Krótko i na temat. Chłopaki napierdalają techniczny, ale zarazem bardzo przebojowy death metal, w którym szwedzkie melodyjki łączą się z intensywnością Necrophagist i energią Psycroptic. Ogólnie są to moje klimaty i pewnie dlatego płytę [b]"The Shattering Begins"[/b], z której pochodzi powyższy kawałek, przesłuchałem już chyba ze 40 razy przez ostatnie dwa dni.
THE SHATTERING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
THE SHATTERING
http://www.retributerecords.com/mp3/Nex ... dWhore.zip
Krótko i na temat. Chłopaki napierdalają techniczny, ale zarazem bardzo przebojowy death metal, w którym szwedzkie melodyjki łączą się z intensywnością Necrophagist i energią Psycroptic. Ogólnie są to moje klimaty i pewnie dlatego płytę [b]"The Shattering Begins"[/b], z której pochodzi powyższy kawałek, przesłuchałem już chyba ze 40 razy przez ostatnie dwa dni.
Sprawdźcie, czy te dźwięki są godne waszej uwagi, bo mnie, szczerze mówiąc, dawno już nic tak nie kopnęło.
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
- Najprzewielebniejszy
niby to jest i techniczne, ale... nie, te patenty nie sa az tak skomplikowane jak wydaja sie na pierwszy rzut ucha hehehe. Poza tym, nie ma w tym graniu jaj, jakos mocy... jakby te wygibasy robione byly na sile... owszem doceniam opanowanbie instrumentow, bede mial na nich oko, ale zachwytow ponad miare nie bedzie... przynajmniej z mojej strony
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
Spoko, ciężko jednak metalowcom dogodzić
Jak za dużo kombinują źle, jak za mało, to sztampa i za proste, ehhh... Słucham dzisiaj już 4 raz i na tej płycie mam wszystko, co lubię w death metalu ! Baaa, nawet się chyba blastować nauczę przy tych dźwiękach - tylko "z łokcia strzelam", jak to mówią pałkerzy i już mnie coś ręka wysiada 
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
Hehehe, może być ciężko, bo tej płyty słucham niemal non stop i wywołuje u mnie dziwne reakcje
Ogólnie, to trudno mi zrozumieć jak te wszystkie patenty mogą być dla kogoś nie piorunujące ?! Jak Sphere, czy jakikolwiek inny zespół z naszego kraju, będzie tak grało, to pogadamy... Gorsza sprawa, że Sphere, czy jakikolwiek inny zespół z naszego kraju, nie będzie tak grało nawet za kilka lat, bo jak Wy, bez urazy Anal, chodzicie do roboty i martwicie się co do garka włożyć, to oni pewnie siedzą w sali prób, szlifując pomysły oraz technikę. Taka smutna, polska prawda :/
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
- longinus696
Spoko granie. Już samo wejście robi wrażenie.
Wreszcie znalazłem trochę czasu żeby się wsłuchać.
Nie jestem na kolanach (jak to było w przypadku BTA) ale zdecydowanie mi się to podoba.
Wreszcie znalazłem trochę czasu żeby się wsłuchać.
Nie jestem na kolanach (jak to było w przypadku BTA) ale zdecydowanie mi się to podoba.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
-
MacieX
- zaczyna szaleć
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
No mi się nie podoba. Jak już gdzieś wcześniej napisałem - wokale nie są wcale takie gitowe (momentami monotonia się wkrada), perka odsunięta gdzieś do tyłu (dzisiaj jeszcze raz próbowałem posłuchać i może trochę lepiej, ale to nadal nie to co na poprzednim albumie) i w zasadzie tylko gitarki naprawdę rozpierdalają... Jak dla mnie jest 3-4 rozpierdalające kawałki, a reszta się ciągnie bez końca :/
Z drugiej strony P. mówi, że to najlepsza płyta, więc sam nie wiem, co o tym myśleć
Z drugiej strony P. mówi, że to najlepsza płyta, więc sam nie wiem, co o tym myśleć