INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
INCANTATION
Z całą pewnością jeden z najważniejszych zespołów death metalowych, w dodatku cały czas trzymający wysoką formę. Pierwsza płyta to jeden z najbrutalniejszych krążków nagranych w tym gatunku, kolejne to dowód na to, że w obrębie raz wypracowanego stylu można robić rzeczy ciekawe i porywające. Zdaję sobie sprawę, że Incantation ze względu na dość surową i w pewien sposób monotonną (ale to w znaczeniu jak najbardziej pozytywnym) formułę muzyczną nie cieszy się jakąś wielką popularnością i jest zespołem bardziej szanowanym niż uwielbianym, ale z całą pewnością jest na tym forum kilku miłośników ich twórczości. Piszcie zatem, którą płytę uważacie za najlepszą, jaki wokalista najlepiej sprawdza się w Incantation, a także inne rzeczy, które mogą Wam przyjść do głowy w związku z tym zacnym zespołem.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- longinus696
"Diabolical Conquest" - moim zdaniem najlepsza. Klimat, kompozycje - dosłownie wszystko na tej płycie rozwala. Na kolejnych miejscach ustawiłbym "Onward..." i "Mortal...". Dalej kolejność bez znaczenia.
Uwielbiam też ich okładki (poza tymi komputerowymi szkaradztwami).
Generalnie ta kapela ma wszystko co w death metalu cenię. Masakrujące, chaotyczne przyspieszenia, gniotące walce, duszny klimat, "zgniłą" melodykę, bezpretensjonalną antychrześcijańską otoczkę.
Generalnie ta kapela ma wszystko co w death metalu cenię. Masakrujące, chaotyczne przyspieszenia, gniotące walce, duszny klimat, "zgniłą" melodykę, bezpretensjonalną antychrześcijańską otoczkę.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- ultravox
Tak, to jedne z najlepszych okładek płyt z death metalem, zwłaszcza "Mortal Throne...", "Diabolical Conquest", "The Infernal Storm" i "Blasphemy". Okładka ich ostatniej płyty jest niestety najgorsza, ale rekompensuje to sama muzyka.Wysłane przez longinus696
Ledney nie pojawia się na żadnej z płyt (zrobił za to okładkę do "Blasphemy"), o ile się nie mylę jedynie na pierwszym rehu. Skoro jednak nie słuchasz deathu, to lepiej sobie podaruj.Wysłane przez So_It_Is_Done
Nie słucham Deathu, ale chętnie posłuchałbym Incantation z Ledney'em na wokalu, które w takim razie to płyty? Tylko demo?
-
- rasowy masterfulowicz
Mam 2 plyty:
Onward to Gologotha - zajebista ale musze byc w odpowiednim nastroju zeby tego sluchac, czasami moze byc troche nuzace, to moja ulubiona plyta Incantation
Decimate Christendom - rowniez bardzo dobra, swietne, mocne brzemienie, po The Wretched Spawn Kanibali, to najlepsza plyta death metalowa nieurodzajnego 2004 roku
Onward to Gologotha - zajebista ale musze byc w odpowiednim nastroju zeby tego sluchac, czasami moze byc troche nuzace, to moja ulubiona plyta Incantation
Decimate Christendom - rowniez bardzo dobra, swietne, mocne brzemienie, po The Wretched Spawn Kanibali, to najlepsza plyta death metalowa nieurodzajnego 2004 roku
I AM MORBID
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Duban
- weteran forumowych bitew
posiadam na winylach jeno dwupłytowego bootlega z Brazylii i Infernal... reszte znam bardzo wybiórczo, więc wolę nie mędrkować. Zespół konkretny i aż zaczynam się zastanawiać czemu tak rzadko było mi z nimi po drodze...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Mental
- weteran forumowych bitew
Byl kiedys o nich temat razem z sonda, postawilem wtedy na "Diabolical Conquest" jako najlepszy ich album i dalej podtrzymuje to zdanie. To prawda, ze nie nagrali slabej plyty, chociaz nie slyszalem ich ostatniego dziela, ale nie sadze zeby je zjebali. W zylach McEntee'go po prostu plynie Death Metal.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii