MURDER SQUAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
MURDER SQUAD
Wątpię, żeby wielu forumowiczom umknęła ta nazwa, ale pytanie brzmi ilu ostatecznie zapoznało się z twórczością tego wesołego szwedzkiego kwartetu.
Pamiętam dość niemrawą, przynajmniej w polskich mediach, promocję ich debiutanckiego albumu. Dziwiło mnie to ponieważ potencjał marketingowy wcale nie był mały zważywszy na skład zespołu. Posłuchałem wtedy nieco ich muzyki skuszony perspektywą usłyszenia Death Metalu w klimatach AUTOPSY, ale nie zachwyciła mnie, delikatnie rzecz ujmując. Fakt, że podszedłem do tego lekko uprzedzony ponieważ, za macierzystymi grupami twórców "Unsane..." jakoś nigdy nie przepadałem. Na szczęście dałem temu materiałowi kolejną szansę i już trzeci dzień katuję świeżo zakupiony egzemplarz. Brzmi to naprawdę wybornie. Produkcja wspaniała, a wibracje jak na pierwszych deathmetalowych produkcjach z przełomu wiadomych dekad. Faktycznie słychać tu bardzo dużo AUTOPSY, w paru miejscach mamy wręcz dosłowne cytaty z Ich twórczości, ale chyba największą zaletą jest to, że wszystko przyprawiono feelingiem charakterystycznym dla muzyki naszych północnych sąsiadów co ostatecznie tworzy materiał, który nie jest WYŁĄCZNIE powrotem do chlubnej przeszłości najbardziej zajebistego gatunku muzyki. Powrót do starej, zamkniętej od lat krypty, ale wraz z jej otwarciem wlatuje tam odrobina świeżego powietrza.
Drugiego albumu nie znam, ale jak dożyję to poznam.
Reasumując: myślę, że zdecydowana większość fanów starej szwedzkiej szkoły i wymienionych wyżej z nazwy amerykańskich klasyków może po to sięgnąć w ciemno.
Pamiętam dość niemrawą, przynajmniej w polskich mediach, promocję ich debiutanckiego albumu. Dziwiło mnie to ponieważ potencjał marketingowy wcale nie był mały zważywszy na skład zespołu. Posłuchałem wtedy nieco ich muzyki skuszony perspektywą usłyszenia Death Metalu w klimatach AUTOPSY, ale nie zachwyciła mnie, delikatnie rzecz ujmując. Fakt, że podszedłem do tego lekko uprzedzony ponieważ, za macierzystymi grupami twórców "Unsane..." jakoś nigdy nie przepadałem. Na szczęście dałem temu materiałowi kolejną szansę i już trzeci dzień katuję świeżo zakupiony egzemplarz. Brzmi to naprawdę wybornie. Produkcja wspaniała, a wibracje jak na pierwszych deathmetalowych produkcjach z przełomu wiadomych dekad. Faktycznie słychać tu bardzo dużo AUTOPSY, w paru miejscach mamy wręcz dosłowne cytaty z Ich twórczości, ale chyba największą zaletą jest to, że wszystko przyprawiono feelingiem charakterystycznym dla muzyki naszych północnych sąsiadów co ostatecznie tworzy materiał, który nie jest WYŁĄCZNIE powrotem do chlubnej przeszłości najbardziej zajebistego gatunku muzyki. Powrót do starej, zamkniętej od lat krypty, ale wraz z jej otwarciem wlatuje tam odrobina świeżego powietrza.
Drugiego albumu nie znam, ale jak dożyję to poznam.
Reasumując: myślę, że zdecydowana większość fanów starej szwedzkiej szkoły i wymienionych wyżej z nazwy amerykańskich klasyków może po to sięgnąć w ciemno.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Najprzewielebniejszy
ubóstwiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bezgranicznie!!!!!!!!!!!!!!!
bezgranicznie!!!!!!!!!!!!!!!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- rob
- w mackach Zła
To jest często na allegro, za ok. 14 zł zresztą, sam kupiłem na vivid.pl za 13 zł, ale nie wiem, czy tam jeszcze jest, bo to już minęły ze 2 latka od zakupu. Co do płyty to jest rewelka, ale mogli się powstrzymać z tak chamskim kradnięciem riffów z "Mental Funeral". Wogóle podoba mi się cały koncept zespołu: kilku muzyków z reputacją od niechcenia nagrywa cd, który z miejsca wysyła konkurencję wpizdu.
-
- starszy świeżak
[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
[quote][i]Wysłane przez static[/i]
w Mysticu nie ma ich płyt w sprzedaży, może ktoś zna jakieś distro w naszym cudownym kraju gdzie można dostać ich produkcje? over [/quote]
bad taste [/quote]
sprawdzałem, na chwile obecna nie mają na stanie [/quote]
a,sorry,nie sprawdzilem.Kiedys mieli tego od chuja.
A do tematu-mam tylko debiut i to bardzo zacny krazek.Nie jest to moze rzecz,ktora wielbie bezgranicznie,ale dobrze sie slucha.
[quote][i]Wysłane przez static[/i]
w Mysticu nie ma ich płyt w sprzedaży, może ktoś zna jakieś distro w naszym cudownym kraju gdzie można dostać ich produkcje? over [/quote]
bad taste [/quote]
sprawdzałem, na chwile obecna nie mają na stanie [/quote]
a,sorry,nie sprawdzilem.Kiedys mieli tego od chuja.
A do tematu-mam tylko debiut i to bardzo zacny krazek.Nie jest to moze rzecz,ktora wielbie bezgranicznie,ale dobrze sie slucha.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Jedynka dość często pojawia się na allegro, można to kupić za grosze (ja dostałem za mniej niż 15).
Zdecydowanie wolę "Ravenous, Murderous" \m/, cały czas słychać wpływy Autopsy i wczesnego Death, ale riffy nie są już kalką w/w.
Zdecydowanie wolę "Ravenous, Murderous" \m/, cały czas słychać wpływy Autopsy i wczesnego Death, ale riffy nie są już kalką w/w.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- rob
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed