IMPIETY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
IMPIETY
Jakos nie przypominam sobie tematu o tym zespole. Obok Abhorer prawdopodobnie jedyna dobra rzecz (no moze Ironfist sie zalapie)jaka wyplulo to male panstewko. Nie slyszalem dwoch pierwszych plyt, wiec sie o nich nie wypowiem. Kaos Kommand 696 natomiast niszczy... ekhm, niszczylby gdyby nie to plastikowe brzmienie. "Paramount Evil" ma pare dobrych momentow, ale zdecydowanie przesadzili z dlugoscia kawalkow, przez co calosc staje sie nuzaca. Za nieco ponad tydzien swiatlo dzienne - dzieki lubianej przez nas wszystkich Agonia records - ujrzec ma "Formidonis Nex Cultus". Mialem cos jeszcze napisac, ale mi sie nie chce. A wam?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Duban
Dla mnie Paramount... jest akurat lepsze od Kaos..., co nie zmienia faktu, że obie płyty całkiem miło łupia w głośnikach. Pomijam samo brzmienie poprzedniczki, ale kompozycje są ok. Prawda jest przy tym jednak taka, że Impiety nie gości zbyt często w moim odtwarzaczu - po prostu szybko przychodzi zmęczenie materiału. Jestem ciekaw jak wypadli na koncertówce wydanej jakiś czas temu. Na nowy album jakoś nie mam parcia - pewnie zaopatrzę sie przy okazji większych zakupów.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
-
- zaczyna szaleć
- boroowa
- Duban
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Block69
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
Re: IMPIETY
Impiety to bardzo dobry zespół. Oczywiście wolę wydawnictwa od 'Skullfucking Armageddon' wzwyż, ale ostatnio odświeżyłem sobie 'Asateerul Awaleen' i w sumie jest to bardzo przyzwoity album. Później to już miazga. Czasem jest wręcz zajebiście, czasem odrobinę gorzej, ale każda płyta to kawał porządnego death/black metalu na wysokim poziomie. Niedługo wychodzi 'Terroreign' i ciekaw jestem co tym razem nabroili. Po zeszłorocznym mini 'Dominator' oczekiwania mam spore.
Na stronie Agonii nowy numer, jak dla mnie bardzo bardzo ok 
http://www.agoniarecords.com/index.php?pos=site&lang=pl

- ryszard
- postuje jak opętany!
świetny wałek !Warcrimer pisze:Na stronie Agonii nowy numer, jak dla mnie bardzo bardzo ok
osobiście mam spore oczekiwania względem nowego albumu.
raz, że "Formidonis Nex Cultus" skutecznie napędził apetyt, a dwa, gitarkami na nowej płycie zajął się koleś z Abhorrence, więc kichy być nie może.
może będzie to lekka przesada, ale osobiście, po wiadomości o wstrzymaniu działalności Angel Corpse (ciekawa na jak długo), właśnie w Impiety widzę najpoważniejszego kandydata na przejęcie pałeczki w tej dziedzinie.
That's what she said !
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Lucek
Bestial to the Bone urywa łeb!
Bardzo energetyczna łupanka
.
Bardzo energetyczna łupanka

- TORTURER
- w mackach Zła
Wszystko fajnie,ale brzmienie-dajce spokój!...ja żadko narzekam na ten aspekt,ale brzmienie perkusji,to porażka,ktora zabija intensywnosc tej muzyki w tym przypadku
Death Dwells in Love
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Czy do kogoś doszła już nowa płytka a zamawiał w Agonii? Bo przyznam że odwalana przez nich amatorka już zaczyna mnie denerwować. 

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Mental
Na "KK696" bylo to samo...TORTURER pisze:Wszystko fajnie,ale brzmienie-dajce spokój!...ja żadko narzekam na ten aspekt,ale brzmienie perkusji,to porażka,ktora zabija intensywnosc tej muzyki w tym przypadku
edit: Sprawdzilem kawalek na stronie Agonii i musze sie poprawic... Na "KK696" bylo gorzej

You may raise your chalice of nothing