Hollenthon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Hollenthon
Zachecony newsem o nadchodzącym trzecim długograju, jestem wielce ciekaw waszej opinii o tym zespole. Mikstura pompatycznych (ale wcale nie cukierkowych) orkiestracyji polana gitarowym sosem.
Lubicie, nienawidzicie, czy może macie kompletnie w dupie? Poprzednie dwa krążki bardzo przypadły mnie do gustu, choć jakoś agresywniejszy klimat "With Vilest of Worms To Dwell" bardziej do mnie przemawia.
Dla tych co w dupie uszy mieli dwa sample na myspace: [url=http://www.myspace.com/hollenthonofficial]http://www.myspace.com/hollenthonofficial[/url]
Lubicie, nienawidzicie, czy może macie kompletnie w dupie? Poprzednie dwa krążki bardzo przypadły mnie do gustu, choć jakoś agresywniejszy klimat "With Vilest of Worms To Dwell" bardziej do mnie przemawia.
Dla tych co w dupie uszy mieli dwa sample na myspace: [url=http://www.myspace.com/hollenthonofficial]http://www.myspace.com/hollenthonofficial[/url]
Coś tam było! Człowiek!
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Bardzo lubię ten band. Szczególnie "dwójkę". Co ciekawe, niektóre riffy Shirenca zamieszczone na płytach Hollenthon pojawiały się też (oczywiście podobne) na ostatnich płytach Pungent Stench, ale to chyba zrozumiałe. Fajnie, że nagrywają coś nowego.
Ostatnio zmieniony 12-03-2008, 09:47 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Duban
Jedynka przechuj zajebista. Dwójki niestety do tej pory nie poznałem, czego bardzo żałuję. Czasem próbuję zdobyć na aukcji, ale jakoś się nie udaje... Jak pojawi się trochę opinii nt. trójki, to zdecyduję o zakupie.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
-
- postuje jak opętany!
- Duvelor
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Jedynka przechuj zajebista. Dwójki niestety do tej pory nie poznałem, czego bardzo żałuję. Czasem próbuję zdobyć na aukcji, ale jakoś się nie udaje... Jak pojawi się trochę opinii nt. trójki, to zdecyduję o zakupie. [/quote]
Ja kiedyś dwójkę kupiłem na allegro za 14 złotych
Jedynka przechuj zajebista. Dwójki niestety do tej pory nie poznałem, czego bardzo żałuję. Czasem próbuję zdobyć na aukcji, ale jakoś się nie udaje... Jak pojawi się trochę opinii nt. trójki, to zdecyduję o zakupie. [/quote]
Ja kiedyś dwójkę kupiłem na allegro za 14 złotych

- Morph
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
- Duvelor
- Skaut
masz zle zdefiniowany kabaretWishman pisze:Jednak dobrze kiedyś Warcrimer napisał, że słuchając ich płyt czasem można odnieść wrażenie, że ktoś próbuje nas nabić w butelkę... bo niby wszystko jest git, ostro, pięknie itd., ale wieje kabaretemA ja myślę, że to też zależy od humoru.

W przypadku Hollenthon akurat te symfoniczne sample tak mnie nie draznia jak w innych zespolach. Tutaj wszystko jest bardzo ladnie podane i wyjatkowo trzyma sie to kupy.
Grunt, ze daleko temu zespolowi do takich tworow jak Therion, gdzie symfonika jest na mizernym poziomie, a gitar tam prawie nie slychac, albo Dimmu, gdzie gitary jakos brzmia, ale polaczone z ichnia symfonika sa iscie kabaretowe

Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście. Ale te dwa kawałki na stronie DLA MNIE brzmią zbyt lukrowato.Mam prawo przypuszczać, że zespół umieścił je jako w miarę reprezentatywne dla stylu kapeli, a ten jest dla mnie niestrawny. Ktos inny może się nie zgadzać, jego prawo.
Ostatnio zmieniony 12-03-2008, 22:08 przez Pelson, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła