? genialny na zimowe wieczory.. i ten niedzwiedz na okladce... byli chyba pierwszymi, ktorzy zdecydowali sie na taka niemetalowa okladke. Podobna estyma darze Choir of horrors i Rotten perish. Swietny band, szkoda,ze sie rozpadl... chociaz jak zaczeli romabsowac z Christopherem z Therion na "Underground" to mi sie odechcialo...
Awatar użytkownika
Wieczor
zaczyna szaleć

06-02-2006, 08:01

Świetna kapela bez dwóch zdań. Moje ulubione materiały to "Rotten Perish" oraz przede wszystkim "Choir of Horrors". Nie tak dawno wyszło DVD Messiah, które widziałem i uważam, że zebrano tam wiele bardzo ciekawego materiału m.in. fragment ich koncertu z Metalmanii.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
zaczyna szaleć

06-02-2006, 09:19

aaa...dvd nie widzialam, ale... koncerty grali swietne, do tej pory pamietam jak na Metyl hammyr fest ludziska skandowali "Mesjasz, mesjasz!!" wyszedl wokal i poprawial ich jeszcze ze zniecierpliwiona mina "Mesajach" ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

06-02-2006, 12:31

Messiah cenię za "Hymn to Abramelin" i "Extreme Cold Weather". "Choir of Horrors" dawno nie słyszałem, podobnie "Rotten Perish" - z tego co pamiętam, to ta druga podobała mi się nawet bardzo.
Chociaż mam duze zastrzeżenia co do warstwy lirycznej np: "Enjoy Yourself" z "Extreme..":
"Mosh a peaceful way,
violent brutal thrashers don't need to stay.
Enjoy yourself, non-violent moshing instead of fighting,
Enjoy yourself"
Peace Metal????
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Evil_woman30
zaczyna szaleć

06-02-2006, 12:48

Ehh wspominaja mi sie lata ,kiedy ostro pilowałam "Hymn To Abramelin",co niektorzy moi znajomi troszke kpili z moich upodoban do tej kapeli by po jakims czasie siegnac do ich albomow.Do dzis czesto zapuszczam "Hymn To..."albo "Extreme Cold Weather"jak dla mnie to thrasho-death barbarzynstwo!
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

06-02-2006, 15:30

Wszyscy tutaj wazelinują, a i ja oryginalny być w tej kwestii nie zamierzam. "Extreme..." to chyba jedyny materiał z ich dorobku, który przesłuchałem od deski do deski po ileś tam razy i robiło to na mnie wrażenie. Potem dorwałem "Rotten Perish", ale tutaj już cośik pękło, nie tak jak wcześniej i przy którejś okazji opchnąłem ją w jakimś zestawie na allegro. A teraz zauważyłem na półce z kasetami "Underground", ino boję się zabrać doń bo...
[quote] Peace Metal???? [/quote]

Gorzej...
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

07-02-2006, 12:05

"Hymn To Abramelin" po kilku przesluchaniach robil na mnie jakies wrazenie, jednak szybko mi sie znudzil i nie sluchalem tego hoho, albo dluzej ;)

Edit: Widzialem ich na koncercie kiedys dawno w Jastrzebiu, malo brutalnie i wogole jakos piszczaco bylo. Tiamat zjadl ich na deser.
Awatar użytkownika
Chlastator
zaczyna szaleć

07-02-2006, 12:09

Mam do nich wielki sentyment, kiedyś taka mieszanka death/thrash to był mój ulubiony styl w metalu. Najbardziej cenię sobie 'Choir of Horrors', jakoś miesiąc temu udało, albo dalej mi się to wreszcie zdobyć na cede i to za jedyne 35 zetów!!! Poza tym bardzo lubię 'Extreme Cold Weather' ma zabójczy klimat, 'Hymn to Abramelin i 'Psychomorphia' również wchodzą mi swobodnie.
'Rotten Perish' już mi nie wchodził i do dziś nie mogę się nadal do niego przekonać. 'Underground' nawet nigdy nie słyszałem.
Podsumowując, to był świetny zespół, poza tym byli ze Szwajcarii, a stamtąd pocodziło kilka świetnych grup.
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

07-02-2006, 12:25

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]

Niestety nie znam późniejszych płyt Szwajcarów - nigdy nie słyszałem "Choir of Horrors", "Rotten Perish" i "Underground" - sam nie wiem jak to się stało... Zna ktoś te płyty? [/quote]

Choir świetny materiał , Rotten zdeka inny ale także polecam. Underground możesz sobie odpuścić.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

07-02-2006, 12:42

Bardzo fajna kapelka. Jak byłem w ósmej klasie podstawówki to takie granie (na pograniczu death i thrash chyba najbardziej mi pasowało). Pierwszym albumem, który usłyszałem, i do którego do dziś mam największy sentyment jest "Choir of Horrors" (cholera! wciąż nie mam tego na CD :() Ostatnio zakupiłem na CD "Hymn To Abramelin" i "Extreme Cold Weather" - znakomicie mi się tego słuchało. Niestety nie znam późniejszych płyt Szwajcarów - nigdy nie słyszałem "Choir of Horrors", "Rotten Perish" i "Underground" - sam nie wiem jak to się stało... Zna ktoś te płyty? [/quote]

Coś tu nie gra... Albo rozdwojenie jaźni albo Messiah wydał dwa albumy pod tym samym tytułem. Przysiągłbym że znam kapelke na wylot tymczasem okazuje się, że nie:)
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

07-02-2006, 12:47

Maria troche zakrecony ;)
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

07-02-2006, 13:19

[quote][i]Wysłane przez roman[/i]
Maria troche zakrecony ;) [/quote]

jak laska mikołaja :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

16-03-2006, 19:01

Niestety nie znam późniejszych płyt Szwajcarów - nigdy nie słyszałem "Rotten Perish" i "Underground" - sam nie wiem jak to się stało... Zna ktoś te płyty? [/quote]

Underground to gówno, bardzo słaba płyta.
natomiast Rotten Perish jest doskonałym krążkiem - z perspektywy czasu chyba ich najlepszy album.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

16-03-2006, 19:18

Wazeliny ciąg dalszy- usłyszałem "Hymn..." i "Extreme..." po raz pierwszy niemal równocześnie z "Seven Churches" Posessed, i nie pamiętam co częściej potem katowałem na kaseciaku. Miałem nawet (nie)piękny, self made, "telewizor" z misiem na katanie.
Późniejsze płyty nie zrobiły na mnie już takiego wrażenia, "Underground" nie słyszałem.
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
JOYLESS
zaczyna szaleć

15-04-2006, 10:53

Klasa. Najbardziej lubie jedynke i dwojke, ale dalej tez jest miodzio. Wlasnie zakupilem demowki na CD. Bedzie lomot, oj bedzie :D
Awatar użytkownika
COFFIN

15-04-2006, 11:02

Kiedyś ich lubiłem, tylko ''Extreme Cold Weather'' zawsze mnie wkurwial.
Awatar użytkownika
JOYLESS
zaczyna szaleć

15-04-2006, 11:02

Moze okladka? ;)
Awatar użytkownika
COFFIN

15-04-2006, 11:05

[quote][i]Wysłane przez JOYLESS[/i]
Moze okladka? ;) [/quote]
W sumie też ;-) To brzmienie mi nie pasowalo.
ODPOWIEDZ