DIES IRAE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
DIES IRAE
Bardzo dobra grupa. Dziś odświeżyłem sobie ich epką z 1996 "Fear Of God". Vaderowskie (no i chuj!!) brzmienie gitar i wyjące sola. Mroczny, ciemny klimat. Średnie tempa. Póżniejsze płyty jeszcze lepsze jak dla mnie. Mogli by coś jeszcze nagrać, ale szkoda, że już bez Docenta.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- barthez669
- zaczyna szaleć
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
"Polish DM", czyli jak sama nazwa wskazuje===>chujnia i wodorosty. [/quote]
Polish DM to AZARATH, STILLBORN, DEVILYN (Artefact!!!), zapomniany nieco CENTURION, ANIMA DAMNATA, THRONEUM, RoD, HATE (Anaclasis), PYORRHOEA które autentycznościa i brutalnościa zmiatają połowę tzw "sceny" europejskiej
do tematu: odpadki ze stołu VADER, lepsze (debiutancki materiał), i gorsze (później). A jak wiadomo na stole ostatnio skwaśniałe wino, suchy chleb i nadgnite jabłko.
Polish DM to AZARATH, STILLBORN, DEVILYN (Artefact!!!), zapomniany nieco CENTURION, ANIMA DAMNATA, THRONEUM, RoD, HATE (Anaclasis), PYORRHOEA które autentycznościa i brutalnościa zmiatają połowę tzw "sceny" europejskiej
do tematu: odpadki ze stołu VADER, lepsze (debiutancki materiał), i gorsze (później). A jak wiadomo na stole ostatnio skwaśniałe wino, suchy chleb i nadgnite jabłko.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Revenant
- postuje jak opętany!
Znowu żeś dojebał równo ...
Oprócz kapel wymienionych przez Boroowe, są jeszcze choćby Ahret Dev, Yattering, Damnable, Lost Soul i wiele innych, o całej zajebistej starej scenie z Imperator, Armagedon, Betrayer, Slashing Death, i Damnation na czele nie wspominając. I to też Twoim zdaniem gówno??
Weź puknij się w łeb i pomyśl dwa razy zanim następnym razem takie głupoty napiszesz.
Oprócz kapel wymienionych przez Boroowe, są jeszcze choćby Ahret Dev, Yattering, Damnable, Lost Soul i wiele innych, o całej zajebistej starej scenie z Imperator, Armagedon, Betrayer, Slashing Death, i Damnation na czele nie wspominając. I to też Twoim zdaniem gówno??
Weź puknij się w łeb i pomyśl dwa razy zanim następnym razem takie głupoty napiszesz.
[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
Weź puknij się w łeb i pomyśl dwa razy zanim następnym razem takie głupoty napiszesz. [/quote]
Pierwsze typy nietrafne (Ahret Dev nie znam), Imperator I Damnation ujdą od biedy. Przez polish DM rozumiem to, z czego Polska jest znana i co pierwsze kojarzy mi się z tym hasłem=> Vader, Dies Irae, Decapitated... stąd moje generalizowanie. Ale i inne wasze typy to żadne rewelacje nie są, wyjątek AD i Azarath.
Weź puknij się w łeb i pomyśl dwa razy zanim następnym razem takie głupoty napiszesz. [/quote]
Pierwsze typy nietrafne (Ahret Dev nie znam), Imperator I Damnation ujdą od biedy. Przez polish DM rozumiem to, z czego Polska jest znana i co pierwsze kojarzy mi się z tym hasłem=> Vader, Dies Irae, Decapitated... stąd moje generalizowanie. Ale i inne wasze typy to żadne rewelacje nie są, wyjątek AD i Azarath.
- Duban
Myślę, że z brakiem dogłębnej znajomości sceny nie powinieneś się na jej temat wypowiadać. Ahret Dev to znakomity zespół, którego krążek wyszedł kilka lat temu w reedycji stajni Tomka Ryłko. Myślę, że po nadrobieniu zaległości zmienisz zdanie.
Zresztą, rozmawiamy o scenie DM w Polsce a.d. 2007 czy polskiej scenie DM in general? Jeśli to drugie, to rzeczywiście pachnie tanią prowokacją.
Zresztą, rozmawiamy o scenie DM w Polsce a.d. 2007 czy polskiej scenie DM in general? Jeśli to drugie, to rzeczywiście pachnie tanią prowokacją.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Imperator I Damnation ujdą od biedy.[/quote]
O kurwa... weź się napij czegoś zimnego, bo pierdolisz, aż boli...
Przez polish DM rozumiem to, z czego Polska jest znana i co pierwsze kojarzy mi się z tym hasłem=> Vader, Dies Irae, Decapitated... stąd moje generalizowanie.[/quote]
To zajebiście źle ten termin rozumiesz. Twoje pierwsze skojarzenia tylko świadczą o tym, jak dobrze znasz tą scenę... ;]
Ale i inne wasze typy to żadne rewelacje nie są, wyjątek AD i Azarath.[/quote]
O ja pierdolę, wiesz co, czasem to dojebiesz taką głupotę, że zaczynam wątpić, czy Ty to na serio piszesz...
Imperator I Damnation ujdą od biedy.[/quote]
O kurwa... weź się napij czegoś zimnego, bo pierdolisz, aż boli...
Przez polish DM rozumiem to, z czego Polska jest znana i co pierwsze kojarzy mi się z tym hasłem=> Vader, Dies Irae, Decapitated... stąd moje generalizowanie.[/quote]
To zajebiście źle ten termin rozumiesz. Twoje pierwsze skojarzenia tylko świadczą o tym, jak dobrze znasz tą scenę... ;]
Ale i inne wasze typy to żadne rewelacje nie są, wyjątek AD i Azarath.[/quote]
O ja pierdolę, wiesz co, czasem to dojebiesz taką głupotę, że zaczynam wątpić, czy Ty to na serio piszesz...
- boroowa
[b]Imperator[/b] I Damnation ujdą od biedy. [/quote]
o k***wa... moze jednak czas wrócić do bladych loków czy jak tam się zwie to "alternatywne" granie
[b]Imperator[/b] I Damnation ujdą od biedy. [/quote]
o k***wa... moze jednak czas wrócić do bladych loków czy jak tam się zwie to "alternatywne" granie
I'll give you black sensations up and down your spine