TYPE O NEGATIVE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
dybek
rozkręca się

TYPE O NEGATIVE

07-02-2006, 00:10

Nie wiem czy temat już o nich był czy nie ale do jego założenia zachęciła mnie informacja, że pod koniec lutego wychodzi koncertowe DVD Typków "Symphony for the Devil (The World of Type O Negative)" z cała masą dodatków a zapowiedzi tego albumu można posłuchać pod tym adresem: [url=http://www.spv.de/eng/typeonegative/default.html ]http://www.spv.de/eng/typeonegative/default.html [/url]

Co grają to jest mi trudno zdefiniować, nie wiem czy jest to gotycki metal czy doom czy coś innego, ale wychodzi z tego dla mnie piękna mieszanka różnych styli, nastroi, zmian tempa, wszystko podane w depresyjno-melancholijnym sosie. Do tego wokal Petera, który pasuje jak ulał do tej muzyki.

Zespół znacie zapewne. Czy lubicie czy nie, to się okaże.

Choć uwielbiam wszystko co nagrali to głosuje na "Bloody Kisses" ze względu na "Black No.1".
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

07-02-2006, 00:39

Zdecydowanie nie dla mnie;)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

07-02-2006, 00:47

nie slucham, ale mam mile wspomnienia, bo przy "October Rust" stracilem dziewictwo
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Max_Disgruntled
w mackach Zła

07-02-2006, 06:59

\m/ CARNIVORE \m/
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

07-02-2006, 07:34

[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
\m/ CARNIVORE \m/ [/quote]
no no, czasem potrafisz coś do rzeczy napisać ;)
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

07-02-2006, 09:33

Tylko pierwsza plyta mnie sie podoba bo to jest w prostej linii spuscizna po Carnivore. Sluchalem jeszcze Bloody Kisses i October Rust i te plyty sa zbyt "mroczne" jak dla mnie. A to, ze maja wydac jakies DVD wcale mnie nie elektryzuje.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-02-2006, 10:15

"October Rust" i "World Coming Down" słyszałem.
Tę pierwszą nawet trochę katowałem, ale generalnie to chyba za mało żeby wydać ocenę, co do całej dyskografii.
Ale zespolik jest O.K.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evil_woman30
zaczyna szaleć

07-02-2006, 10:37

Dybek odwazny jestes zalozyłes temat o TON,ja przyznam sie ,ze tez chcialam,ale sadzilam,ze raczej malo kto sie wypowie w tej materii..Ale od poczatku,Ty py to taka kapela,ktora chłone prawie w całosci,poczawszy od projektu Steel'a i Josha Silver'a pod nazwą FALLOUT,co prawda pod tym szyldem zaledwie wydali singla pt"Rock Hard(swietny rockowy kawałek z klawiszami).Pozniej to okres Carnivore ,szkoda ,ze wydali tylko dwie płytki "Carnivore" i "Retaliation"zwlaszcza na tej ostatniej zawarte sa super kawałki typu
"Jezus Hitler,"Jack Daniel's And Pizza (ehehehhee) i cover Hendrixa"Manic Depression"swietnie zaaranzowany przez Peetera!
No i wreszcie okres Type O Negative!Musze przyznac ,ze nie wiem dlaczego zabrakło w sondzie płytki"The Orgin Of The Feces"(Posiadała zakazana okladke,na ktorej widnialo zblizenie odbytu Steel'a)W sumiekazda płyta Typow podoba mi sie na swoj sposob ,dwie pierwsze to dla mnie jakby kontynuacja Carnivore a "Blood Kisses to juz kwintesencja TON,dlatego zagłosuje własnie na nią;takie kawalki jak"Black No.1", "Christian Woman","Blood & Fire "to klasyki...Kazdy nastepny album jest rownie swietny i inny tematycznie,a słuchajac Word Comming..czuje sie totalnie zdołowana...Steele to wogole niesamowita osobowosc dla mnie,powala tekstami("Krzyz na scianie jej sypialni - Popadnie w nielaske - Obraz plonie w jej myslach - I miedzy jej udami")vocalem ,aura tajemniczosci i mrocznosci jaka umie budowac(no i jeszcze czyms heheeh)....No iprosze ten jego pęd do sztuki-pokazał sie nawet w "Play girl"(oj mial co pokazac)
Co do Dvd to jedno juz wydali "After Dark"-ale to tylko wywiady przeplatane urywkami z koncertow i zawierajace clipy,nic w sumie specjalnego...licze ,ze teraz wydadza cos ciekawszego.....
A tu jeszcze probka umiejetnosc Steela w zakresie tekstow:
Mialas chuja w swym umysle
I wytrysk w oddechu
Wlozylas sobie kapturek przed wyjsciem
Praktykujac ochotnicza ginekologie
Tam gdzie macica tam jest droga
Z toba jest to za darmo..........
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

07-02-2006, 10:39

Uwielbiam Type o Negative. Niewiele jest zespołów które wytwarzają taki niesamowity klimat i do tego potrafią świetnie łączyć różne wpływy muzyczne, zachowując przy tym swój własny, niepowtarzalny styl. Zagłosowałem na "October Rust" ale równie dobrze mógłbym oddać głos na"Bloody Kisses".
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-02-2006, 11:15

"World Coming Down". Kwintesencja depresji i smutku. Everyone I Love is Dead.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-02-2006, 11:22

Nawet niezły był teledysk do tego kawałka (kolorystycznie spoko).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evil_woman30
zaczyna szaleć

07-02-2006, 11:41

Tu macie probke Fallouta-"Rock Hard"(szkoda ,ze krotki fragment)jak ktos byłby zainteresowany:
http://www.ton.art.pl/download.html
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-02-2006, 14:14

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
"World Coming Down". Kwintesencja depresji i smutku. Everyone I Love is Dead. [/quote]

Podpisuje sie pod tym w 100%.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

07-02-2006, 14:47

Type o negative to kapela, ktora zawsze mozna wlaczyc jak sie siedzi z panna hehehe, a jak sie powie o tym kolegom to nie bedzie kichy, ze sie Moonlight czy pedalskiego mrocznego gotyku sluchalo hehe
a na serio, glosowalem na "bloody kisses", bo lubie te plyte, z 10 lat temu albo i wiecej cvzesto sluchalem, i mam z nia zwiazane mile wspomnienia, pewnie jak kazdy tu :)
Niedawno sprawilem sobie "The worst of" i mam pigule na spotkania z mhrocznymi nimfetkami ghe ghe
valmir
postuje jak opętany!

07-02-2006, 14:51

[quote][i]Wysłane przez Analripper[/i]
Type o negative to kapela, ktora zawsze mozna wlaczyc jak sie siedzi z panna hehehe, a jak sie powie o tym kolegom to nie bedzie kichy, ze sie Moonlight czy pedalskiego mrocznego gotyku sluchalo hehe
a na serio, glosowalem na "bloody kisses", bo lubie te plyte, z 10 lat temu albo i wiecej cvzesto sluchalem, i mam z nia zwiazane mile wspomnienia, pewnie jak kazdy tu :)
Niedawno sprawilem sobie "The worst of" i mam pigule na spotkania z mhrocznymi nimfetkami ghe ghe [/quote]

z panną i bez siary to Fieldsów zapodać można. TON nie bardzo lubie ;) własciwie to w ogóle nielube ;)
controle and abuse
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

07-02-2006, 15:19

[quote][i]Wysłane przez Evil_woman30[/i]
Mialas chuja w swym umysle
I wytrysk w oddechu
Wlozylas sobie kapturek przed wyjsciem
Praktykujac ochotnicza ginekologie
Tam gdzie macica tam jest droga
Z toba jest to za darmo.......... [/quote]
jak juz wrzucasz texty, to dawaj w oryginale. tlumaczenia sa CHU-JO-WE
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Jasiu
rozkręca się

08-02-2006, 18:21

Zajebista kapela, mam do nich spory sentyment - nie tylko ze względów wspólnych dla części forumowiczów, ale także dlatego że jest to jeden z pierwszych zespołów metalowych (czy też, jeśli ktoś woli, mających coś wspólnego z metalem) który poznałem.
Mój głos poszedł oczywiście na "Bloody Kisses".
Mam nadzieję że po takiej kiszce jaką byłą płyta "Life Is Killing Me" znowu nagrają coś ciekawego.
Evil_woman30
zaczyna szaleć

09-02-2006, 09:51

Bez przesady! Przeciez cała płyta znowu nie jest do bani..!Zawsze mozna sobie właczyc ilka razy pod rzad:"I don't wanna be me ",tak jak robi to moja corka....:D
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
ODPOWIEDZ