NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

NILE

06-03-2007, 08:48

Żeby nie było to szukałem, w razie powtórki tematu prosze o wyjebkę tegoż w powietrze.
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie? Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!!
Mort
rasowy masterfulowicz

06-03-2007, 14:42

bardzo dobry zespol, czolowka sceny, pomimo nielichych dokonan chyba troche przeceniani. Wszystkie plyty trzymaja rowny bardzo wysoki poziom, ale najlepiej podeszly mi 2 ostatnie - jest na nich to czego trzeba w takim graniu, klimat, swietna brzmienie i technika.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

06-03-2007, 15:04

Nile nudzi konia.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2007, 15:05

słyszałem trzy ostatnie albumy. trzeba przyznać że tworzą zajebisty klimat. muzycznie "In Their Darkened Shrines" robi wrażenie, reszta fajna ale bez rewelacji. debiutu nie słyszałem, warto ?
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-03-2007, 15:12

Temat pewnie już kiedyś był ale o Nile zawsze przyjemnie sie rozmawia.
Obecnie jeden z najlepszych death metalowych zespołów. 4 płyty na koncie i każda doskonała. Koncertowo też zabijają. Próbuje znaleść jakiś lepszy zespół który od 9 lat nagrywa tak zajebiste płyty ale ni chuja. NILE rządzi.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

06-03-2007, 15:15

Świetny zespół, wg mnie jedna z ikon dzisiejszego DM. Sprawny technicznie, ale nie traci przy tym feelingu. Wnieśli dużo świeżości w nieco skostniałe ramy metalu śmierci i za to im chwała. Troche wkurwia mnie kompletnie nieczytelny wokal, mimo wszystko wolę styl Bentona czy Vincenta. W każdym razie "Black Seeds..." i "In their..." rządzą a debiut jest co najmniej dobry. "Annihilation" jest z kolei nieco wtórne, ale wciąż trzyma wysoki poziom.
"Egipski" koncept jest strzałem w 10-tkę, bo ile można wałkować tematy śmierci, flaków, Cthulhu.. Powiem więcej - po ostatnim urlopie w tymże kraju zacząłem dokładnie się wgłębiać w liryki NILE
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

06-03-2007, 15:15

ostatnia jest gorsza, szkoda ze nie ma Laureno
Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-03-2007, 15:23

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Troche wkurwia mnie kompletnie nieczytelny wokal[/quote]

Też mnie na początku drażnił wokal Sandersa bo jest najmniej czytelny ale już mi minęło. Zajebiście sie uzupełnia z (w miare) czytelnym growlem Dallasa.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

06-03-2007, 15:55

[quote][i]Wysłane przez Bloodcult[/i]
debiutu nie słyszałem, warto ? [/quote]
Bardzo warto. Nie ma na niej słabego kawałka. Jak wrócę do domu to chyba przypierdolę recenzję jakąś.
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

06-03-2007, 16:05

[quote][i]Wysłane przez Bloodcult[/i]
debiutu nie słyszałem, warto ? [/quote]
debiucik jest kapitalny, kurewsko egipski;
Obrazek
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

06-03-2007, 17:22

Lubie Naila, moim zdaniem najlepszy jest debiut oraz składak dwóch epek "In The Beginning" - te kawałki zabijają[img]http://img235.imageshack.us/img235/4867 ... an21oh.gif[/img]
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Mort
rasowy masterfulowicz

06-03-2007, 17:58

[quote][i]Wysłane przez north[/i]
Ostatnia jest gorsza, szkoda że nie ma Laureano.[/quote]
Według mnie nie, po prostu wiecej deathmetalowego grzania zamiast jakiegoś pseudo egipskiego pierdu-pierdu, które Sanders skomasował na swoim solowym albumie. "Lashed to the Slave Stick", "Cast Down The Heretic" i tytułowy to prawdziwe killery. Gdyby nie to, że inny perkusista jest w składzie to nie wiedziałbym, że grają bez Laureano, nowy daje radę. No i brzmienie albumu jest wyborne (poprzedniego też było doskonałe).
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

06-03-2007, 18:05

Obecnie to jeden z moich ulubionych zespołów. Łykam bez popity prawie wszystkie ich wydawnictwa (no może z wyjątkiem "Black Seeds Of Vengeance" które troszkę mnie przynudziło). Ostatnią płytę uważam za bardzo dobrą, mimo wszędzie powtarzanych opinii że to wtórność i zjadanie własnego ogona.
Co do tej egipsko/asyryjsko/sumeryjsko/babilońskiej ;) otoczki, to zajebista sprawa. Wykorzystanie tych starożytnych motywów świetnie im wyszło i stało się cechą rozpoznawczą tego zespołu.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

06-03-2007, 18:28

[quote][i]Wysłane przez Melepeta[/i]
Co sądzicie o twórczości tych nieprzeciętnych amerykańców? Przereklamowani, niedoceniani, zbyt techniczni, ściana dźwięku czy bezpłciowe napierdalanie?[/quote]

Z całą pewnością jest to obecnie ścisła czołówka death metalu, jeden z niewielu zespołów, które oprócz dobrego opanowania instrumentów potrafia jeszcze czymś zaimponować. Bardzo oryginalne granie, a wypracowanie własnego stylu w death metalu nie jest rzeczą łatwą, o czym zresztą świadczą tabuny nieudolnych klonów Morbid Angel. Nie sądzę aby byli zbyt techniczni, nie jest to jakas trudna do przyswojenia muza. Sami też dorobili się grona naśladowców, wystarczy posłuchać dwóch ostatnich płyt Behemoth.

[quote][i]Wysłane przez Melepeta[/i]
Podoba Wam sie ta cała otoczka z Sumerami i Babilonią czy szczerze was to jebie? Co sądzicie na temat umiejętności technicznych tych gości? Kollias>>>>Laureano? Czas start!!! [/quote]

Otoczka bardzo ciekawa, jest to z pewnością lepsze niż kolejny zespół śpiewajacy o wojnie, flakach i szatanie. Laureano to miszcz, a Kollias też nie jest ułomkiem. Debiut jest moim zdaniem najlepszy, doskonała płyta.
długopisyyyyyyyyyy

06-03-2007, 18:35

Debiut jest dla mnie najlepszy. No i Nile miał zawsze doskonałych perkusistów. Ten Kolias to niezły wypierdalacz, wcześniej chyba w Nightfall greckim grał.
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

06-03-2007, 18:56

uslyszalem gdzies tam jedynke, potem dwoke i troje i jaralem sie jak dziki jakies 2 miesiace. potem mi przeszlo i kompletnie mi ta kapela zwisa i powiewa
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2007, 19:15

takie tam plumkanie.
drugi album zajebisty, reszta przeciętna.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-03-2007, 19:30

w calosci bardzo lubie ich pierwszy album i w mniejszym stopniu "In their darkened shrines". ostatnia plyta jest za bardzo wycackana i przewidywalna, chociaz ma pare zajebstych momentow (Sacrifce unto sebek, Lashed to the slave stick <--- killery). Cholernie podoba mi sie "Unas Slayer of the gods" z "In their...", robi wrazenie zlozonoscia i ciekawa kompozycja. No i rewelacyjnie wykorzystali motyw z "Mars, the bringer of war" Holsta na pierwszym LP.

bardzo duze wrazenie robia na mnie umiejetnosci techniczne muzykow, zwlaszcza gitarzystow. Riffy sa cholernie geste, szybkie i piekielnie dokladnie zagrane. Rozwala mnie np. poczatek "The Burning Pits of the Duat" z ostatniej plyty. Ze tez im rece nie poodpadaja przy tym.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

06-03-2007, 20:03

Debiut i ostatnia plyta najbardziej do mnie przemawiaja, przy czym jesli nastepna plyta bedzie zawierala cala te egipska otoczke to bedzie juz przegiecie - 5 plyt o tym samym, temat juz troche wyeksploatowany...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-03-2007, 20:04

no wlasnie, to jest chyba ich duzy problem. chyba, ze zaskocza wszystkich i podejda do tematu jakos inaczej. chociaz nie sadze, zeby bylo to mozliwe.
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ