THE THIRD AND THE MORTAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
THE THIRD AND THE MORTAL
No..czas chyba najwyzszy skierować uwage na północ i przyjrzeć się twórczosci enigmatycznych Norwegów o których do tej pory na tym zacnym forum wspominano nad wyraz oszczędnie..a szkoda, bo band wspaniały, by nie rzec WYBITNY.
"Painting on Glass" czy "In this Room" to w moim mniemaniu plyty więcej niż dobre, bardzo charakterystyczne, śmiałe które stawiam w jednym rzędzie obok takich tytułow jak WRITTEN IN WATERS , MARRIAGE OF HEAVEN AND HELL czy REVELRY.
płytą "Memoirs" poczułem sie bardzo rozczarowany, za duzo wpływów MASSIVE ATTACK i PORTISHEAD jak na mój gust..a obu formacji wręcz nienawidzę , ha,ha
Z kolei "Project Bluebook" to już w moim mniemaniu coś lepszego, choć wciąż brak ..tego czegoś..magii..
i tradycyjnie kilka pytań do was:
1) Która plyta najbardziej do was przemawia i dlaczego?
2) Jeśli chodzi o predospozycje wokalne - stawiacie na Kari czy Ann Mari Edvardsen?
3)Co sądzicie o Tactille Gemma?
"Painting on Glass" czy "In this Room" to w moim mniemaniu plyty więcej niż dobre, bardzo charakterystyczne, śmiałe które stawiam w jednym rzędzie obok takich tytułow jak WRITTEN IN WATERS , MARRIAGE OF HEAVEN AND HELL czy REVELRY.
płytą "Memoirs" poczułem sie bardzo rozczarowany, za duzo wpływów MASSIVE ATTACK i PORTISHEAD jak na mój gust..a obu formacji wręcz nienawidzę , ha,ha
Z kolei "Project Bluebook" to już w moim mniemaniu coś lepszego, choć wciąż brak ..tego czegoś..magii..
i tradycyjnie kilka pytań do was:
1) Która plyta najbardziej do was przemawia i dlaczego?
2) Jeśli chodzi o predospozycje wokalne - stawiacie na Kari czy Ann Mari Edvardsen?
3)Co sądzicie o Tactille Gemma?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: THE THIRD AND THE MORTAL
Jakiś czas temu kupiłem w ciemno za grosze Memoirs w Omnio. I warto było. Klimatyczne, trip hopowe nieco granie.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- TORTURER
- w mackach Zła
No własnie-trip hopowe,za cholere nie przemawia do mnie to ich nowe oblicze,zreszta tzw trip hop tez trzeba umieć zagrac ,a w ich wykonaniu brzmi to mało oryginalnie...dla mnie zespół sie skończył i kropka,az sobie włącze "painting on glass",czyli jeden z najlepszych albumów jakie kiedykolwiek zostały nagrane według mnie..
Death Dwells in Love
- Mol
- zahartowany metalizator
Najbardziej lubie "In this Room" i "Memoirs", a dwom pierwszym nie poswiecilem poki co za wiele czasu.
"Project Bluebook" to pelna plyta czy jakas kompilacja?
"Project Bluebook" to pelna plyta czy jakas kompilacja?
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
to jest bardzo prawdziwy zespół. w końcu są z Trondheim.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Znam tylko Sorrow oraz Tear's Laid In Earth bo kiedyś prowadziłem distro i dystrybuowałem rzeczy Metalliona i jego Head Not Found. Pamiętam, że byłem bardzo zdziwiony, ze stary metalowiec jak Jon wydaję kapele która nie wiele ma wspólnego z metalem ale przyznam, ze w tamtych czasach The 3rd and Mortal stanowili bardzo ciekawą alternatywę dla Black Metalowych kapel wypływających z Norwegii w ilości hurtowej. Poznałem kiedyś Kari na Wave Gothic Treffen i przyznam, ze jest bardzo miła i ładną kobietą. Jej solowe płyty to zupełnie inna beczka od tego co robiła w The 3rd... Jak odeszła z 3rd straciłem zainteresowanie tą kapelą.
jakbym sam napisał te słowa.ZGADZAM SIE ABSOLUTNIE.TORTURER pisze:No własnie-trip hopowe,za cholere nie przemawia do mnie to ich nowe oblicze,zreszta tzw trip hop tez trzeba umieć zagrac ,a w ich wykonaniu brzmi to mało oryginalnie...dla mnie zespół sie skończył i kropka,az sobie włącze "painting on glass",czyli jeden z najlepszych albumów jakie kiedykolwiek zostały nagrane według mnie..
A Painting On Glass top 10 życia.
- Grindead
- postuje jak opętany!
Wciagam zespol calosciowo, z naciskiem na Painting on Glass i In This Room. Plyty doskonale i bardzo dla mnie szczegolne.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
generalnie cenie wszystko co nagrywają, ale epkę "Sorrow" stawiam najwyżej i bardzo bardzo wysoko w prywatnym rankingu najlepszych materiałów klimatycznego metalu ever
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Wielka szkoda że zespól sie rozpadł .Nowe projekty członków The 3rd And The Mortal w najmniejszym stopniu nie są warte uwagi.
Znam właściwie tylko "Sorrow" i było to całkiem przyjemne 20 minut muzyki. W przyszłości zapoznam się z resztą, bo jakoś mi umknęła twórczość tej kapeli, a przypuszczam, że ich muzyka była jeszcze ciekawsza jak już pozbyli sie metalowych naleciałości.