NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Melepeta
- w mackach Zła
NILE
Żeby nie było to szukałem, w razie powtórki tematu prosze o wyjebkę tegoż w powietrze.
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie? Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!!
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie? Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!!
-
- rasowy masterfulowicz
- Block69
- zahartowany metalizator
Temat pewnie już kiedyś był ale o Nile zawsze przyjemnie sie rozmawia.
Obecnie jeden z najlepszych death metalowych zespołów. 4 płyty na koncie i każda doskonała. Koncertowo też zabijają. Próbuje znaleść jakiś lepszy zespół który od 9 lat nagrywa tak zajebiste płyty ale ni chuja. NILE rządzi.
Obecnie jeden z najlepszych death metalowych zespołów. 4 płyty na koncie i każda doskonała. Koncertowo też zabijają. Próbuje znaleść jakiś lepszy zespół który od 9 lat nagrywa tak zajebiste płyty ale ni chuja. NILE rządzi.
PENIS METAL
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Świetny zespół, wg mnie jedna z ikon dzisiejszego DM. Sprawny technicznie, ale nie traci przy tym feelingu. Wnieśli dużo świeżości w nieco skostniałe ramy metalu śmierci i za to im chwała. Troche wkurwia mnie kompletnie nieczytelny wokal, mimo wszystko wolę styl Bentona czy Vincenta. W każdym razie "Black Seeds..." i "In their..." rządzą a debiut jest co najmniej dobry. "Annihilation" jest z kolei nieco wtórne, ale wciąż trzyma wysoki poziom.
"Egipski" koncept jest strzałem w 10-tkę, bo ile można wałkować tematy śmierci, flaków, Cthulhu.. Powiem więcej - po ostatnim urlopie w tymże kraju zacząłem dokładnie się wgłębiać w liryki NILE
"Egipski" koncept jest strzałem w 10-tkę, bo ile można wałkować tematy śmierci, flaków, Cthulhu.. Powiem więcej - po ostatnim urlopie w tymże kraju zacząłem dokładnie się wgłębiać w liryki NILE
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Block69
- longinus696
- lordfekal
- zaczyna szaleć
Lubie Naila, moim zdaniem najlepszy jest debiut oraz składak dwóch epek "In The Beginning" - te kawałki zabijają[img]http://img235.imageshack.us/img235/4867 ... an21oh.gif[/img]
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

-
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez north[/i]
Ostatnia jest gorsza, szkoda że nie ma Laureano.[/quote]
Według mnie nie, po prostu wiecej deathmetalowego grzania zamiast jakiegoś pseudo egipskiego pierdu-pierdu, które Sanders skomasował na swoim solowym albumie. "Lashed to the Slave Stick", "Cast Down The Heretic" i tytułowy to prawdziwe killery. Gdyby nie to, że inny perkusista jest w składzie to nie wiedziałbym, że grają bez Laureano, nowy daje radę. No i brzmienie albumu jest wyborne (poprzedniego też było doskonałe).
Ostatnia jest gorsza, szkoda że nie ma Laureano.[/quote]
Według mnie nie, po prostu wiecej deathmetalowego grzania zamiast jakiegoś pseudo egipskiego pierdu-pierdu, które Sanders skomasował na swoim solowym albumie. "Lashed to the Slave Stick", "Cast Down The Heretic" i tytułowy to prawdziwe killery. Gdyby nie to, że inny perkusista jest w składzie to nie wiedziałbym, że grają bez Laureano, nowy daje radę. No i brzmienie albumu jest wyborne (poprzedniego też było doskonałe).
I AM MORBID
- Aron
- postuje jak opętany!
Obecnie to jeden z moich ulubionych zespołów. Łykam bez popity prawie wszystkie ich wydawnictwa (no może z wyjątkiem "Black Seeds Of Vengeance" które troszkę mnie przynudziło). Ostatnią płytę uważam za bardzo dobrą, mimo wszędzie powtarzanych opinii że to wtórność i zjadanie własnego ogona.
Co do tej egipsko/asyryjsko/sumeryjsko/babilońskiej
otoczki, to zajebista sprawa. Wykorzystanie tych starożytnych motywów świetnie im wyszło i stało się cechą rozpoznawczą tego zespołu.
Co do tej egipsko/asyryjsko/sumeryjsko/babilońskiej

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- ultravox
[quote][i]Wysłane przez Melepeta[/i]
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie?[/quote]
Z całą pewnością jest to obecnie ścisła czołówka death metalu, jeden z niewielu zespołów, które oprócz dobrego opanowania instrumentów potrafia jeszcze czymś zaimponować. Bardzo oryginalne granie, a wypracowanie własnego stylu w death metalu nie jest rzeczą łatwą, o czym zresztą świadczą tabuny nieudolnych klonów Morbid Angel. Nie sądzę aby byli zbyt techniczni, nie jest to jakas trudna do przyswojenia muza. Sami też dorobili się grona naśladowców, wystarczy posłuchać dwóch ostatnich płyt Behemoth.
Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!! [/quote]
Otoczka bardzo ciekawa, jest to z pewnością lepsze niż kolejny zespół śpiewajacy o wojnie, flakach i szatanie. Laureano to miszcz, a Kollias też nie jest ułomkiem. Debiut jest moim zdaniem najlepszy, doskonała płyta.
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie?[/quote]
Z całą pewnością jest to obecnie ścisła czołówka death metalu, jeden z niewielu zespołów, które oprócz dobrego opanowania instrumentów potrafia jeszcze czymś zaimponować. Bardzo oryginalne granie, a wypracowanie własnego stylu w death metalu nie jest rzeczą łatwą, o czym zresztą świadczą tabuny nieudolnych klonów Morbid Angel. Nie sądzę aby byli zbyt techniczni, nie jest to jakas trudna do przyswojenia muza. Sami też dorobili się grona naśladowców, wystarczy posłuchać dwóch ostatnich płyt Behemoth.
Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!! [/quote]
Otoczka bardzo ciekawa, jest to z pewnością lepsze niż kolejny zespół śpiewajacy o wojnie, flakach i szatanie. Laureano to miszcz, a Kollias też nie jest ułomkiem. Debiut jest moim zdaniem najlepszy, doskonała płyta.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
w calosci bardzo lubie ich pierwszy album i w mniejszym stopniu "In their darkened shrines". ostatnia plyta jest za bardzo wycackana i przewidywalna, chociaz ma pare zajebstych momentow (Sacrifce unto sebek, Lashed to the slave stick <--- killery). Cholernie podoba mi sie "Unas Slayer of the gods" z "In their...", robi wrazenie zlozonoscia i ciekawa kompozycja. No i rewelacyjnie wykorzystali motyw z "Mars, the bringer of war" Holsta na pierwszym LP.
bardzo duze wrazenie robia na mnie umiejetnosci techniczne muzykow, zwlaszcza gitarzystow. Riffy sa cholernie geste, szybkie i piekielnie dokladnie zagrane. Rozwala mnie np. poczatek "The Burning Pits of the Duat" z ostatniej plyty. Ze tez im rece nie poodpadaja przy tym.
bardzo duze wrazenie robia na mnie umiejetnosci techniczne muzykow, zwlaszcza gitarzystow. Riffy sa cholernie geste, szybkie i piekielnie dokladnie zagrane. Rozwala mnie np. poczatek "The Burning Pits of the Duat" z ostatniej plyty. Ze tez im rece nie poodpadaja przy tym.
this is a land of wolves now
- Mol
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: