DIABOLICAL MASQUERADE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
DIABOLICAL MASQUERADE
Kult jak chuj. \m/ Najbardziej lubię przegenialny kawałek "Hater" z 2 płyty, gdzie 'swojego heavy metalowego głosu' użyczył Dan Swano. ;))
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Pierwsze dwie plyty z dzisiejszego punktu widzenia nie oceniam zbyt dobrze. Moze przesadze w tym momencie, ale kojarza mi sie z tandeta. Zaznaczam: nie sluchalem ich juz pare dobrych lat wiec moj obraz moze byc deko zafalszowany. Wtedy jakos sie musialy sprawdzac bo na pewno kazda przesluchalem wiecej niz dziesiec razy a to juz jest u mnie jakis wyznacznik hehe No ale kaset wtedy bylo jakby mniej.
Dwie ostanie duzo lepiej. Musialbym odswiezyc ale na chybil trafil glosuje na przedostatnia.
Jestem a raczej bylem maniakiem wszystkiego co stworzyl Swano, wiec nie moglem na to nie trafic. Teraz podchodze do tego bardziej trzezwo. Jedynie co niektore Egde Of Sanity i ostatni Bloodbath gosci w moim odtwarzaczu w miare regularnie.
Dwie ostanie duzo lepiej. Musialbym odswiezyc ale na chybil trafil glosuje na przedostatnia.
Jestem a raczej bylem maniakiem wszystkiego co stworzyl Swano, wiec nie moglem na to nie trafic. Teraz podchodze do tego bardziej trzezwo. Jedynie co niektore Egde Of Sanity i ostatni Bloodbath gosci w moim odtwarzaczu w miare regularnie.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nightwork kiedys slyszalem. Może wielokrotnych orgazmów nie uświadczylem, ale podobalo się, wypadaloby się zaopatrzyć.
Death's Design jak Maryjan wspomnial slucha się jak jednego kawalka, choć można tutaj wyróznić ciekawsze kompozycje (otwarcie 15 kawalka - out from the dark - miażdży!). Aranżacyjnie ma wiele do zaoferowania. Taki wiejski black metal dla ortodoksów;) Trochę siary, trochę melodyjnych rozwiązań, a jako że konserwą nie jestem to ogólnie bardzo pozytywnie (na ten album zaglosowalem).
Death's Design jak Maryjan wspomnial slucha się jak jednego kawalka, choć można tutaj wyróznić ciekawsze kompozycje (otwarcie 15 kawalka - out from the dark - miażdży!). Aranżacyjnie ma wiele do zaoferowania. Taki wiejski black metal dla ortodoksów;) Trochę siary, trochę melodyjnych rozwiązań, a jako że konserwą nie jestem to ogólnie bardzo pozytywnie (na ten album zaglosowalem).
Coś tam było! Człowiek!
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
-
- w mackach Zła
- twoja_stara_trotzky
- Duban
głos na ostatnią, bo podoba mi się nieco bardziej od dwójki... reszty nie znam. lubię sobie przy tym malować logo DM w zeszycie do religii
OT. trotzky, odpowiedziałbys na maila
OT. trotzky, odpowiedziałbys na maila

If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- twoja_stara_trotzky
- boroowa
Słyszałem dwie pierwsze płyty, ale nie zrobiły na mnie jakiegokolwiek wrażenia. Ot, przecietny zespół grający ciepłe niby-sy(m)foniczne-blackmetalowe kluchy. Jak ktoś lubi, prosze bardzo, ja dziękuję, postoję.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
- rozkręca się
- longinus696
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
Re: Diabolical Masquerade
Wbrew temu, co sugeruje Maria, mózgiem całej operacji pt. Diabolical Masquerade był raczej Anders znany też z Katatonii. Dorwałem po obniżonej cenie ich ostatnią płytę "Death's Design". Tak jak pisał longinus, pomysł zapowiadał się interesująco - 61 kawałków nagranych na ścieżkę dźwiękową nieistniejącego filmu. Niestety nastąpił tak zwany przerost formy nad treścią. Kilka numerów (słowo umowne, bo są to kilunastosekundowe kompozycje) jest naprawdę świetnych, może nawet najlepszych, jakie nagrał ten zespół. Ale na dłuższą metę album nuży, za dużo słodkości i "fajnych melodyjek", za mało agresji, którą mimo wszystko można było odnaleźć na ich najlepszej płycie - "Nightwork".
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
tak właśnie. mimo kilku dobrych momentów koniec końców byłem tą płytą jednak znudzony (chciałem napisać zawiedziony, ale w sumie niczego się po niej nie spodziewałem
)

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja to wogóle myslałem, że "Death's Design" to słuchają tylko gitarzyści
Sporo pitolenia, sporo fajnych zagrywek ( to chyba lepsze okreslenie na te 30 sekundowe fragmenty)...i w sumie tylko tyle pamietam, bo ze dwa razy tego u kumpla sluchałem i to dośc dawno temu.
A i Blakkheim ma zajebista sygnaturę z Mayonesa

Cudo.

A i Blakkheim ma zajebista sygnaturę z Mayonesa

Cudo.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran