DEMONICAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
DEMONICAL
Zespół powstały na gruzach zajebistego, moim zdaniem, szwedzkiego Centinex. Stosunkowo niedawno ukazała się pierwsza płyta "Servants Of The Unlight", która zawiera nieco ponad 30 minut zajebistego death metalu. W porównianiu z ostatnim albumem Centinex ("World Declension") jest to materiał nieco brutalniejszy i trochę mniej melodyjny, ale generalnie to wciąż porządny szwedzki death metal. Nie jest to oczywiście jakieś objawienie, ale jeśli ktoś lubi tego typu granie to powinien być usatysfakcjonowany. Mnie się to zajebiście podoba. Polecam.
http://www.myspace.com/thedemonicalhorde
http://www.demonical.net/
http://www.myspace.com/thedemonicalhorde
http://www.demonical.net/
- Duban
- weteran forumowych bitew
Dla mnie zajebisty materiał. Chrzęśczący sound, mnóstwo brudu, muzyka z jajami wielkimi i włochatymi. Prawdziwe męskie granie, które moim zdaniem dystansuje ostatnie dokonanie Centinex. Jestem kurewsko ciekaw jak to wypada w warunkach scenicznych, bo potencjał tego materiału jest bardzo duży. Nośny, mocny materiał!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Cóż nigdy nie byłem jakimś fanem Centinex, ale przyznaję, że Demonical zrobili na mnie tymi 3 utworami z majspejsa dobre wrażenie. Fajne, cięzkie, metaliczne brzmienie gitar, perkusyjna kanonada nie daje chwili wytchnienia, bass słychać, wokale niezłe. Generalnie brutalnie, ciężko, ale i motorycznie i z jajem. Najlepiej leży mi "Burned alive", z bardzo miłym dla ucha, wolnym wstępem przeradzającym się w szybszą jazdę a po półtorej minuty w cholernie motoryczny walec.
Re: DEMONICAL

Pewnie każdy to ma w dupie, ale premiera już w maju. Na majpejsie nowy kawałek - mi się bardzo podoba, choć słyszałem to już wiele razy. W każdym razie czekam i kupię w ciemno jak tylko wyjdzie

PS> ale lipnie to brzmi z tego ms

-
- zaczyna szaleć
Widziałem ich jakieś pół roku temu na "Morbide Festspiele" i koncert zagrali ...zajebisty (nr.1) tego festu,zakupiłem wtedy "Servants of the Unlight" płyta jest całkiem spoko takie 8/10
Nowy materiał wezmę w ciemno...w końcu to Szwedzi
Nowy materiał wezmę w ciemno...w końcu to Szwedzi

Może i tak, ale jak dla mnie Centinex zajebistym zespołem był. Mam większość ich płyt i dążę do tego żeby mieć wszystkie. Nie będę zakładał o nich osobnego tematu, bo i tak nikomu nie będzie chciało się pisaćMaria Konopnicka pisze:Moim zdaniem ten krążek bije na głowę wszystko co nagrał Centinex.

- Set
- postuje jak opętany!
Tzn? Zakupiłem co prawda tą płytkę ostatnio ale czeka na mnie w Polsce, oczywiście nie znam jej:-)Warcrimer pisze: Jedynie 'Diabolical Desolation' ma pewne ciągotki w stronę jednego z najbardziej chujowych stylów w muzyce metalowej
NECRO SKINS SOCIETY
Jest kilka momentów, które ewidentnie zajeżdżają melodyjnym death metalem a'la Göteborg. Zresztą to chyba najbardziej 'mientka' płyta Centinex i przy okazji najsłabsza, ale spokojnie - to wciąż dobry album w granicach 6,5-7/10 i słucha się bardzo dobrze, nie jest to żadne lukrowane gówno.Set pisze:Tzn? Zakupiłem co prawda tą płytkę ostatnio ale czeka na mnie w Polsce, oczywiście nie znam jej:-)Warcrimer pisze: Jedynie 'Diabolical Desolation' ma pewne ciągotki w stronę jednego z najbardziej chujowych stylów w muzyce metalowej
- Set
- postuje jak opętany!
-
- świeżak
W całości znam tylko "Servants Of The Unlight", urywa łeb i prawe płuco.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ale to Hellsworn grzmoci, prawie jak nowy Sathanas. Jeszcze parę takich krążków i sobie jakieś czarne ciuchy kupię 

Give birth to something dead
Give birth to something old
- lucass
jedynka łeb urywa przy samej dupie, Hellsworn na początku troche mnie raziła produkcja, szczególnie bębnów ale z kazdym przesłuchaniem album zyskiwał punkty i mimo, ze jedynki nie przebił (moze jeszcze
to bardzo klawy metal na nim sie znajduje.

LEGALISE DRUGS & MURDER
Nie słyszałem debiutu, ale Hellsworn powala. Niby nic nowego, ale dzięki brudnemu, szorstkiemu brzmieniu nowy album jak dla mnie kasuje np ostatni Bloodbath (sound Hellsworn przypomina mi bardzo Resurrection Through Carnage). Nawet byłbym w stanie wyłożyć na nią kasę, no ale nie 40 zł, a tyle niektórzy za nią wołają 

- lucass
Według mnie ostatni Bloodbath trzyma bardzo mocną gardę. Wgryzałem sie w tą płyte dosyć długo i jak juz zaskoczyło to nie chce puścić i jednak duzo bardziej wole tą płyte niz wlasnie ostatni Demonical. Krwawa łaznia za kazym albumem urzeka mnie przebojowoscią utworów i chyba to jest kluczem do sukcesu tej kapeli.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Tak było, tyle, że na 2 pierwszych płytach i epce (która już sygnalizowała zmiany, jak się okazało,wg mnie na gorsze)
Nie zgodzę się. Dopiero w tym miesiącu kupiłem 'Hellsworn' i póki przesłuchałem go raptem kilka razy, ale już teraz mogę powiedzieć, że to płyta co najmniej tak dobra jak "Servants Of The Unlight". W sumie dostałem więcej niż oczekiwałem po samplach z myspace'a, bo jednak spodziewałem się płyty trochę słabszej od debiutu.kregozmyk pisze:No a mnie jakoś dwójka nie powaliła. Debiut był obiecujący i to bardzo. Moim zdaniem Hellsworn niestety nie dorasta mu do pięt.
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Potężny zespół. SOTU dysponuje okrutnym pierdolnięciem, dla mnie mocniejszym niż Hellsworn. Klawo byłoby ujrzeć tą bandę na żywca.
- Morph
- Kontakt:
We have set "Death Infernal" as the title for our upcoming third full-length album. Some of the chants tentative to be included are:
"The Arrival of Armageddon"
"All will Perish (The Final Liberation)"
"March for Victory"
"Darkness Awaits"
"Return Flesh"
"From Northern Shores"
"Ravenous"
Final tracklisting to be presented later.
The album is currently being recorded. mixed and mastered at Necromorbus Studios in Alvik, Sweden, under the leadership of Sverker Widgren, our front commander.
December 31st is set as the deadline for the recording, the curse will then be released upon mankind in April 2011 through Cyclone Empire. Exact release date tba.
Other individuals taking part in the creation of "Death Infernal" are Costin Chioreanu of Twilight 13 Media and photographer Soile Siirtola.
"Death Infernal" will be a lethal dose of fast Stockholm-style old-school death metal mixed with more epic and cold elements, hence creating the most deadly and victorious soundtrack for the upcoming downfall of Mother Earth.
The album will be supported by a headlining tour across European soil during May 2011.
Martin & Demonical
Read more: http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... z14dKjAlnD
Fajno

Give birth to something dead
-
o, nie zauważyłem wcześniej tematu. Znam "Hellsworn" i jest to płyta która bardzo często gości w moim odtwarzaczu. Nie powoduje uczucia znużenia ponieważ trwa dokładnie tyle, ile powinna. jest do bólu szwedzka, intensywna i w pewnym sensie przebojowa. Brzmienie zupełnie mi nie przeszkadza, a piszę o tym bo wiem, że niektórzy mocno na nie narzekali. Bardzo mocna i przyjemna rzecz.