Devian - Ninewinged Serpent
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Husar
- weteran forumowych bitew
Devian - Ninewinged Serpent
Co myslicie na temat tej nowej kapeli Legiona i Emila z Marduk?? Ja osobiscie po przesluchaniu 2 kawalkow zamieszczonych na ich myspace --> http://www.myspace.com/truedevian jestem zawiedziony. Po 1 myslalem ze bedzie zdecydowanie bardziej brutalne, po 2 wokal Legiona nie pasuje wg. mnie do prezentowanej przez nich muzyki, po 3 jakos malo to surowe i mocno nowoczesne co mnie odstrasza...Slychac wyrazne nalecialosci Marduk ...chociazby w zamieszczonym na myspace kawalku "Dressed in blood" jeden riff bardzo mi przypomina Mardukowski riff otwierajacy "La Grande..." z kawalka "Ars Moriendi". Niemniej jednak jako wielki fan wokalu Legiona bede musial plyte zakupic moze mi sie spodoba jednak:) Pozatym zagraja za rok trase z Vaderem wiec jesli zahacza o Polske to z checia zobacze jak na zywo wypadaja. Piszcie wasze odczucia a moze juz ktos slyszal cala plyte??
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
mam ten album... bardzo zle granie, nie spodziewalem sie nadmiernego zrzynania z Marduka i tak jest... poza tym nie wiem gdzie tu nowoczesne granie slyszysz
dla mnie wieje starociami ...

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Husar
[quote][i]Wysłane przez Analripper[/i]
mam ten album... bardzo zle granie, nie spodziewalem sie nadmiernego zrzynania z Marduka i tak jest... poza tym nie wiem gdzie tu nowoczesne granie slyszysz
dla mnie wieje starociami ... [/quote]
Cos wiecej?? Mam rozumiec ze ci sie podoba czy niebardzo? "nie spodziewalem sie nadmiernego zrzynania z Marduka i tak jest"<---wez mi wyjasnij to zdanie:)

Cos wiecej?? Mam rozumiec ze ci sie podoba czy niebardzo? "nie spodziewalem sie nadmiernego zrzynania z Marduka i tak jest"<---wez mi wyjasnij to zdanie:)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Najprzewielebniejszy
no nie zrzynaja z Marduk 
plyta jest zla i tylko zli ja zrozumieja

plyta jest zla i tylko zli ja zrozumieja
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Block69
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- MinT
- Kontakt:
Zapowiadało się lepiej. Niby rzetelnie, mocno, ale jakoś bez wyrazu...
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
- starszy świeżak
- Kontakt:
Dostałem wczoraj płytę Devian i jestem zajebiście zawiedziony.
http://belekvideotrade.angelfire.com" onclick="window.open(this.href);return false; - wymiana bootlegów dvd / full hd / blu ray z koncertami kapel black, death, thrash.
Re: Devian - Ninewinged Serpent
słucham tego materiału pierwszy raz - leci trzeci utwór Heresy i narazie.... mi się bardzo podoba. Ta muzyka jest jakaś taka dziwna. Ma w sobie coś chorego, przerażającego ale przy tym banalnego czasem... heh i melodyjnego dosyć. Smutna, nostalgiczna Szwedzka melodyka. Wciąga mnie z każdym dżwiękiem.