GORATORY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Max_Disgruntled
w mackach Zła

GORATORY

22-03-2006, 08:08

Na tę kapelę natknąłem się całkiem niedawno i od razu spodobał mi się progres, jaki poczynili na kolejnych krążkach. Pierwsze dwa były raczej niewyróżniającym się amerykańskim brutal death metalem ze standardowymi lirykami i ohydną produkcją. Dopiero na, wydanym w 2004, [b]"Rice On Suede"[/b] chłopaki zmienili nieco podejście do kompozycji i kwestii brzmieniowych, co zaowocowało jednym z najintensywniejszych materiałów, jakie dane mi było ostatnio słyszeć! Respekt, jeśli komuś uda się puścić ten album ze 2-3 razy pod rząd, bo ja, mówiąc szczerze, mam z tym delikatne kłopoty - mind blowing... Myślę, że ogromne znaczenie w tej metamorfozie miało też dojście do składu pałkera Virulence, który, jakby nie patrzeć, świetnym napierdalaczem jest. :) Doczytałem się na forum, że Max i spółka szykują teraz kawałki na nową ep-kę/split, a tutaj możecie zapoznać się z przebiegiem ich dotychczasowej kariery :

[b]http://goratory.net/mp3.html
http://www.myspace.com/goratory
http://www.goratory.net[/b]
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

22-03-2006, 09:41

Słucham sobie właśnie tego grania i mogę powiedzieć, że to dobrze zagrany brutal death. W sumie żadnych rewelacji, bo istnieją dziesiątki kapel, które łoją na podobnym poziomie.

Utwór z nowej płyty brzmi nieźle choć nie wszystkie wokale mnie do końca przekonują. Z takiego grania polecałbym raczej Guttural Secrete i Bloodchurn, które wydaje Unmatched Brutality oraz niemieckie Defeated Sanity, którego 'Prelude to the Sentimental Journey' (sorry, jeśli pieprznąłem sie w tytule) wydała bodajże Grindethic Records :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

22-03-2006, 11:43

Ostatni album Goratory "Rice On Suede" jest zdecydowanie ich najlepszym materiałem. Dla mnie bomba:D
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Max_Disgruntled
w mackach Zła

22-03-2006, 11:56

Nie inaczej, nie inaczej ! I jest to, według mnie, rewelacja, bo nie każdy brutal death metalowy zespół tworzy tak intensywną i techniczną jatkę. Zresztą pałker Virulence nie grałby byle gdzie ;)
esq
postuje jak opętany!

22-03-2006, 14:18

Znam tylko "Orgasm induced diarrhea",z tego co pamiętam to był taki dobrze zagrany brutal death,ale bez podjarki specjalnej,no ale widze ze chłopaki poczynili postępy,w sumie nie ma sie co dziwić,brutalna muza stawia przed muzykami coraz większe wymagania,więc musieli pójśc do przodu,jakoś spróbuje sie zakręcić za tym ostatnim ich gównem
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

22-03-2006, 14:27

[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
Nie inaczej, nie inaczej ! I jest to, według mnie, rewelacja, bo nie każdy brutal death metalowy zespół tworzy tak intensywną i techniczną jatkę. Zresztą pałker Virulence nie grałby byle gdzie ;) [/quote]

A co powiedziałbyś na to: [url=http://www.unmatchedbrutality.com/playl ... adband.m3u]http://www.unmatchedbrutality.com/playl ... adband.m3u[/url]

To wspominane przeze mnie Guttural Secrete. Według mnie powinno Ci się spodobać. Dla mnie ich debiutancki MCD to niezły kawałek brutalnego deathu...
Max_Disgruntled
w mackach Zła

22-03-2006, 14:28

[quote][i]Wysłane przez esq[/i]
Znam tylko "Orgasm induced diarrhea",z tego co pamiętam to był taki dobrze zagrany brutal death,ale bez podjarki specjalnej,no ale widze ze chłopaki poczynili postępy,w sumie nie ma sie co dziwić,brutalna muza stawia przed muzykami coraz większe wymagania,więc musieli pójśc do przodu,jakoś spróbuje sie zakręcić za tym ostatnim ich gównem [/quote]

A ja innych nawet nie słyszałem, bo próbki ze strony mnie wystarczająco zanudziły ;) Natomiast "Rice On Suede" to jest piękna masakra i tego będę się trzymał ! Czekam również na nowe wałki...

[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
A co powiedziałbyś na to: [url=http://www.unmatchedbrutality.com/playl ... adband.m3u]http://www.unmatchedbrutality.com/playl ... adband.m3u[/url]

To wspominane przeze mnie Guttural Secrete. Według mnie powinno Ci się spodobać. Dla mnie ich debiutancki MCD to niezły kawałek brutalnego deathu... [/quote]

Znam oczywiście. Mam to mcd i czekam na nowgo albuma :) A Wam polecam rosyjskie SCRAMBLED DEFUNCTS. Chłopaki z Moskwy i napierdalają dobrego, technicznego brutal death'a !

http://brutal."hotlink od ruskich zabroniony"
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

22-03-2006, 18:59

..... rosyjskie SCRAMBLED DEFUNCTS. Chłopaki z Moskwy i napierdalają dobrego, technicznego brutal death'a !
[/quote]

Mam ich pierwszego longa i trza przyznać, że nieźle kopie dupsko:D

Obrazek

Obrazek
Max_Disgruntled
w mackach Zła

22-03-2006, 19:44

Weź zdobądź "Hackled In Gore", bo debiut to przy tym potworze pikuś !!!
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

22-03-2006, 20:13

Weź zdobądź "Hackled In Gore", bo debiut to przy tym potworze pikuś !!! [/quote]

Słyszałem także drugiego longa, więc bez obawy, wszystko pod kontrolą :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

22-03-2006, 22:19

Skoro juz tak babramy się w brutalnej kupie, to czy słyszał ktos debiutancki Bloodchurn?
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

22-03-2006, 23:51

No wkońcu jest topik o brutalnym graniu:D

Obrazek

Obrazek
Max_Disgruntled
w mackach Zła

23-03-2006, 07:49

[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Skoro juz tak babramy się w brutalnej kupie, to czy słyszał ktos debiutancki Bloodchurn? [/quote]

Ja żem nie słyszał i dlatego proszę o przybliżenie, a w zasadzie interesuje mnie tylko jedno - technicznie jest, czy raczej klasycznie po amerykańsku ?

No i może ktoś jeszcze wypowie się na temat GORATORY ?! To naprawdę zacna kapelka, a jeszcze kilka osób, których bym się spodziewał w tym topicu, nie wydało oceny ;)
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

23-03-2006, 19:08

No coz, z prezentowanych tu zespolow najbardziej mi podszedl chyba Guttural Secrete (intensywny, mocny, a przy tym dosc sprawny technicznie). Goratory jest w miare OK, moim zdaniem, ale nic szczegolnie nadzwyczajnego chyba (wyroznilbym jedynie bebny). Ani oni, ani nawet Guttural Secrete i tak nie maja startu do Devourment. :D
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

05-04-2006, 07:54

Ja żem nie słyszał i dlatego proszę o przybliżenie, a w zasadzie interesuje mnie tylko jedno - technicznie jest, czy raczej klasycznie po amerykańsku ?[/quote]

Myślę, że jest i technicznie i po amerykańsku. Najlepiej będzie jak sam sprawdzisz [url=http://www.unmatchedbrutality.com/playl ... adband.m3u]tutaj[/url]
Awatar użytkownika
JOYLESS
zaczyna szaleć

07-04-2006, 14:37

Zajebista obsluga instrumentow i w ogole bardzo wysoki poziom. Tyle, ze to nie dla mnie. Ide sluchac Pentacle.
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

02-02-2007, 22:21

[quote][i]Wysłane przez czoRt[/i]
slyszal ktos INTO THE MOAT? [/quote]
Był kiedyś temat o nich (sam go założyłem). Poza tym o math-core na tym forum pisało się sporo.
never again
Mort
rasowy masterfulowicz

02-02-2007, 23:03

[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
Poza tym o math-core na tym forum pisało się sporo. [/quote]

niech ktos wyjasni skad wziela sie ta glupawa nazwa math-core. Mam klopoty zeby ja przebolec :+C
I AM MORBID
ODPOWIEDZ