ACID DRINKERS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Też tak uważałem na początku lat 90. Cóż...Wysłane przez Maria Konopnicka
Pamiętam czasy gdy wychodziła pierwsza płyta Acidów - "Are You Rebel ?" Nie wiem jak Wam, ale mi się wówczas wydawało, że ten zespół zrobi wielką karierę - nie tylko u nas w kraju.
Cóż...Wysłane przez Maria Konopnicka
Nigdy bym nie przypuszczał, że jakiś tam Behemoth stanie się muzycznym towarem eksportowym naszego kraju. Stawiałem na Acid Drinkers.
Ja właśnie uważam "Strip Tease" za najlepsze ich dokonanie (obok "Infernal Connection").Wysłane przez Maria Konopnicka
Kolejna płyta “Dirty Money, Dirty Tricks” potwierdziła klasę tego zespołu i rozbudziła apetyt na więcej - “Strip Tease “ lekko mnie rozczarował, ale o obciachu nie mogło być mowy.
Miałem tak samo.Wysłane przez Maria Konopnicka
Na “Infernal Connection” mi się kontakt z tą kapelą urwał.
Cóż...Wysłane przez Maria Konopnicka
Dlaczego im nie do końca wyszło?
Uważam, że tak. Może na krótkotrwałą karierę, ale zawsze.Wysłane przez Maria Konopnicka
Czy też uważacie, że to zespół w potencjałem i gdyby te 17 lat temu trafił do lepszej wytwórni miałby szansę na sukces?
Swoją drogą: kilka miesięcy temu wytrzymałem do wczesnych godzin rannych i obejrzałem na TV Polonia ich koncert z '95. Strasznie się to jednak zestarzało, choć paru klasyków wysłuchałem z przyjemnością.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zajebisty zespolik, karierę zrobili wystarczającą, widocznie nic więcej im nie potrzeba, znam wielu zagranicznych maniaków Acidów, ale myślę że ich muza to odrębna liga. Infernal Connection to ich kulminacja, genialny album. Wcześniejsze też bardzo dobre, późniejszych nie znam oprócz bardzo średniej High Proof Cosmic Milk dzięki której przestałem ich słuchać.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Are you rebel?" to dla mnie klasyk... jeden z pierwszych metalowych koncertów w zyciu na jakich bylem to byl wlasnie Acid Drinkers w Deblinie.. zajebiste szalenstwo, pijani ludzie wpadajacy do fosy przed scena, najebani muzycy, najebani wszyscy.. po powrocie do domu przez pół nocy słuchałem jeszcze jedynki, ale z kasety to już tak nie kopało jak na żywca. Poza tym świetna okładka. Ktoś kto tu wspomniał o woodstockowej mlodziezy urodził się chyba 15 lat temu. Nie wiem co sie dzieje z tym zespolem teraz, na jakich imprezach graja i kto ich slucha, ale jezeli o pierwsze dwa krazki to byl to 100% metalowy wypierd, który ich wtedy błyskawicznie wybił do I ligi krajowej sceny.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Kilmister
- rozkręca się
Dirty money, dirty tricks - ich pierwsza płyta jaką słyszałem... zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, takie metalowe granie z wielkim jajem (ktoś słusznie przywołał tu Tankard - myśle że można AD nazwać ich polskim odpowiednikiem)... później trzymali poziom, ale gdzieś tak od High Proof Cosmic Milk przestałem być na bieżąco (chociaż tej płyty lubie czasem posłuchać w ramach nieskomplikowanej rozrywki), potem słyszałem jeszcze tylko Acidofilie... mimo wszystko jest to zespół który na trwałe wpisał się w polski krajobraz szeroko rozumianego metalu... dodatkowego jaja temu zespołowi dodają losy niejakiego Roberta F. po opuszczeniu AD - hehe nie ma to jak prochrześcijańskie granie... swoją drogą to ciekawe jestem co sprawiło że "przejrzał na oczy", przestał łajdaczyć się z kwasożłopami i przeszedł na jasną stronę mocy ;]
a tak na marginesie to przypomniał mi się tekst jaki wyśpiewywało dziecko mijane przeze mnie jakiś czas temu:
"..dziękuje ci tato, że bijesz mnie szmatą, dziękuje ci mamo, że robisz to samo..."
jak widać program zero tolerancji działa pełną parą, jak skurwysyn :]
a tak na marginesie to przypomniał mi się tekst jaki wyśpiewywało dziecko mijane przeze mnie jakiś czas temu:
"..dziękuje ci tato, że bijesz mnie szmatą, dziękuje ci mamo, że robisz to samo..."
jak widać program zero tolerancji działa pełną parą, jak skurwysyn :]
„Moja żona istotnie dobrze jest uzbrojona. W jej arsenale znajduje się grożenie rozwodem, przypalanie potraw, szybkostrzelne wymówki, karne odmawianie dania dupy, złość, płacz, pogarda i wiązki wyrazów, które, kiedy rzuca, gorszą nawet w melinach."
- rob
- w mackach Zła
pamiętam ich jak debiutowali kiedyś na metalmanii w 90 bądź w 91 roku, ich muza wydawała się wtedy czymś świeżym, mieli bardzo dobre przyjęcie, próbowali zaistnieć na zachodzie ale coś tam im nie wyszło, jakaś odwołana trasa itp. mieli potencjał by obok Vader trochę tam wtedy namieszać, jedynki i dwójki słuchałem nawet sporo, resztę bardzo pobieżnie , co się z nimi dzieje nie wiem, słyszałem że titus coś tam z maleńczukiem kombinował, gdzieś tam gościnnie sie udzielał, a co robi acid obecnie nie wiem,koncerty graja chyba dość rzadko
jebać frajerów