MORTICIAN (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
MORTICIAN (US)
Zakładałem o nich temat ze trzy lata temu, ale dawno poleciał w pizdu. Od tamtej pory przybyło kilkuset nowych użytkowników na forum i kilka wydawnictw, więc pozwoliłem sobie do tematu powrócić.
Są tu fani tego tworu, czy tylko tacy zniesmaczeni lub podśmiewujący się z jego "muzyki"? Może kogoś z was Rahmer dziabnął nożem w taksówce?
Są tu fani tego tworu, czy tylko tacy zniesmaczeni lub podśmiewujący się z jego "muzyki"? Może kogoś z was Rahmer dziabnął nożem w taksówce?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Od nazwy tego zespolu wzialem sobie nick na tym forum. Mortician to dla mnie jeden z najwazniejszych zespolow, przez przypadek trafilem w Empiku na Domain of Death i od tamtej pory juz nic nie bylo takie samo. Sa najciezsi, najszybsi i najwolniejsi na swiecie. Mam wszystko co wydali oprocz live splitu z Fleshgrind i Mortal Massace/House by the Cemetery. Wszystko trzyma rowny poziom, ale na wyroznienie zasluguja Final Bloodbath Session( swietne brzmienie, nagrane z Rogerem na garach, brak inter( a moze intr, introw ?), taki the best of Mortician ) i Chainsaw Dismemberment. W tym roku ma wyjsc split z Dead Infection.
I AM MORBID
- Gore_Obsessed
Mam spory szacunek do tego zespołu, ale za samą muzyką jakoś nie przepadam. Choć na żywca... kto wie...Wysłane przez Buła
dla samego BRT warto było przyjsc na ten koncert
Nie chcę Cię dołować, ale nie masz dwóch najlepszych materiałów. :)Wysłane przez Mort
Mam wszystko co wydali oprocz (...) Mortal Massace/House by the Cemetery.
- Gore_Obsessed
Ja również uważam, że (po "Domain Of Death") obniżyli loty. Miałem ostatnio okazję kupić "Darkest Day Of Horror" w bardzo atrakcyjnej cenie i ostatecznie nie skorzystałem. Zresztą nie wiem czy im się po prostu formuła nie wyczerpała (złośliwi powiedzą, że wyczerpała się kilka lat wcześniej).Wysłane przez Maria Konopnicka
Niestety zauważyłem u chłopaków tendencję zniżkową - chyba, że to ja poczułem zmęczenie materiałem
Też mi nie było dane do tej pory. Nawet nie żałuję.Wysłane przez Maria Konopnicka
Teraz zerknąłem sobie na ich dyskografię i widzę jeszcze "Re-Animated Dead Flesh" - wogóle nie zetknąłem się z tym albumem, a wyszedł w 2004 roku... aż cholera nie wierzę...
-
- rasowy masterfulowicz
Re-animated, tak samo jak FBS i Zombie Massacre Live( bdb koncertowka!) trudniej znalezc, bo wydali ja nakladem Mortician Records, mozna kupic np. na http://www.badtaste.pl i crudeent, polecam, jest calkiem w porzadku, raczej nie dorownuje Chainsaw, ale przebija Darkest Day of Horror( ktory i tak lubie ). A Domain of Death bardzo lubie za klimat, brzmienie i za to ze byla ta pierwsza :+)Wysłane przez Maria Konopnicka
Teraz zerknąłem sobie na ich dyskografię i widzę jeszcze "Re-Animated Dead Flesh" - wogóle nie zetknąłem się z tym albumem, a wyszedł w 2004 roku... aż cholera nie wierzę...
Podsumowując - dobra kapela poruszająca się w stylu muzycznym, w którym w zasadzie nie siedzę i w który specjalnie się nie zagłębiam, ale ich twórczość bardzo mi przypasowała.
najmniej lubie Hacked Up..., nie za barzdo pasuje mi brzmienie, ale jest kilka fajnych utworow( min. dlugi Necrocannibal i krotki Worms )
a przyjdzie chwila ze zarowno Mortal Massacre jak i House zakreca sie w moim odtwarzaczu
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Znowu muszę wspomnieć o "Mortal Massacre". Na tym wydawnictwie wspomniany utwór jest w wersji studyjnej (wtedy mieli jeszcze perkusistę) i koncertowej. Obie niszczą tę z debiutanckiej płyty. W ogóle jeden z największych kilerów w historii zespołu.Wysłane przez Mort
najmniej lubie Hacked Up..., nie za barzdo pasuje mi brzmienie, ale jest kilka fajnych utworow( min. dlugi Necrocannibal i krotki Worms )
Akurat "Hacked Up..." uważam za najlepszy ich album. Największe klasyki z pierwszych lat działalności poddane morderczej obróbce. Do tego oczywista świeżość - wtedy to wciąż było coś nowego i ekscytującego.
-
- rasowy masterfulowicz
Mortician poznalem w 2002 od Domain of Death, po tym Hacked Up duzego wrazenia nie robił. Posłuchaj sobie Necrocannibal z FBS, tez z zywym perkusista i tez miazdzy.Wysłane przez Gore_Obsessed
Akurat "Hacked Up..." uważam za najlepszy ich album. Największe klasyki z pierwszych lat działalności poddane morderczej obróbce. Do tego oczywista świeżość - wtedy to wciąż było coś nowego i ekscytującego.
I AM MORBID
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
Dziwię się, że "Hacked Up..." i "Zombie Apocalypse" stawiasz niżej zwłaszcza w stosunku do "Domain...". Ten ostatni nie grzeszy zbyt wieloma świetnymi utworami, ani brzmieniem. Dla mnie zasługuje mniej więcej na 7,5-8/10. Dwa pozostałe są według mnie o szczebel wyżej. "Hacked Up.." uważam wręcz za jeden z najważniejszych i najciekawszych debiutów w amerykańskim Death Metalu lat 90-tych.